hepatita B

21-11-2013
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
buna seara, as dori sa ma ajutati si pe mine in interpretarea unor analize...in urma unor analize de rutina a iesit AgHbs pozitiv, ceea ce am inteles existenta virusului hepatic B.
Ulterior au urmat alte analize, FIBRO TEST - ACTI - TEST recomandat de dr. ale carui rezultate sunt urmatoarele:

Fibro test: 0, 36 f1- f2
ACTI Test 0, 47 A1 - A2
alfa 2 - macro 1, 92 ( interval referinta 1, 3 -3)
haptoglobina 0, 89 (0, 3 - 2)
apolipoproteina A1 1, 17 ( 1, 1 - 2, 05)
bilirubina totala 19 (0-17)
GGT 42 (15 - 85)
ALT/TGP 75 ( 0-65)

De asemenea AgHbe a iesit NEGATIV
Ac HDV - Negativ
Hbc IgM - negativ ( acesta nu stiu ce inseamna, la ce se refera, daca m ati putea ajuta)

Ecografia abdominala totala, resp ficat a iesit bine.
Urmeaza sa iau rezultatul viremiei peste 9 zile.
Va rog daca imi puteti spune cat de grave sunt analizele, daca este HBv cronica sau acuta..
Multumesc!
3 comentarii
0
25-11-2013, ora 15:45
Dr. Stavar Angelica Nela
Gastroenterologie, Constanta
Dr. Stavar Angelica Nela
Buna ziua! In mod sigur este vorba despre hepatita cronica B. Asteptati si rezultatul viremiei.
Multa sanatate!
0
28-11-2013, ora 22:46
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!..in cazul hep B cronice am înteles ca exista ca tratament interferonul..indicii de mai sus se refera la un anumit stadiu al bolii?cat de grava este situatia? am citit pe net ca f rar se vindeca Hep B cronica si ca evolutia nu este prea buna...
Vroiam sa va mai intreb despre regim, cat de strict ar trebui sa fie..dr mi-a spus ca nu trebuie sa fie extrem, dar fara grasimi, alcool, tutun...ceea ce este condimentat mai este permis?
daca ati putea sa imi dati niste sfaturi in acest sens, daca trebuie luat un hepatoprotector, daca imi pot da seama de cat timp am contactat boala tinand cont ca anul trecut analizele au iesit bune.
o sa revin dupa ce am rezultatul viremiei.
Inca o data va multumesc, o seara frumoasa!
0
30-11-2013, ora 01:19
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Buna seara! a sosit si rezultatul viremiei, am inteles ca nu este unul f prost 325 iu/ml.
dna dr mi a spus ca in acest caz nu se prescrie un tratament, decat regim alimentar si ca de asemenea hepatoprotectoarele
nu influenteaza virusul.
exista cazuri in care ag hbs s a negativizat in Hep B cronica?inca imi fac sperante, dar la cate am citit pe net..
va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: terapia antivirală care elimină complet virusul hepatic B
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.