herpes genital si infectarea partenerului | Forumul Medical ROmedic

herpes genital si infectarea partenerului

15-07-2008
irinastan
Nu este medic/terapeut
irinastan
Am descoperit un articol in care se recomanda un tratament de 6 luni cu aciclovir 400mg.la12h.Avand in vedere ca nu am luat niciodata aciclovir ma gandesc ca ar trebui sa incerc. Totodata, se pomenea de micsorarea riscului de a infecta partenerul.Sunt speriata de ceea ce am citit despre sexul oral si posibilitatea de a transmite virusul si asa. Oare noi cei contaminatii trebuie sa ne luam adio de la viata sexuala?
4 comentarii
0
15-07-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
tratamentul acela de sase luni este recomandat in cazul in care aveti mai mult de sase episoade de herpes genital pe an...cea ce numim herpes recurent.!
se transmite prin sex oral cand este infectie acuta cu vesicule aparente...adica basici... si depinde f mult de imunitate celui cu care aveti contact sexual oral sau genital
trebuie sa nu aveti sex cand este infectie acuta...adica cand sunt basicile prezente
dr akram salem
medic specialist dermatovenerologie.buc
0
16-07-2008, ora 00:00
anda80
Nu este medic/terapeut
anda80
Buna ziua,

As dori sa stiu ce analize de sange ar trebui sa fac atat eu si partenerul pentru a sti sigur daca vreunul din noi are herpes genital. Toata banuiala vine din faptul ca de la inceputul anului si pana acum mi-au aparut in 3 randuri, 2-3 bubite in zona genitala, bubite cu aspect de herpes dupa parerea mea si care in final s-au spart (dupa prox 2-3 zile). Doar prima aparitie a durat in jur de 5-6 zile, ultimele trecand in 4 zile in medie. Prima data am fost la medic, mi-a spus ca e o iritatie pe care nu a definit-o. A doua oara am facut la 4, 5 zile de la apritie analize la sange si mi-au iesit la prezenta virusului HSV1+HSV2 - pozitiv iar la anticorpi, tot HSV1+HSV2 -negativ. Herpes bucal nu avusesem. Concluzia a fost ca ce am avut din nou nu a fost herpes. Dupa o luna in schimb, mi-a aparut din nou. Alta vizita la medic, alta parere. Mi s-a spus ca nu vede ce ar putea fi altceva decat herpes dar ca oricum, fac forme usoare si sa nu imi fac probleme. Intre timp ma mai confrunt si cu niste crapaturi, fisuri ale pielii (destul de urate si usturatoare) tot in zona genitala pentru care mi s-a dat Lomexin. Problema mea este ca as vrea sa stiu exact daca am sau nu herpes si in ce masura il pot da mai departe in perioadele in care nu este activ (nu prezint bubitele respective). Mi s-a spus de catre medic ca il pot transmite doar cand este activ. Ma puteti ajuta cu o sugestie pentru analize, va rog? nu stiu ce sa mai cred si nici cum sa impiedic reaparitia...

Multumesc anticipat
0
27-07-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
daca nu aveti bubite, nu transmiteti virusul, transmitere virusului la partener se face cand sunt bubitele prezente acolo...in perioada acea trebuie evitat contactuul sexual...
analiza cea mai buna pt detectare herpesului este PCR din vezicule..dar e scumpa si nu se face decit in anumite centre din bucuresti si sincer nu cred ca este necesara...daca va vede un medic atunci cand aveti leziunile poate sa va spuna ca este herpes sau nu si nu va trebuie nici o analiza!! analizele sunt facute sa ajute medicul sa puna diagnostic cd are nevoie dar daca se vede cu ochiul liber, de ce sa apelam la ele???
daca faceti herpes de mai multe ori la rand inseamna ca aveti o problema de imunitate si e bine sa faceti un test HIV...nu vrau sa va alarmez dar e bine de stiut treaba asta...asta pe o paret si exista un tratament cu o anumita doza pt formele recidivante
dr akram salem
medic dermatovenerice clinica www.cutismed.ro
0
04-12-2008, ora 13:17
stevieg1975
Nu este medic/terapeut
stevieg1975
este incredibil cata lume nu are habar despre ce vorbeste... si e si mai grav cand doctorii dau dovada ca nu cunosc bine subiectul dar prefera sa dea sfaturi.

oameni buni exista internet, cititi, educati-va ca e jale cu voi.

virusul o data luat nu mai scapi de el. in momentul de fata nu exista tratament care sa te scape de herpes!

il poti lua de la o persoana infectata fie ca faci sex protejat sau nu. fie ca persoana infectata manifesta simptome sau nu; cel mai corect din punct de vedere moral este sa iti anunti partenerul/partenera despre conditia ta. cand? asta depinde de tine. dar neaparat inainte de primul contact sexual!
herpes simplex 1 si 2 pot sa apara cam in orice zona a corpului, sunt rare cazurile cand ele apar in zonele ca nu sunt "clasice" (gura pentru simplex 1 si genital pentru simplex 2) dar este posibil; de exemplu este foarte posibil ca zone ale ochilor sa fie infectate daca te freci la ochi cu mana care a avut contact cu o zona infectata. deci atentie!

daca vreti sa mai vorbim despre afectiunea asta, efecte psihologice si biologice scrieti-mi -; traiesc cu afectiunea asta de 4 ani, am citit foarte multe despre ea, si am trecut prin momente foarte foarte grele la inceput; trebuie sa inveti sa accepti ca este doar un virus, si sa accepti ca nu poti sa faci nimic ca sa scapi de el definitiv.
tuturor celor care se trezesc intr-o zi cu boala asta pe cap si nu stiu incotro sa apuce, va urez sa fiti tari, cititi cat mai mult despre noua voastra conditie, nu e sfarsitul lumii.

inca ceva, e greu sa pui un diagnostic de unul singur sau intreband pe cineva pe internet. ca sa ai
o certitudine trebuie sa vezi un doctor specialist care sa faca niste analize. bineinteles ca poti
sa ghicesti dar asta nu o sa-ti garanteze nimic.
odata ce afli care e situatia trebuie sa citesti si sa te documentezi cat mai mult.
inapoi la herpes, e a dracului de parsiv pentru ca se poate manifesta in foarte foarte multe
moduri de la persoana la persoana. deci o data ce ai aflat ca il ai, documenteaza-te cat mai mult
despre virusul asta si afla cat mai bine cum se manifesta in organismul tau, ce ii provoaca
recurenta, ce alimente, ce situatii, stress, oboseala, emotii? afla cum se manifesta pentru tine
personal si cauta sa intelegi ce anume il face sa fie cat mai putin recurent si cat mai slab.

numai bine,
-
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cele mai importante sfaturi legate de herpesul genital
  • Un nou vaccin poate preveni herpesul genital
  •