hidrocefalia
sant insarcinata in 33 de saptamini.in urma cu 2 saptamini la un ecograf de rutina s-a constat ca exista o dilatare a ventriculilor laterali de pina la 12mm.mi s-a recomandat mri a capului fatului, iar acolo au constatat o dilatare 16mm.dupa 4 zile un alt ecograf arata o dilatare de 25.am facut analize pt toxoplasma si cmv care au iesit negative si ulterior am facut amniocenteza pentru a vedea daca este vreun tip de sindrom.nu am obtinut decat raspunsul pt sindromul down-negativ.ieri am facut iarasi ecografie si dilatia ventriculilor era de 11, 6 si respectiv 13, 2.doctorii mi-au spus ca lichidul este clar si nu prezinta urme ale unei posibile hemoragii.mi-au spus ca daca valorile ramin constante(scazute)exista un risc de 5-10% ca baietelul sa sufere de hidrocefalie.as vrea sa stiu ce trebuie facut si ce trebuie sa astept de la o astfel de evolutie.va multumesc mult.
2 comentarii
La nivel de interventii posibile trebuie sa consultati un neurolog pediatru, dar va pot spune despre evolutie: hidrocefalia cu presiune normala poate determina tulburari de memorie (de obicei usoare), tulburari ale mersului si incontinenta urinara. Sper sa nu fie cazul la copilul dv.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Intrebare Epilepsie
- 1Parapareză spastică
- 2durere lombară și radiculopatie postoperatorie
- 0Pleoapa care se zbate
- 1Ajutati-ma ce este si cum sa scap
- 0Dimethyl Fumarate
- 1Despre memorie si uitare
- 3În cazul unui AVC hemoragic ?
- 2Tratament epilepsie
- 0Se poate obține grad de handicap sau pensie cu discopatie lombară? Și pot avea două grade?