HIV - pasii de la testare pana la tratament
Buna seara,
In tot netul asta romanec, nu gasesc nicaieri pe cineva sa explice, pe pasi, ce dracu trebuie facut de la testare si pana la obtinerea tratamentului in cazul unui hiv pozitiv.
Ok, am inteles care sunt vectorii de transmitere, am inteles simptomele initiale ale bolii, dar ce trebuie facut dupa un rezultat pozitiv nu spune nimeni.
Unde te duci? Exista centre specializate care te iau in evidenta in bucuresti si in tara? Depui un dosar, refaci analize, in cat timp primesti tratamentul dupa ce ai fost inregistrat? E decontat de casmb? Ce tratament se mai face, ca inteleg ca a aparut pastila ptr o saptmana?
Poti face acest lucru fara sa fie anuntat angajatorul?
Cat de dur e tratamentul? Cum se reinnoieste?
Sper ca veti da rasounsuri serioase la intrebarile mele, nu discutii sterile.
Va multumesc
In tot netul asta romanec, nu gasesc nicaieri pe cineva sa explice, pe pasi, ce dracu trebuie facut de la testare si pana la obtinerea tratamentului in cazul unui hiv pozitiv.
Ok, am inteles care sunt vectorii de transmitere, am inteles simptomele initiale ale bolii, dar ce trebuie facut dupa un rezultat pozitiv nu spune nimeni.
Unde te duci? Exista centre specializate care te iau in evidenta in bucuresti si in tara? Depui un dosar, refaci analize, in cat timp primesti tratamentul dupa ce ai fost inregistrat? E decontat de casmb? Ce tratament se mai face, ca inteleg ca a aparut pastila ptr o saptmana?
Poti face acest lucru fara sa fie anuntat angajatorul?
Cat de dur e tratamentul? Cum se reinnoieste?
Sper ca veti da rasounsuri serioase la intrebarile mele, nu discutii sterile.
Va multumesc
3 comentarii
Daca sunteti din Bucuresti, mergeti la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals. Acolo se fac testele gratuit si veti fi luat in evidenta de un medic de Boli Infectioase. Intrati pe site-ul lor si informati-va.
Inca o intrebare: cum influenteaza virusul hiv tratamentul unei hepatite b acute? Este acesta un factor declansator? Influenteaza acesta tratamentul cu lamivudina, spre ex? Influenteaza icterul?
Trebuie sa vorbiti cu un medic si sa ii puneti aceste intrebari. Nu sunt medic. Imi pare rau.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1HPV tulpina 53
- 4Testare BTS
- 4Medic ginecolog, infectionist pt tratarea gonoreei rezistenta la ceftriaxona
- 2Sifilis nou diagnosticat
- 8As putea avea HIV?
- 4Posibil HIV?
- 9Ma mai pot testa dacă m-am vaccinat deja împotriva HPV?
- 4VDRL pozitiv pot alapta ?
- 1Hpv provoaca crampe abdominale?
- 1Risc HIV masaj erotic