iar operatie la coloana?

13-01-2006
pinkcamy
Nu este medic/terapeut
pinkcamy
Am fost operata la L5-L6 stg.acum 2 ani, de 5-6 luni am dureri pe piciorul stg., astazi am facut o tomografie, acesta este rezultatul. Efilarea apofizelor unciforme C3-C4, C4-C5 si C5-C6 bilat. Concluzii-uncartroza C3-C6. (ce inseamna uncartroza?) Fenestratie parasagitala stg.L5-L6, fragment osos 287U.H.cu dimensiuni 63mm, plasat la nivel L5-L6 in axila emergentei spinale de partea stg., degenerare discala de tip vaccum phaenomenon, disc intervertebralL5-L6, punte intervertebrala sidesmofitica post.median si parasagitalbilat., predominent dr., L5-L6, cu interceptarea emergenteispinale de partea dr. concluzii.status post L5-L6 parasagital stg., fragment osos parasagital liber, inclavat la nivelul emergentei spinalestg.L5-L6. CREDETI CA POT SCAPA DE OPERATIE? POT URMA UN TRATAMENT?CE RISCURI SUNT DACA NU MA OPEREZ? VA MULTUMESC?
2 comentarii
0
13-01-2006, ora 00:00
Dr. Gutu
Nu este medic/terapeut
Dr. Gutu
raspunsul cel mai competent ti-l poate da un neurochirurg.
sindroamele de compresiune se acutizeaza cand se exacerbeaza inflamatia. deci pot raspunde la antiinflamatorii, decontracturante.Fizioterapia in combinatie cu antiinflamatoarele poate ajuta suplimentar.
0
07-02-2006, ora 00:00
pinkcamy
Nu este medic/terapeut
pinkcamy
Va multumesc, pt. raspuns.Am urmat sfatul dvs., trei neurochirurgi mi-au spus ca trebuie intervenit chirurgical in urma CT(acel fragment osos trebuie scos pt.ca exista riscul de pareza pe partea stg.).Am fost la al patrulea medic, m-a trimis la un examen IRM, dupa care mi-a administrat tratament(movalis, vit. b1 b6, diclofenac), a specificat ca nu este nevoie de operatie.Urmez tratamentul din 20 ianuarie, stau acasa, nu depun efort, si ma simt rau.Imi permit sa va scriu si rezultatul IRM deoarece nu stiu ce sa mai cred si nu vreau sa merg la alt specialist. ExaminareIRM a coloanei vertebrale lombare fara substanta de contrast pe cale i.v.(sag.T2, sag.T1, axT2)evidentiaza:piese scheletice cu raporturi normale;laminotomie L5stg.;discartroza L4-L5 cu anomalii de semnal(hipersemnalT2, hipersemnalT1-modic2)si neregularitati ale platourilor vertebrale adiacente;discuri intervertebrale ce nu depasesc marginile platourilor vertebrale adiacente;minima acumulare lichidiana la nivelul micilor articulatii posterioare L4-L5 dreapta si L5-S1de ammbele parti;maduva spinarii din campul de examinare cu grosime normala si semnal T2 omogen.SUNT FOARTE SPERIATA, MAI AM NEVOIE DE UN SFAT. CU MULT RESPECT!pinkcamy
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.