hpv, purtator sanatos?!

149 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›
0
21-02-2009, ora 17:31
Avril01
Nu este medic/terapeut
Avril01
Va multumesc din suflet pentru raspuns si daca mai am nelamuriri sau alte intrebari voi apela cu cea mai mare incredere la dumneavostra.O zi buna!
0
21-02-2009, ora 20:58
Avril01
Nu este medic/terapeut
Avril01
Imi cer scuze ca sunt asa de stresanta cu intrebarile, dar va spun sincer ca aflu atat de multe informatii contradictorii incat nu mai stiu ce sa cred si cum sa procedez, de aceea apelez la profesionalismul si experienta dumneavostra...alte intrebari care mi-au venit in minte ar fi: va fi nevoie sa am toata viata relatii sexuale protejate(cu prezervativ), chiar si dupa ce medicul ginecolog imi va cauteriza condiloamele? Ma gandesc ca daca nu, va exista riscul reinfectarii. Ma refer la relatii sexuale cu acelasi partener ca si pana acum.Va trebui sa facem ceva in mod special?Dar o sarcina? Voi putea avea o sarcina normala, o nastere normala? Am inteles ca exista posibilitatea de transmitere verticala (de la mama la fat in timpul nasterii). Va multumesc din nou anticipat si-mi pun toata increderea in ajutorul dumneavoastra.
0
24-02-2009, ora 09:15
liliana_ionica
Nu este medic/terapeut
liliana_ionica
SANT DIN GALATI LOCUIESC IN ORAS DAR AM INTELES CA CABINETUL DV E IN IASI
0
24-02-2009, ora 18:09
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Vei putea avea si sarcina, vei putea sa ai o viata sexuala normala si nu va trebui sa faci nimic special.
Problema reinfectarii este asemanatoare cu a oricarei viroze. Daca ai racit anul asta, nu exista riscul ca pe viitor sa mai racesti ???
0
24-02-2009, ora 18:20
Avril01
Nu este medic/terapeut
Avril01
Multumesc pentru raspunsuri.
0
26-02-2009, ora 22:53
Avril01
Nu este medic/terapeut
Avril01
Sa avem mai multa grija cu barbatii de langa noi? Adica cum? sa-i testam de hpv inainte sa incepem o relatie? Sa fim seriosi..din cate am inteles nici macar nu exista vreao analiza de depistare pt barbati, cel putin daca nu au urme vizibile.Si daca barbatul este purtator, nu inseamna ca ti-a fost infidel, sau ca e un nenorocit.Pur si simplu a mai avut partenere sexuale inaintea ta, s-a pricopsit cu virusul si de cele mai multe ori, ei nici macar nu stiu ca sunt purtatori.Si daca te referi la protectie.spune-mi tu mie daca dupa o relatie de cativa ani mai folosesti prezervativul..dar sincer.Nenorociti sunt cei care stiu ca sunt infectati si nu vorbesc deschis despre asta, sa te anunte si sa se protejeze..sau sa va informati impreuna si sa vedeti ce e de facut.Dar in rest..nu le iau apararea, pur si simplu.e un virus foarte raspandit si il poti contacta de la orice partener ai avea.tine de cat noroc ai(daca tii cont de notiunea asta).Multa sanatate, aveti grija de voi si priviti inainte cu optimism.
0
26-02-2009, ora 23:11
dianamaria
Nu este medic/terapeut
dianamaria
din pacate se transmite si cu prezervativ, asta fiind si mai grav...sta depozitat pe pielea de sub parul pubian si prin contactul piee-piele se transmite..da multiple cancere atat genitale cat si anale cat si bucale, faringiene..am inteles ca exista ceva teste si pt barbati totusi, pe la colentina parca sau la babes..nu sunt niste ticalosi decat daca stiu si ei saracii..oricum e grea povestea si ar trebui sa se informeze mai mult lumea fiindca suntem pe primul loc la mortalitate..
0
26-02-2009, ora 23:17
dianamaria
Nu este medic/terapeut
dianamaria
cat despre cei care sunt cu adevarat ticalosi, sa stii ca a fost o prietena de-a mea insarcinata la dr dobrescu pomenita mai sus.era in luna a6a si o vazuse si pana atunci tot dansa..isi afcuse teste de hpv si nu avusese nik, iar in luna a6a cand a venit din nou era plina de condiloame, a trimis-o la test hpv iar si a iesit cu multiple tulpini de hpv cancerigene.a tinut copilul pana a fost gata, a nascut cu dna doctor un copil superb si dupa nastere a trebuit s afaca histerectomie totala fiindca condiloamele ei evoluasera spre cancer super repede, si asta sub privirile ingrozite ale doctoritei care saraca nici nu a avut cum sa actioneze cat fusese insarcinata.si se tot intreba de ce prietena mea, iar dna doctor nu avea cum sa ii spuna ca ticalosul de sot fusese pe la vreo steoarfa.. din cauza asta ea nu a mai putut ramane insarcinata niciodata.si asta ca sa scape de cancer..noroc cu dna dctor care a urmarit si a actionat rapid si a sustinut-o mai ales, psihic, fara sa devasteze o intreaga relatie de familie..
0
26-02-2009, ora 23:21
dianamaria
Nu este medic/terapeut
dianamaria
mai multe amanunte nu stiu, nu stiu exact de ce nu a trecut la baietel care este sanatos tun, nu stiu de ce a evoluat asa repede, nu stiu interpretarile exact dar cam asta este povestea in mare..si a fost la multi ginecologi intre timp disperata fiind ca sa se convinga ca este bine ce face si toti au sfatuit-o la fel, nu era alta scapare..
0
26-02-2009, ora 23:33
Avril01
Nu este medic/terapeut
Avril01
Daca sugerezi discret ca sotul prietenei tale a inselat-o si de asta i-au aparut condiloamele dupa nu stiu cat timp.e total gresit.Din cate m-am documentat eu, poti avea virusul in corp, si sa nu-ti apara condiloame niciodata.Nu are nici o relevanta ce spui, in a demonstra ca a inselat-o...te poti infecta acum, si condiloamele sa-ti apara peste 5-10-20 de ani sau niciodata.Se manifesta cand sistemul imunitar scade.
0
26-02-2009, ora 23:40
dianamaria
Nu este medic/terapeut
dianamaria
atunci nu ma pricep eu destul..nu stiu de la o persoana de specialitate, nu mi-am permis sa o intreb pe dna doctor despre cazul ei, dar asa am crezut ca este din cauza lui avand in vedere ca era singurul ei barbat si avand in vedere ca isi facuse testele inainte de a5a luna si erau hpv negativ. colposcopii peste colposcopii si asa mai departe. din cate stiu si eu este nevoie de cel putin 6-8 luni pana la aparitia semnelor dar inteleg ca la ea a fost ceva fulminant.oricum stiu sigur ca a aparut deodata cu 16 tulpini de hpv high risk...asa ca..nu stiu..intelegti cum vreti, pe mine m-a terminat..
0
09-03-2009, ora 18:23
alexandra_26
Nu este medic/terapeut
alexandra_26
Domnu doctor midorin, as avea si eu niste intrebari. De 2 luni mi-au aparut condiloame, am fost la un control ginecologic si mi s-a spus ca am minime leziune condilomatoase si col fara leziuni. Am cerut si un test papanicolau iar rezultatul a fost clasificat 1.Mi s-a spus ca am contactat virusul HPV. dar...
1.Cum l-am putut contacta daca prin contact sexual este exclus atat eu cat si sotul( pt ca nu am mai avut alti parteneri(SIGUR)).
2.Ar trebui sa-mi fac un test HPV?
3.Mi s-a dat tratament cu Condyline, Betatine ovule si Nidoflor...si am cerut tratament si pt sotul meu care cu siguranta s-a infectat si el si mi-a spus doamna doctor ca el sa se dea doar cu nidoflor. credeti ca deajuns pentru el?(are mancarimi pe penis si i se duce pielea (dupa un contact sexual)dar nu i-ai aparut condiloame)
4.Daca testul papanicolau a fost clasificat 1 si nu am leziuni pe col...se poate ca toata infectia sa fie numai in exterior?sau se poate sa am ceva si in interior?
5.Azi incep tratamentul cu condyline, , , daca scap de condiloame ce ar trebui sa fac in continuare?
Doctorita mea nu m-a prea lamurit si sunt departe de Bucuresti pentru a apela la un control la dumneavoastra. Multumesc.
0
10-03-2009, ora 18:23
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
1. Virusul se poate inocula prin mici leziuni la nivelul pielii. De exemplu plin epilare cu lama.
2.Ar fi util.
3.Daca sotul nu are leziuni evidente clinic nu este necesar tratamentul.
4.Infectia din exterior nu se vede la testul Papanicolau.
5. Nimic.
Nu sunt din Bucuresti !
0
03-04-2009, ora 10:18
silviudej
Nu este medic/terapeut
silviudej
In acest moment fac un tratament pt acesti negi pe care i-am luat intr-o relatie anterioara. In acest moment sunt cu o tipa virgina pe care nu as vrea sa o infectez in mometul in care ne vom decide acest lucru, cum as putea sa fac sa nu se intample acest lucru, ca si dmv recomand tuturor sa nu se mai rada daca au acesti negi pt ca ii planteaza cu mana lor, multumesc si astept un raspuns.
0
22-04-2009, ora 01:24
zeed
Nu este medic/terapeut
zeed
Domnule Doctor Dorin Mihalache sunt foarte nelinistit pana nu aflu raspunsul unui specialist, sper ca dv. sa ma lamuriti. Pe data de 12 aprilie am avut o relatie intima cu o femeie.Am facut sex protejat, imediat dupa ce am facut sex am facut dus si chiar am insistat cu spalatul in zona genitala, mai mult decat atat dupa dus am folosit un gel antiseptic in zona genitala si pe maini numit Manugel (am inteles ca se foloseste si de medicii chirurgi, e adevarat ca pe prospect nu scrie ca e util impotriva HPV dar e are efect impotriva HIV). La o saptamana dupa aceasta relatie persoana respectiva imi spune ca a primit rezultatul pt. HPV si a iesit pozitiv pt. tulpinile 16 si 18 si are cancer stadiul III. Intrebarea mea este daca e posibil sa ma fi infectat cu virusul tinand cont de cele relatate mai sus cu precizarea ca nu am fost ras in zona genitala si a fost singura data cand am facut sex cu ea. Va multumesc foarte mult cu rugamintea sa-mi dati un raspuns. Daca se poate as dori o consultatie la dumneavoastra, imi puteti lasa un nr. de tel. pt o programare. Daca vreti imi puteti lasa raspuns-
0
22-04-2009, ora 17:12
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Sunati pentru o programare la 0742126876.
0
25-04-2009, ora 18:40
rommy
Nu este medic/terapeut
rommy
Buna ziua domn doctor!
lamuriti-ma va rog in legatura cu testarea hpv la barbati! Vreau sa stiu de la dvs. daca acest test este eficient si la barbati sau doar este un experiment iesit pe piata? Eu am facut testul in bucuresti "sunt barbat" am uitat sa mentionez, la clinica MEDLIFE, dar am o mica retinere in ceea ce priveste rezultatul, mi-a iesit negativ, dar nu am incredere in ei pt ca rez. analizelor trebuia sa-l primesc in 10 zile lucratoare, dar a durat 1 luna pana cand am primit rezultatul.motivul intarzierii rezultatului a fost ca nu au avut ei reactivi si chituri pt citirea analizelor. Oare probele au rezistat atata pana au facut ei rost de reactivi si chituri?Frica mea este ca poate nu au mai fost valabile probele pe care mi le-au luat du pa uretra si rezultatul sa fie eronat?ASTEPT RASPUNS VA ROG DIN TOT SUFLETUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
30-04-2009, ora 22:08
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Puteti repeta analiza la alt laborator !
0
19-05-2009, ora 15:44
ralucel20
Nu este medic/terapeut
ralucel20
buna ziua domnule doctor. v-am mai scris si randurile trecute. uite ca au trecut 6 luni de la ultimele analize, papa nicloau si lama care iesisera bine si acum am repetat lama. daca se poate sa imi spuneti care ar fi interpretarea corecta a rezultatului intrucat eu nu prea ma pricep la acesti termeni medicali :). a iesit asa:
1. rare celule epiteliale izolate si grupate in placarde
2. frecvente leucocite polimorfonucleare neutrofile
3. frecventi coci gra, pozitivi dispusi in diplo si in lanturi scurte
4. relativ frecventi bacili gram negativi cu aspect de enterobacterii
5. absenti lactobacili doederlein
6. prezente filamente si celule levurice
cei drept in urma cu aproximativ o saptamana eu si cu partenerul meu " ne-am jucat" cu o creme de corp in zona intima, in ideea ca mi-a facut masaj mie la exterior. ce-i drept imediat a doua zi am inceput sa simt o oarecare usturime dar nu cand mergeam la baie pur si simplu o simteam la exterior cand mergeam sa ma spal. m-a tinut asa vreo 3, 4 zile dupa care acum nu mai simt nimik nu ma mai jeneaza nimik. speriata evident am dat sa imi fac lama. e posibil totusi sa fi fost de la crema de corp si sa imi fi trecut intre timp daca eu acuma nu mai simt nimik? analizele le-am facut ieri 18 mai si azi am primit rezultatul lor, asta dupa o saptamana de la semnalarea micului inconvenient.
astept raspuns cat puteti de repede.
multumesc anticpat
0
20-05-2009, ora 21:47
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Aveti o vaginita.
Ar trebui sa va consulte un ginecolog.
0
20-05-2009, ora 21:50
ralucel20
Nu este medic/terapeut
ralucel20
multumesc din suflet domnule doctor.dati sfaturi foarte bune si mereu mi-ati fost de mare ajutor.e bine sa ai o a doua parere intotdeauna.sunteti un sprijin etraordinar.va multumesc ca raspundeti mereu in timp util chiar promt as putea spune.multa sanatate.va mai tin la curent.pe curand
0
21-05-2009, ora 23:20
deea84
Nu este medic/terapeut
deea84
Buna seara d-le doctor...Am o nelamurire...Anul acesta in februarie am fost diagnosticata cu condilomatoza vulvara, deci HPV...Am fost la ginecolog, mi-am tratat negii(am avut doar la exterior) si de la sfarsitul lui aprilie nu mai am nimic...partenerul meu nu a fost la doctor pt ca nu are simptome, nu a avut negi cu toate ca de la el am luat acest virus si n-am mai avut contact sexual de aproape 6 luni... vreau sa stiu daca exista posibilitatea sa-mi reapara acesti negi daca fac sex neprotejat cu el? Va multumesc!
0
21-05-2009, ora 23:23
deea84
Nu este medic/terapeut
deea84
Vreau sa va mai spun ca primele simptome le-am avut la sfarsitul lui decembrie si in ianuarie mi-au aparut bubitele transformandu-se in negi apoi si in februarie am fost la doctor.
0
24-05-2009, ora 22:30
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Daca partenerul nu are semne evidente, nu este niciun pericol.
0
24-05-2009, ora 23:16
deea84
Nu este medic/terapeut
deea84
Multumesc frumos!
0
25-05-2009, ora 22:05
deea84
Nu este medic/terapeut
deea84
D-le doctor, mai am o intrebare...daca el in timpul asta s-a mai culcat cu cineva exista riscul sa contactez o alta tulpina de HPV si sa-mi reapara negii? Asta am uitat sa precizez.
0
25-05-2009, ora 22:36
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Acelasi raspuns: trebuie sa aiba manifestari clinice, indiferent de tulpina hpv.
0
26-05-2009, ora 10:55
deea84
Nu este medic/terapeut
deea84
Multumesc frumos! Sper sa fie bine.
0
28-05-2009, ora 23:09
hellainne
Nu este medic/terapeut
hellainne
buna seara, am si eu o mare problema, totul a inceput in luna ianuarie a acestui an, cu o contractie puternica...antiinflamatoare, badijonaje cu spirt si basta dupa 1 saptamana de la perioada menstruala*(contractia a aoparut in a 2 a zi a menstrei); in februarie, duerri destul de urata anterioare menstrei cu aprox 2 saptamani, am facut un test betahcg, negativ de aici cosmarul, am inceput tratament cu antibiotic si flagyl capsule si ovule.nu am reusit sa pun decat 2 ovule- diagnostic boala inflamatorie pelviana- prezentam greturi si varsaturi fara motiv intemeiat(sarcina) in luna martie tratament prescris de un medic generalist pe baza diagnosticului anterior cu simtome ceva ameliorate- menstra decalandu-se cu aprox 6-7 zile pe fiece luna; in april am fost racita - faringita iar antibiotic si ajungem in luna curenta inca unde in perioada premenstruala acuz dureri pelviene merg la alt medic-solicitare a superiorilor mei- anexita imi prescrie iar antibiotic refuz sa il iau ajung la homeopat imi da niste pilule, durerile se ameliorau considerabil dar in aceeasi a 2 a zi a menstrei apare iar contractia de parca se plimba si fusese plecata cateva luni mai bine de 1 saptamana aveeam contractii zilnice nu mai stiam ce antispastice sa iau sa ma calmeze, stateam infasurata cu o patura in zona pelviana, acum am facut investigatiile recomandate; doar ca am vazut o nemultumire pe chipul dr care mi-a facut echo tv legat de endometru mic 5, 5in conditiile in care in 10 zile trebuie sa apara menstra, de asemenea la examenele de secretie, la capitolul micoze este candidoza, la frotiu spune ca este ceva asemanator florei vaginale alterate. intrebarea mea este urmatoarea aceste lucruri pot genera astfel de situatii neplacute??? mentionez ca nu am avut nasteri si nici avorturi si un singur partener.

ps am uitat sa precizez ca la echo abdominala superioara nu a iesit decat nisip pe ambii rinichi, ambii anterior fiind vizualizati cu pietricele- asta in urma cu aproximativ 2 ani.


multumesc anticipat,
cu stima,
hellainne
0
15-06-2009, ora 23:49
niculae_dody@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
niculae_dody@yahoo.com
Buna ziua D-le Doctor..numele meu este Anca am fost la ginecolog...mi-au fost descoperitzi negii vaginali, am facut si testul Papanicolau. Acesti negi, este defapt un virus???? Nu intzeleg prea bine...D-na Doctor mi-a prescris Cervugid si Isoprinosin...Acum mi-a zis sa fac si testul HPV...acesta da verdictul daca este cancer sau nu??? nu prea intzeleg imi cer scuze...vreau sa-mi explicatzi si mie mai clar...nu stiu !!!! sunt cam fricoasa de fel...de cand am primit vestea m-am speriat f mult...exista posibilitatea sa ma si vindec de asa ceva???
Adaugă un comentariu / răspuns
149 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •