Imi cade parul

03-12-2022
MgM21
Nu este medic/terapeut
MgM21
Buna ziua! sunt baiat, am 20 de ani, 1.80 inaltime, 68kg, problema mea este ca imi cade parul. inca de cand eram mai mic am observat o cadere a parului... sa fie 6 ani... poate mai mult sau mai putin... oricum de prin clasa a 8-a sigur... ideea e ca si inainte cadea dar nu de speriat... ei bine de circa un an cade extrem de tare adica... gasesc dimineata pe perna 20 de fire de par... in caciula sau sapca la fel 30-40 de fire... cand fac baie... cred ca depasesc de 100. asta intr.o singura zi, par inca mai am dar se vede ca s-ar rarit foarte tare... adica nu mai e cum era acum 2 ani spre exemplu. ideea e ca imi cade atat parul din cap cat si de la sprancene... ultimele analize le.am facut acum 2 ani in timp ce am fost internat cu o pneumonie destul de urata... analizele au fost ok daor TGO sau TGP era undeva la 80 dar mi s-a spus ca e de la tratament si de la infectia care a facut pneomonia, la 2 luni am repetat analizele si era totul ok. deci nu ma stiu cu probleme de sanatate... cam ce as putea avea? Multumesc!
4 comentarii
0
04-12-2022, ora 15:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Posibil sa cada post Covid.
Dar trebuie sa va faceti si niste analize pentru bolile autoimune.
0
08-12-2022, ora 21:50
MgM21
Nu este medic/terapeut
MgM21
nu am avut covid si problema mea este de mai mult ani, dinainte sa apara covid, care ar fi aceste boli autoimune?
0
08-12-2022, ora 23:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Va da medicul o trimitere pentru un panel de anticorpi pentru bolile autoimune. Sunt zeci de boli. Analiza se face cu plata. E in jur de 250-300 lei. Mergeti la medicul dermatolog. El va da trimiterea, el citeste rezultatele analizelor.
0
11-08-2023, ora 11:57
Peggy S.
Nu este medic/terapeut
Peggy S.
Bună! Înțeleg preocuparea ta legată de căderea părului și sunt aici să încerc să te ajut. Ca expertă în probleme legate de căderea părului, îți pot oferi câteva sfaturi. Din ceea ce ai descris, pare că ai avut o experiență dificilă cu căderea părului în ultimul timp. Este important să înțelegi că există mai multe cauze posibile pentru căderea excesivă a părului, inclusiv factori genetici, stres, alimentație și sănătate generală.

Având în vedere că ai menționat că ești o expertă în căderea părului, ar fi util să examinezi mai întâi istoricul familial pentru a vedea dacă există predispoziție genetică. De asemenea, consultarea cu un medic sau un dermatolog ar putea oferi claritate cu privire la sănătatea ta și la eventualele afecțiuni subiacente. Testele de sânge recente ar putea oferi mai multe informații cu privire la nivelurile hormonale și sănătatea generală.

Din experiența ta, există anumite pași pe pe care i-ai putea lua pentru a încerca să gestionezi căderea părului. Poți încerca să ai o alimentație echilibrată și bogată în nutrienți esențiali pentru sănătatea părului. De asemenea, adoptarea unui regim de îngrijire adecvat pentru păr și scalp poate ajuta.

----------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • A fost identificată cauza genetică a albirii părului și a calviției
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • De ce chelesc bărbații?
  •