Hpv si polipi colonici, risc de cancer anal
In urma unei colonoscopii mi'au gasit 2 polipi de circa 1 mm si 2 mm si au fost trimisi spre biopsie unde mi'a iesit leziune de grad inalt HSIL.Hsil este asociat cu hpv.intrebarea mea este chiar nu se poate face nimic daca am luat hpv stiu de injectia gardasil dar am auzit ca daca deja e virusul luat numai are niciun efect...
Ideea e ca trebuie sa ma monitorizez toata viata sa nu fac cancer anal din cauza hpv'ului
Ideea e ca trebuie sa ma monitorizez toata viata sa nu fac cancer anal din cauza hpv'ului
2 comentarii
Buna, la barbati nu stiu daca se poate face vaccinul iar din ce am citit pe internet vaccinul protejeaza impotriva celorlate tulpini si nu impottiva celei pe care o ai deja. Desi am raspuns eu si dupa vreo 2 ani si ceva sper ca ai discutat cu un medic, din pacate cei de aici de pe forum doar ne dam cu parerea dar nu suntem avizati, mai povestim din experientele noastre dar cel mai important e sa iti intrebi medicul.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9HPV - ce sa inteleg de aici?
- 20papilomatoza laringiana
- 362HPV - sfaturi
- 7HPV X
- 34Papanicolau C3 ascus posibil LSIL prin infectie HPV
- 3HPV
- 4e posibil sa ma fi infectat cu HPV?
- 23carcinom scuamos invaziv - cat de grav este si ce varianta de operatie tratament ?
- 12hpv 16 cancer in gat
- 6Buna,
- 0Infectie HPV 52, cervicita rana pe col
- 1Condiloame HPV
- 0ADN Human Papilloma Virus (HPV) - detectie+genotipare
- 1HPV 6, 31
- 5Virusul HPV
- 4HPV 51
- 1Displazie cervicala ușoară, hpv 51 și 66
- 3Hpv pozitiv 31, 35
- 1Lsil Hpv
- 4Ce ii cauzeaza partenerei infectii urinare si nevoie deasa de urinare dupa sex?
Mai multe informații despre: infectia cu hpv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: