histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
Buna dimineata!
vasi, multumesc de reteta, i-am facut supa de zarzavat (radacinoase), chiar i-a prins bine, a avut si scaun azi de dimineata, ea spera sa o bage in salon (acum e tot la terapie intensiva), starea ei e ceva mai buna, de ieri merge singura. La cate zile de la operatie se face externarea daca starea pacientei e ok? Trebuie sa il caut pe medic sa vb. despre cum a decurs operatia, ce poate sa-mi spuna de ce a gasit acolo...mama a facut chimioterapie inainte de operatie si ma rog sa fie mai bine in continuare.
Va doresc la toate sanatate maxima si sa auzim numai de bine!
vasi, multumesc de reteta, i-am facut supa de zarzavat (radacinoase), chiar i-a prins bine, a avut si scaun azi de dimineata, ea spera sa o bage in salon (acum e tot la terapie intensiva), starea ei e ceva mai buna, de ieri merge singura. La cate zile de la operatie se face externarea daca starea pacientei e ok? Trebuie sa il caut pe medic sa vb. despre cum a decurs operatia, ce poate sa-mi spuna de ce a gasit acolo...mama a facut chimioterapie inainte de operatie si ma rog sa fie mai bine in continuare.
Va doresc la toate sanatate maxima si sa auzim numai de bine!
ma bucur nespus de vesti.unde ai operat-o?normal, daca lucrurile merg bine ar trebui sa fie externata.iti doresc in continuare putere si sanatate.
vasi, sanatate si multa putere si tie! Mama s-a operat la spitalul militar din Craiova, nu a vrut la Bucuresti, are mare incredere in dr. care a operat-o, e un bun profesionist si un OM deosebit. Acum cateva minute am vorbit cu mama la telefon si mi-a zis ca i-au pus o perfuzie cu Na Cl.(clorura de sodiu)...asta nu-i sarea de bucatarie? Oare ce rol o avea asta in vena? Voi ati avut perfuzii cu aceasta substanta?
stai linistita, se pun perfuzii si cu NACL, pentru hidratare, sa evite glucoza.sau poate ii administreaza ceva pe vena de durere sau antibiotic.eu am avut, ti-am spus, tot NACL, faceam pe vena medicamente contra durererii si antibiotic.te pup, sanatate...
dragele mele prietene virtuale...
nu va inspaimantati de aceasta NACL solutie. Intr-adevar este ceea ce numim noi "sarea de bucatarie" - dar concentratia este foarte mica, astfel ca rolul aceste substante in perfuzie este de a distribui apa in organism si implicit substantele medicamentoase perfuzate. Adica, este ca un vehicul care conduce antibioticele, chimioterapia sau alte medicamente prin organism, avand grija sa ajunga acolo unde trebuie.
va pup, Claudia
nu va inspaimantati de aceasta NACL solutie. Intr-adevar este ceea ce numim noi "sarea de bucatarie" - dar concentratia este foarte mica, astfel ca rolul aceste substante in perfuzie este de a distribui apa in organism si implicit substantele medicamentoase perfuzate. Adica, este ca un vehicul care conduce antibioticele, chimioterapia sau alte medicamente prin organism, avand grija sa ajunga acolo unde trebuie.
va pup, Claudia
Multumesc pt. lamuriri, acum m-am linistit!
Va pup si sanatate maxima!
Va pup si sanatate maxima!
Fie ca din aceasta zi sfanta, in drumul lin al vietii, sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa va aduca fericire si bucurie.
Va doresc multa sanatate, sa aveti sufletul curat si toate dorintele sa vi se implineasca.
La multi ani tuturor care poarta numele de sfintii Constantin si Elena!!!
Va doresc multa sanatate, sa aveti sufletul curat si toate dorintele sa vi se implineasca.
La multi ani tuturor care poarta numele de sfintii Constantin si Elena!!!
La multi ani !!!!!!!!!!!!!!! pentru toate Elenele si multa sanatate!!!!
La multi ani celor care isi serbeaza astazi ziua de nume si nu numai lor!Sanatate tuturor!cu simpatie
buna dimineata fetelor am si eu vesti mai bune sunt in Bucuresti de 1 saptamana si am consultat mai multi medici si am facut mai multe investigatii in cateva clinici private.Rezultatul este destul d bun, embolizarea facuta in 2009 este bunicica fibromul meu nu se mai vascularizeaza, a scazut de la 110 /90 la 80/75 nu a scazut ff mult dar cel putin momentan nu mai creste.ASa ca eu am hotarat impreuna cu medicul ca nu e cazul sa ma operez pentru ca riscurile din cauza inimii sunt prea mari poate intru la menopauza si va fii mai bine sau poate fibromul scade in continuare vedem peste 3 luni cand vin din nou la control.Eu va doresc tuturor multa sanatate si sa auzim numai de bine.
mariap 2011, ma bucur sa aflu vesti asa de bune de la tine.iti doresc multa sanatate si cu ajutorul Bunului Dumnezeu sa reusesti sa treci peste toate.pupici.
Mariap ma bucur pentru tine, sper din suflet sa-ti fie bine, fibromul sa mai scada.Cate luni ai de cand ai facut embolizarea ?
Va pupic pe toate cu tot dragul!
Va pupic pe toate cu tot dragul!
Daniela, Ana ce mai faceti, cum va mai simtiti???fetelor mai intrati si voi pe forum, mai avem nevoie unele de altele...sanatate si imbratisari.
Vasi, multumesc de intrebare, eu sunt foarte bine, luna viitoare fac un an de la opetatie si am sa merg sa fac un control.Tu ce faci, ai mai dus blocul de parafina la alt laborator?
Ana, cum esti, sper ca totul sa fie ok.
Coragel, cum merge zumba, te simprti ok?
Va pupic pe toate!
Ana, cum esti, sper ca totul sa fie ok.
Coragel, cum merge zumba, te simprti ok?
Va pupic pe toate!
da, am dus blocul de parafina si la Babes, au confirmat dg.am mers si la 3 oncologi care nu prea au fost pentru chimio.m-am hotarat sa raman la cel care a fost mai ferm.nu fac chimio, urmeaza sa fac un control gastro si apoi control la fiecare 3 luni.ma simt bine, fac treaba, am si uitat(am 3 luni de la operatie)acum cu Dumnezeu inainte, fiecare avem un destin...unul din oncologi ar fi dorit sa duc lamele si la Polizu, am refuzat, dar m-am dus cu cele doua interpretari la alt anatomopatolog si am primit acelasi raspuns(Adenocarcinom Figo 1A)in rest toate bune, te imbratisez, iti doresc sanatate multa, multaaaa.
vasi61 dimineata la ce ora intri pe mess, ca seara nu prea am acces, intra copiii
Mariap2011, ma bucur pentru tine.
Multumesc din suflet de intrebare, Vasi si Daniela!!!!!!!!!!!
Sunt si eu acum bucuroasa ca am vesti bune.Sunt in Italia la control si avand probleme cu dureri la rinichi, am fost aici la urgenta.Am facut toate investigatiile( analize sange, ecografie si control urolog) si nu este nimic foarte rau.E normal ca dupa radioterapie sa fie astfel ; mici necazuri; Ma bucur tare mult ca nu e nimic grav.In 30 am control la oncolog si in 1 Iunie ma intorc in tara.
Corangel, multumesc inca o data.E asa cum ai spus tu, nimic grav si corpul se va reface in urma radioterapiei.
Vasi, ma bucur ca esti bine si ca nu mai faci chimio.
Va pupacesc cu drag!!!
Multumesc din suflet de intrebare, Vasi si Daniela!!!!!!!!!!!
Sunt si eu acum bucuroasa ca am vesti bune.Sunt in Italia la control si avand probleme cu dureri la rinichi, am fost aici la urgenta.Am facut toate investigatiile( analize sange, ecografie si control urolog) si nu este nimic foarte rau.E normal ca dupa radioterapie sa fie astfel ; mici necazuri; Ma bucur tare mult ca nu e nimic grav.In 30 am control la oncolog si in 1 Iunie ma intorc in tara.
Corangel, multumesc inca o data.E asa cum ai spus tu, nimic grav si corpul se va reface in urma radioterapiei.
Vasi, ma bucur ca esti bine si ca nu mai faci chimio.
Va pupacesc cu drag!!!
Va multumesc tuturor pentru ca existati si dati sfaturi utile pe acest sait, de incurajari nici nu mai vorbesc, daca nu citeam acest sait nu as fii stiut atatea lucruri importante, necesare in luarea unei decizii va doresc multa sanatate si Bunul Dumnezeu sa ne tina sub ocrotirea sa.
Daniela eu am facut embolizare in octombrie 2009 fibromul nu a scazut prea mult dar am fost la control si medicul a spus ca important e ca nu se mai vascularizeaza deci nu mai creste.
Eu sper din tot sufletul sa primesti si tu vesti bune peste 1 luna cand mergi la control.
Ana, ma bucur ca ti-au iesit toate analizele bune si nu sunt probleme grave..Multa sanatate in continuare si sa vii cu bine acasa.
Vasi multumesc pentru urari, Dumnezeu sa ne ajute.Multa sanatate si tie.
Eu sper din tot sufletul sa primesti si tu vesti bune peste 1 luna cand mergi la control.
Ana, ma bucur ca ti-au iesit toate analizele bune si nu sunt probleme grave..Multa sanatate in continuare si sa vii cu bine acasa.
Vasi multumesc pentru urari, Dumnezeu sa ne ajute.Multa sanatate si tie.
buna seara fetelor, ati plecat in concediu toate???ce faceti, sunteti bine/??
Buna seara tuturor,
as avea o intrebare :stie cineva daca se poate merge in statiune, la bai, dupa operatie de histerectomie totala, la numai 10 saptamani dupa interventia chirurgicala?
as avea o intrebare :stie cineva daca se poate merge in statiune, la bai, dupa operatie de histerectomie totala, la numai 10 saptamani dupa interventia chirurgicala?
inteleg ca aveti doar 2 luni si jumatate de la operatie, cred ca cel mai indicat sa va dea sfaturi ar fi medicul care va are in grija (chirurg...)., stie ce a facut acolo.poate intra vre-o fata care stie precis si va poate sfatui si ea. multa sanatate si recuperare rapida.
Da, 10 saptamani de la operatie si, datorita durerilor teribile de mijloc pe care le am, mai ales noaptea, ma gandesc sa ma duc undeva la bai cu namol si ape minerale-eu fiind si reumatica.
Mai are cineva astfel de dureri? Sunt normale dupa operatie sau...?
Mai are cineva astfel de dureri? Sunt normale dupa operatie sau...?
Stimata Doamna, ce operatie ati facut?intepaturile, presiunea in zona abdominala sunt normale daca ati facut histersctomie totala.uneori se intampla sa aveti si dureri de spate.ca sa mergeti la bai macar medicul de familie sa va consilieze.ce diagnostic aveti, ce varsta???toate depind de acestea.dati mai multe detalii despre d-voastra.
Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala.52 ani.Medicul meu chirurg, daca-l intreb, spune ca toate sunt f.bune, ca pot sa fac orice doresc..Dar eu, desi e vara si cald afara, nu mai pot de dureri de mijloc. De aceea mai vroiam o opinie.
Buna seara, va pup pe toate!!
Vasi, vad ca esti singurica pe forum.Cum te mai simti?????
Prezbi 59, asa cum zice si Vasi, trebuie sa ai acordul medicului curant daca poti sa mergi la bai sai nu!
Eu am fost la mare 7 zile in timpul chimioterapiei, dar nu fara acordul medicului. Am primit sfaturi, sa nu stau la soare mult si altele. Oricum, nu prea am facut multe ca aveam si un cateter pus la gat, pentru chimioterapie si nu prea am stat la soare si in apa.
Torul depinde de sfaturile medicului. Asa cum zice si Vasi, ce diagnostic ai avut????Histerectomia se face pe mai multe diagnosticuri.!!!!!
Eu am 8 luni de la operatie si tot mai am presiune in burta, dureri de spate, balonari de simt ca explodez.M-am plans oncologului si el mi-a raspuns. ca discutam peste 1 an!!!!!!!!!CE sa fac- trebuie sa-l cred!!!!!!!!!!
Va pup pe toate, sanatate multa si Prezbi 59, daca mergi la bai- distractie placuta!!!!!!!!!!
Vasi, vad ca esti singurica pe forum.Cum te mai simti?????
Prezbi 59, asa cum zice si Vasi, trebuie sa ai acordul medicului curant daca poti sa mergi la bai sai nu!
Eu am fost la mare 7 zile in timpul chimioterapiei, dar nu fara acordul medicului. Am primit sfaturi, sa nu stau la soare mult si altele. Oricum, nu prea am facut multe ca aveam si un cateter pus la gat, pentru chimioterapie si nu prea am stat la soare si in apa.
Torul depinde de sfaturile medicului. Asa cum zice si Vasi, ce diagnostic ai avut????Histerectomia se face pe mai multe diagnosticuri.!!!!!
Eu am 8 luni de la operatie si tot mai am presiune in burta, dureri de spate, balonari de simt ca explodez.M-am plans oncologului si el mi-a raspuns. ca discutam peste 1 an!!!!!!!!!CE sa fac- trebuie sa-l cred!!!!!!!!!!
Va pup pe toate, sanatate multa si Prezbi 59, daca mergi la bai- distractie placuta!!!!!!!!!!
buna dimineata Ana, ma simt mai bine, nu fac chimio.ma duc la 3 luni la control.saptamana trecuta m-a durut putin pe jos, ce naiba mai doare acolo???muschii abdominali?tu cum te simti?te pup si multa, multa sanatate.
Buna dimineata,
Fetelor unde sunteti ati intrat toate in concediu, nu mai intrati niciuna.
Ana 2010 am citit ca si tu te balonezi, acelasi si simtome le am si eu, nu stiu ce sa mai cred asa mi-a spus si mie medicul, ca discutam dupa un an.
L a mine se face un an in luna iulie si vad ca nu trec ma balonez si am niste gaze, urinez foarte des imi este si frica sa mai plec de acasa.
Am inceput sa merg la stomatologie. este cam departe si tot timpul trebuie sa caut toalete prin oras prin statiile din metrou nu stiu ce sa mai fac am luat si urisan 2 luni si degeaba sa vad ce o sa mai spuna medicul acum la controlul de un an.
Va doresc la toate sanatate si multi pupici.
Fetelor unde sunteti ati intrat toate in concediu, nu mai intrati niciuna.
Ana 2010 am citit ca si tu te balonezi, acelasi si simtome le am si eu, nu stiu ce sa mai cred asa mi-a spus si mie medicul, ca discutam dupa un an.
L a mine se face un an in luna iulie si vad ca nu trec ma balonez si am niste gaze, urinez foarte des imi este si frica sa mai plec de acasa.
Am inceput sa merg la stomatologie. este cam departe si tot timpul trebuie sa caut toalete prin oras prin statiile din metrou nu stiu ce sa mai fac am luat si urisan 2 luni si degeaba sa vad ce o sa mai spuna medicul acum la controlul de un an.
Va doresc la toate sanatate si multi pupici.
Buna fetelor!!!!
Maria anton 11, iti doresc multi ani cu multa sanatate. Eu voi avea 1 an de la operatie in 4 octombrie. NU mai stiu ce sa fac cu balonarea.Am luat cei de ghimbir, chimen, pastile de la farmacie, dar tot debeaga. Am un dinsconfort continuu, ma si doare prin burta, simt ca explodez si nu mai stiu ce sa fac. Poate ne ajuta fetele care au mai mvut problemele noastre.
Mai am si dureri de burta, de oase, la cot, picioare, maini.
Sper sa treaca, chiar nu mai imi aduc aminte de cum e o zi fara sa te doara ceva!!!!!!!!!!!!!!
Va pup cu drag
Maria anton 11, iti doresc multi ani cu multa sanatate. Eu voi avea 1 an de la operatie in 4 octombrie. NU mai stiu ce sa fac cu balonarea.Am luat cei de ghimbir, chimen, pastile de la farmacie, dar tot debeaga. Am un dinsconfort continuu, ma si doare prin burta, simt ca explodez si nu mai stiu ce sa fac. Poate ne ajuta fetele care au mai mvut problemele noastre.
Mai am si dureri de burta, de oase, la cot, picioare, maini.
Sper sa treaca, chiar nu mai imi aduc aminte de cum e o zi fara sa te doara ceva!!!!!!!!!!!!!!
Va pup cu drag
Buna fetelor!!!
Ana2010, si pe mine m-au durut oasele in special umerii, coatele si mainele am luat azinc menopauza m-am dat cu unguent fastum gel asa mi-a zis doctorita si incet, incet am scapat de ele.
Cu balonarea inca ma mai balonez, dar mai putin trebuie sa fiu atenta la ce mananc eu am probleme cu dantura, ieri am facut un implant nu pot sa mananc decat mancare de bebelusi.
Eu am un diconfort la urinat i-am tot zis medicului si imi tot spune ca este efectul razelor.
Acum in iulie am de facut controlul de un an si o sa cer sa-mi faca o citoscopie sa vad unde este problema.
Sincer si eu m-am saturat de dureri, nu mai suport spitalele..
Au venit caldurile nu mai suport bufeurile, nu mai supor nimic sunt foarte nervoasa, imi vine sa plang din orice.
Tu cum te mai simti?
Fetele nu vor sa mai intre niciuna pe forum.
La fel iti doresc multi, multi multi ani cu sanatate.
Va imbratisez cu drag!!!!!!!!!!!!!!!
Ana2010, si pe mine m-au durut oasele in special umerii, coatele si mainele am luat azinc menopauza m-am dat cu unguent fastum gel asa mi-a zis doctorita si incet, incet am scapat de ele.
Cu balonarea inca ma mai balonez, dar mai putin trebuie sa fiu atenta la ce mananc eu am probleme cu dantura, ieri am facut un implant nu pot sa mananc decat mancare de bebelusi.
Eu am un diconfort la urinat i-am tot zis medicului si imi tot spune ca este efectul razelor.
Acum in iulie am de facut controlul de un an si o sa cer sa-mi faca o citoscopie sa vad unde este problema.
Sincer si eu m-am saturat de dureri, nu mai suport spitalele..
Au venit caldurile nu mai suport bufeurile, nu mai supor nimic sunt foarte nervoasa, imi vine sa plang din orice.
Tu cum te mai simti?
Fetele nu vor sa mai intre niciuna pe forum.
La fel iti doresc multi, multi multi ani cu sanatate.
Va imbratisez cu drag!!!!!!!!!!!!!!!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2dupa o histerecromie totala si anexectomie bilaterala am probleme cu constipatia
- 5histerectomie cu anexectomie
- 3ciuperca sau ce o fi?
- 5Dupa histerectomie totala se mai face Papanicolau?
- 7Histerctomie totala-interventie, evolutie post-operatorie
- 4histerotomie primul trimestru sarcina
- 7histerectomie totala si anexectomie bilaterala
- 21Dureri articulare dupa chimioterapie
- 1Menopauza indusa de histerectomie
- 2substitutia hormonala cu estrogeni dupa histerectomie
- 1CA 125 marit.. Ar fi indicat sa fac histerectomie totala pentru siguranta?
- 0interpretare ct toraco abdomino pelvin
- 0Histerectomie subtotala cu anexectomie dreapta
- 0Histerectomie totala
- 0Intrebare - scurgeri dupa histerectomie
- 0Hemoragie post menstruatie - doresc instalarea menopauzei
- 0Operatie histeroctomie totală bilaterală
- 1Histerectomie totala in 2 timpi, anexectomie bilaterala
Mai multe informații despre: Histerectomia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: