Horcaiala? traheita?

10-11-2021
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, am 30 ani, sunt fumatoare si am facut sinuzita dar nu e purulenta ci doar o secretie transparenta ce curge pe gat in jos de 2 saptamani. E un fel de sinuzita cronica as zice eu, caci am dureri ale fetei in zona de deasupra maxilarului si in zona nazala si a fruntii destul de des, mai ales in sezonul rece.
Am racit, am stat in frig, am fost extenuata, nedormita si nemancata vreo 3 zile si mi-a scazut sist imunitar foarte mult, apoi imediat am racit. Am avut probl cu copilasul, stres maxim, panica, am ajuns la epuizare pe toatr planurile..apoi imediat au aparut aceste simptome. Binenteles ca am stat si in frig, m-a tras si un curent rece in fața. Nu cred eu in curent dsr vorbesc de vantul rece care pe mine ma afecteaza usor la sinusuri dar si la gat..ma doare imediat sau il simt iritat, inghețat.. sunt foarte friguroasa de fel.
Pe langa durerile usoare de sinusuri maxilare am si o tuse productiva. Deci am inceput sa expectorez inca de la prima secunda de tuse.
Ce ma sperie este ca imediat in jos de gat (laringe), se aude o horcaiala urata de tot la expir. doar la expir.
Nu am avut niciodata asa horcaiala, deci se aude ca niste bule mari ce se sparg cand expir, ca un suflu gros, monstruos..
Expecrorez mult, suflu nasul foarte mult (ceea ce mi s a intamplat si la prima sinuzita-de acum 10ani), insă nu am mucus galben sau de alta culoare decat transparent.

De la ce sa fie acest zgomot la expir oare? e infiorator. Dac ama aide cineva zice ca am tbc..doamne fereste, sau ceva foarte grav. Simt si miscarile in piept, miscarile mjcusului ce se deplaseaza probabil, vrand sa iasa atunci cand expir.
Am si o laringita care e probabil cronica din cauza refluxului gastroesofagioan, care mi a ars gatul de muulte ori, avand raguseala mai ales dimineata, pe parcursul zilei revenindu mi vocea..prea putin.
Sfatuiti-ma va rog, ce sa fac, in afara de faptul ca tin regim pt stomac(reflux, acid), iau ibuprofen pt sinusuri.. iau vitC, propolis, fac inhalatii multe dar parca nu mă ajuta pe partea cu horcaiala.
Fumez dar 5..6 pe zi. Incerc sa ma las dar e al naibii de greu :(
De tusit nu prea mai tusesc, doar cand simt ca vrea sa iasa mucus..care pare sa fie mult..
Am tusit acum 3 zile.. am tușit 2 nopti aproape continuu, si era productiva tusea dar parca si uscata.
Acum e doar productiva.
Iau erdomed, am luat adica..3 zile si parca nu m a ajutat prea mult.
Ce sa iau, ce sa fac?
La medic nu apuc sa ma duc caci umblu cu copilasul prin doctori, caci el e mai grav, face weezing...
Va multumesc din suflet pt sfaturi!
4 comentarii
0
11-11-2021, ora 10:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. O persoana REsponsabila.. care are probleme cu laringele.. NU fumeaza
2. o persoana care se cunoaste cu reflux gastro eosfagian.. NU foloseste Nurofene si alte antiinflamatoare. nu foloseste vit C.. fiindca si ele intretin gastrita si refluxul
3 ma intereseaza varsta. inaltimea si cate KG aveti??
0
16-11-2021, ora 12:20
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, multumesc de raspuns.
Am 30 ani, 1.6m si 56kg.
Nu am fost niciodata obeza, dar problemele gastrice le am din cauza stresului, sunt genul care se streseaza din oroce, si care se consuma mult.
Am gandirea aceea gresita ca doar fumez, nu am alte vicii, probleme, nu cheltui bani aiurea...
Problemele cu larimgele si cu refluxul, de curnad le am constientizat sa zic asa. adica..cat e de grav refluxul..acum mi am dat seama.
raguseala am pu o pe seama faptului ca sunt sensibila cu gatul..dar era de fapt de la reflux, si clar, refluxul de la fumat.
Cat despre tuse, s a dus tusea, putin de tot tusesc dimineata, dar e ca si cum n ar fi tusea..se mai desprinde foarte putin dimineata. Sinuzita iarasi a trecut desi uneori mai simt un miros ciudat, cand ma aplec, miros ce nu e de puroi ci de..raceala..de inflamatie. Nu am avut mucus galben deloc, ci incolor.
Sensibilitatea cu sinusurile cred ca o s ao am toata viata, din cauza frigului, oricate caciuli as purta, ideea e ca fața imi ingheata. sunt foaarte friguroasa de fel.
Multumesc frumos!
0
16-11-2021, ora 15:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Pt sinusuri..
Radiografie sau CT 3d la stomatolog. Arata infecțiile ascunse care afectează sinusurile
Exclus Alimentele producătoare Mucus
2.. Și secrețiile din gat au legătură cu sistemul limfatic. Intoleranta la acele alimente. Sau refluxul în somn. De la anumite alimente care nu se consuma seara
0
17-11-2021, ora 09:51
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Va multumesc frumos pt sfaturi!
Intr-adevar, am probleme mari cu dantura..probabil de acolo si cu sinusurile.
M-am gandit ca daca nu fac puroi, ceea ce consideram eu infectie, inseamna ca nu am infectie la vreoin dinte..
Nu am facut puroi niciodata dar daca ma gandesc bine, deseori simt ințepaturi in radacinile premolarilor (care sunt imbracati, au coroane de la varsta de 14 ani).
Stiu ca trebuie sa imi fac dantura dar situatia financiara mă amâna, am de facut practic toata dantura, sus, jos (am imbracati toti dintii din gura dar am si cateva masele cariate complet).

Seara nu mai mananc dupa ora 9 decat biscuiti cu cereale dsca mananc putini. si de culcat ma culc abia la 00.
cu refluxul sunt mai ok, il am doar cand mananc pana ma satur, dar nu ajunge in gat decat rar..simt doar jos, in partea de jos a esofagului, simt alimentele cum preseaza apoi 'scapa' si urca putin pe esofag.

Mentionez ca ct la sinusuri mi-am facut la un an dupa sinuzita purulenta de acum 10 ani, si mi s-a sous ca nu am puroi ci doar putin lichid. Nu mi-au dat tratament caci nu era cazul.
De atunci banuiesc eu ca atunci cand ma dor sinusurile, e am dosr inflamate..ceea ce nu e ok dar nu stiam ce altceva sa fac.
Acum stiu sigur ca e din cauza dintilor problema.
Va multumesc frumos pt sfaturi!
O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •