histerectomie totala cu anexectomie bilaterala

5907 comentarii 1 2 ..... 189190191 ..... 196 197 Înainte ›
1
27-10-2017, ora 00:16
Clary5567
Nu este medic/terapeut
Clary5567
Buna.Si eu sint noua pe acest forum dar am citit mereu mesajele voastre.Am 38 de ani.si eu am fost operata pe 9 august 2017, histerectomie totala.Si eu am avut f mici scurgeri maronii la urinat pina la 6 saptamani si medicul a zis ca este normal.Ma simt f bine si dupa cum ati zis voi fetelor, tb sa avem rabdare si totul va fi bine, chiar asa si este.Ma bucur ca am gasit acest forum deoarece fff mult m.a ajutat, parca prindeam curaj de cate ori citeam mesajele voastre, fiind singura, imi era greu dupa operatie dar Dumnezeu m.a ajutat ca de fiecare data sa trec peste orice.Fiind divortata si fara mama(mama a murit de 3 ani, la doar 56 de ani, cancer de col uterin
0
27-10-2017, ora 00:23
Clary5567
Nu este medic/terapeut
Clary5567
Se pare ca nu sa postat tot mesajul ce am scris sau nu stiu ce sa intamplat, e prima oara cand scriu pe acest forum.
0
27-10-2017, ora 07:09
turkishlady
Nu este medic/terapeut
turkishlady
Bună ziua ! Am 2 luni de când sunt operata de histerectomie totala și anexectomie bilaterala și încă mai am dureri. Mă doare operatia. Iau no spa forte si algocalmin. Nu ar trebuie sa ma doara. Nu am făcut efort nu am ridicat.
Sunt îngrijorată.
0
27-10-2017, ora 09:49
Lumaria
Nu este medic/terapeut
Lumaria
Turkishady, linisteste-te. Mie la 2 luni și o săptămână mi-a spus medicul meu dar și medicul din spital la care am mers speriată de dureri "veți mai avea multe luni dureri, la câte procese inflamatorii sunt înăuntru de la atâtea tăieturi". Eu am avut și multe aderențe.
Apoi mi-au spus și alte doamne operate că, in funcție de organism, pot trece e durerile mai devreme sau mai târziu. Dar pentru liniștea ta, poți vorbi cu medicul.
0
27-10-2017, ora 10:33
EvelynBlue
Nu este medic/terapeut
EvelynBlue
Doamna Lumaria, va multumim frumos ca sunteti alaturi de noi si va multumim pt sfaturi si informatii !
0
27-10-2017, ora 12:45
turkishlady
Nu este medic/terapeut
turkishlady
Așa sa fie, Doamne ajuta ! Mulțumesc !
0
27-10-2017, ora 18:43
Clary5567
Nu este medic/terapeut
Clary5567
Buna seara.A citit cineva mesajul meu postat pe forum?poate nu ma pricep eu sa postez, dar daca totusi cititi mesajul meu va rog sa raspundeti!multumesc si multa sanatate tuturor!
0
27-10-2017, ora 19:36
EvelynBlue
Nu este medic/terapeut
EvelynBlue
Clary, l-am citit sigur ca da, eu ti-am si trimis aseara doua mesaje private, ar trebui sa le ai la tine in cont.Multumesc pt incurajari.Multa sanatate iti doresc si o seara frumoasa
0
03-11-2017, ora 02:59
Marianaolt
Nu este medic/terapeut
Marianaolt
Am o intrebare si o nelamurire.
Sunt operata de exact 2 ani de cancer endometrial cu histerectomie totala. Am fost foarte racita, am avut o gripa urata. Am fost surprinsa sa vad chilotul usor patat cu sange...ce inseamna asta? Este ceva ce ar trebui sa ma ingrijoreze? Sanatate multa doresc la toti.
0
04-11-2017, ora 21:22
Marianaolt
Nu este medic/terapeut
Marianaolt
Va rog din suflet cine are informatii despre cancer endometrial cu histerectomie totala si anexetomie totala va rog sa imi raspundeti. Sunt f ingrijorata. Multumiri multe si sanatate multa va doresc.
0
05-11-2017, ora 05:18
icn
Nu este medic/terapeut
icn
Buna, sunt noua pe forum, am 49 de ani si m-am operat in 25 octombrie 2017, limfaadenocolpohisteroscopie totala largita tip Wertheim, operatie clasica, pe verticala.Tin sa va multumesc celor care ati postat aici, va tot citesc povestile de ceva timp.Povesta mea este ca am intrat la menopauza la 47 de ani, si, de cca1 an de zile, am avut niste sangerari si dureri de burta.Stiam ca am uter fibromatos.Acum, astept rezultatul histopatologic.Ma ingrijoreaza faptul ca in partea de jos a operatiei nu s-a cicatrizat cum trebuie si pe pansament se colecteza un lichid..Am fost la doctor, a spus ca grasimea e cea care se elimina, nu stiu ce sa fac.Zilnic schimb pansamentul si dau cu betadina, deoarece la spital au spus sa nu dau cu baneocin si nici cu altceva.A mai patit cineva asa ceva? Am 10 zile de la operatie, marti voi merge la scos firele.In a doua zi de la operatie am avut o tuse rebela, pentru care am luat codeina si acum este in regula.Stiu ca ma durea si ustura operatia cand tuseam, oare o fi de la tuse? Nu inteleg cum se elimina grasimea...Va rog sa imi spuneti daca ati patit si voi ceva similar.
Pentru MarianaOlt : cred ca trebuie sa mergi la doctorul care te-a operat, sa vada ce se intampla.Curaj si sanatate multa, va doresc tuturor!
0
05-11-2017, ora 05:41
icn
Nu este medic/terapeut
icn
Mai am o intrebare, referitoare la acea centura pe care trebuie sa o port.In prima parte a zilei este in regula, dar apoi ma strange de mor.Voi cum ati procedat cu ea? La spital, toate pacientele aveau centura aceasta..
0
05-11-2017, ora 07:24
ellabunea
Nu este medic/terapeut
ellabunea
Marianaolt, dupa atat timp de la operatie nu ar trebui sa mai sangerezi jos, indiferent ce s-ar intampla. Ar fi bine sa mergi sa te vada un medic.
Icn, operatia este de data recenta, da-i timp sa se vindece. Si eu am auzit de grasimea asta care se topeste, dar nu am vazut vreo reducere a burtii. Daca nu s-a cicatrizat complet, e posibil sa mai curga pe acolo diverse. Ai rabdare. Centura este indicata la operatiile de burta, sustine muschii torturati si previne eventratiile de mai tarziu. Ar trebui purtata chiar si cativa ani dupa operatie. Asta nu inseamna ca trebuie sa te chinui cu ea. Poart-o mai ales cand faci miscare sau treaba. Daca te deranjeaza, cauta una cu care sa te simti comfortabil. Multa sanatate, fetelor!
0
05-11-2017, ora 18:53
icn
Nu este medic/terapeut
icn
Multumesc mult pentru raspuns, va doresc tuturor multa multa sanatate si va iubesc.
0
05-11-2017, ora 23:53
Marianaolt
Nu este medic/terapeut
Marianaolt
Multumesc mult. Am avut decat o singura pictura cand am tusit f tare. Nu mi-a mai aparut de atunci. Oricum am programata la doctor. Sanatate multa.
0
10-11-2017, ora 06:45
icn
Nu este medic/terapeut
icn
Cum trebuie sa stau sa ma refac si imi e f greu, pentru ca sunt o fire activa, am inceput sa citesc postarile de pe acest forum.Sunt prinsa de ele, de parca as vedea un serial.Am ajuns la pagina 120, mai am de citit. Foarte utile informatiile.
Azi voi merge sa ridic rezultatul testului histopatologic, trebuie sa imi fac curaj
0
10-11-2017, ora 07:42
ellabunea
Nu este medic/terapeut
ellabunea
Draga mea, mult curaj! Vei trece si peste asta! In privinta repausului, te inteleg perfect. Gaseste-ti ceva de facut care sa te tina cuminte, o carte, un serial bun (iti recomand Handmaid's Tale), croseteaza, orice se poate face fara efort fizic. Iti tin pumnii, tu tine-ne la curent!
0
10-11-2017, ora 08:04
icn
Nu este medic/terapeut
icn
Ela, multumesc pentru raspuns. O sa scriu dupa ce voi ridica rezultatul.Sanatate tuturor !
0
10-11-2017, ora 14:58
icn
Nu este medic/terapeut
icn
Ei bine, am intrat in posesia rezultatului.Conform buletinului, stadiul este FIGO 1b, T1bN0Mx.Am discutat cu anatomopatologul intai, pt ca nu am avut curaj sa citesc singura.Cand mi-a spus ca nu sunt invadati ganglionii m-am bucurat enorm. Maine merg la doctor sa scoata firele si sa vad cum reusesc sa ma programez la un oncolog.Nu inteleg de ce apare x la Mx, adica nu a putut stabili daca sunt sau nu metastaze, dar voi vedea ce zice oncologul.Posibil sa mai solicite si alte analize?
0
10-11-2017, ora 15:35
Marianaolt
Nu este medic/terapeut
Marianaolt
Draga mea icn, nu este asa de rau rezultatul. 1B inseamna ca tumoarea este in 1/2 sau mai mult in myometriu. Mie mi-au dat FIGO 1A. Aceste 2, 1A si 1B sunt stadii de inceput care de obicei se rezolva prin operatie doar. Eu nu am urmat nici un tratamemt. Doctorita care m-a operat a spus ca nu este necesar. Deci nu dispera. Eu am vb cu doctor despre picatura de sange care am observat-o. Mi-a spus ca este f posibil sa fie or ca am tusit mult sau in urma efortului fizic. Merg la sala de 3 ori pe saptamana. Va pup si sa auzit de bine. Sanatate multa.
0
10-11-2017, ora 16:20
icn
Nu este medic/terapeut
icn
Ok, multumesc. Sanatate multa !
0
14-11-2017, ora 17:29
turkishlady
Nu este medic/terapeut
turkishlady
cine știe sa mi spuna:

La examen histopatologic se observa leiomiofibromatoza uterina. Adenomioza. Endometru proliferativ.
Col cu metaplazie scuamoasa glandulara endocervicala matura și imatura.
Ovare cu chisturi seroase, chisturi foliculare și corpi albicaus.
Sunt operata de 2 luni - histerectomie totala și anexectomie bilaterala.
Medicul care m-a operat mi-a spus ca e ok.
Mă gândesc sa nu fie început de cancer de col
0
14-11-2017, ora 20:19
icn
Nu este medic/terapeut
icn
Buna. Am nevoie sa imi spuneti unde anume trebuie sa merg pentru continuarea concediului medical.Am 21 de zile de Cm date la iesirea din spital, iar azi am fost la sectia de oncologie, unde mi s-au solicitat suplimentar un rezultat imunuhisto...nu stiu cum, pt care tb sa iau proba de la spital si s-o duc la Inst Victor Babes, un CT la plamani, consult radioterapie, marcheri tumorali.M-a programat pt Ct si bilete de trimitere pe 20.11. Eu am nevoie sa prelungesc CM si I am spus doctoritei, la care dansa a zis ca nu da concedii medicale si sa merg la Municipal
Eu nu stiu daca tb sa merg in ambulatoriu de specialitate sau in spital la oncologie.Voi de unde ati luat concediu medical dupa cele 21 de zile de la externare? Sa merg la IOB in ambulatoriu, nu stiu unde sa mai merg, simt ca am obosit.M-am operat la Sp Elias, iar rez anatomopatologic este Figo 1b, dar azi au mai cerut suplimentar ce am scris mai sus.Va rog...un sfat din experienta voastra.Maine fac 3 saptamani de la operatie si nu ma simt apta de munca.
1
14-11-2017, ora 22:17
Marianaolt
Nu este medic/terapeut
Marianaolt
Buna seara icn. Cum ti-am mai spus, FIGO 1B nu este rau. Parerea mea este sa intrebi Inca o data doctorul de ce iti trebuie alte analyze de facut. Trebuie sa fii sigura ca ei stiu unii de altii, adica doctorul care te-a operat cu cel oncolog daca sunt diferiti. Dupa parerea mea tu nu ar trebui sa mai faci alte investigatii. Frica este mare, dar mai bine sa intrebi ca sa fii sigura ca ei stiu ce se intampla. Daca tu te simti bine, nu mai fa nimic in plus. Ei cer testele pentru a aplica radioterapie sau chimio..Nu vad rostul la gradul care il ai. In plus nu intotdeauna si asta o spun cu parere de rau, doctorii se gandesc la efectele secundare care pot fi mortale. Te rog fa-ti un bine si asigura-te ca investigatiile sunt inspre binele tau. Nu descurajez pe nimeni Dar nici nu aprob tacut. Sanatate multa.
0
15-11-2017, ora 04:59
icn
Nu este medic/terapeut
icn
Multumesc MarianaOlt, in urma chiuretajului biopsic, facut la privat, rez histopat.a fost figo2, iar in urma operatiei a fost figo 1b.Operatia nu am purtut sa o fac la privat din considerente financiare.O sa mai cer si o alta parere, ieri au motivat ca pentru stabilirea stadiului exact, se solicita si acele analize suplimentare.De asemenea, a mai precizat ca se poate sa raman si sub observatie sau se poate sa mi se recomande brahiterapie, pe care ma sfatuieste sa o fac, daca mi se recomanda.Sunt de acord cu tine despre efectele negative, voi mai cere si alta parere. Acum tb sa vad cine imi mai da medical, deoarece ieri, dupa 8 ore de stat pe drum mi-a supurat operatia, in partea de jos, am interventie clasica. Cand am ridicat rezultatul histopatologic, medicul anatomopatolog a zis al fel, sa ridic proba si sa merg sa mai fac suplimentar, dar sa vorbesc intai cu oncologul.Se pare ca asta e practica folosita pentru stadializare.Diagnosticul meu din rez histopatologic este adenocarcinom, iar din biletulde iesire din spital adenocarcinom de endometru de tip endometrioid.Multumesc mult daca ma poti ajuta cu un med onco din Bucuresti, te rog sa imi dai mesaj privat.
1
18-11-2017, ora 15:48
ellabunea
Nu este medic/terapeut
ellabunea
Icn, ar trebui ca medicul oncolog sa iti dea o trimitere pentru imunohistichimie, ca sa platesti jumatate din costul analizei. Asa am platit acum 2 ani vreo 200 lei. Cu trimiterea, mergi la laboratorul de anatomo patologie si iti elibereaza lamelele. Mie tot oncologul mi-a dat concediu medical cate 30 de zile odata. Iar daca ti se recomanda brahiterapie, pregateste-te sufleteste serios. Nu va fi placuta. Dar este utila. La mine combinate radioterapia cu chimio, dupa ele brahi, au facut minuni. Din stadiul 3b la diagnosticare, rezultatul la IHC arata doar urme de tumora. Da, au efecte negative urate, dar este posibil ca fara ele, sa nu mai ai nicio problema in veci. Gandeste-te bine ce faci!
0
21-11-2017, ora 18:07
icn
Nu este medic/terapeut
icn
Buna, da medicul oncolog din policlinica mi-a dat azi trimiterea pentru testul imuno..si concediu medical.Ce bine le sti tu Ela! Te rog daca poti sa imi zici in privat ce e bine sa fac la brahiterapie sa nu fie atat de dureroasa, multumesc mult.Am citit ca e dureroasa, depinde unde o faci, la privat sau la stat.Dupa ce voi avea rezultatul la test voi merge la radiolog.Cred ca voi merge la Sp.Militar.Tu unde si facut brahietrapia?
0
23-11-2017, ora 09:18
mant66
Nu este medic/terapeut
mant66
Buna icn ! Brahiterapia este suportabilă, Eu am facut o la spitalul militar.
0
28-11-2017, ora 16:49
EvelynBlue
Nu este medic/terapeut
EvelynBlue
Buna seara la toate doamnele, revin cu problema scurgerilor.
Am fost la control la dnul doctor acum 10 zile, mi-a prescris metronidazol pt o infectie, am facut tratamentul 7 zile, intre timp scurgerile roz mi s-au oprit, pina ieri seara, cand am observat ca au revenit din nou (scurgeri cu tenta roz/maro).
Deci din saptamana a 7-a pina in saptamana a 8-a nu am avut deloc nici un fel de scurgere.Este normal sa revina acum?
Va rog frumos, daca cineva imi poate da un raspuns?Sunt foarte speriata.
Intre timp am facut o programare pe maine la dnul doctor, insa sper ca cineva de aici sa ma poata linisti putin
Va multumesc frumos si va doresc multa sanatate.
0
28-11-2017, ora 18:15
EvelynBlue
Nu este medic/terapeut
EvelynBlue
Revin cu o precizare, la controlul de la 7 saptamani dnul doctor mi-a spus ca inca mai aveam ceva fire resorbabile in interior, intrebarea mea este daca oare le mai inca si acum ?Din pacate am uitat sa intreb in cat timp de la operatie se topesc toate firele din interior?O colega de salon din spital operata in aceasi zi a fost ieri la control si nu mai avea nici un fir inauntru...
Adaugă un comentariu / răspuns
5907 comentarii 1 2 ..... 189190191 ..... 196 197 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Histerectomia totală cu anexectomie bilaterală poate crește riscul de deces la femeile tinere
  • Histerectomia ar putea fi un factor de risc pentru boala Alzheimer
  • Histerectomia cu sau fără ovarectomie bilaterală asociată cu risc crescut de accident vascular cerebral [meta-analiză]
  •