imi doresc sa fiu libera

09-04-2010
moschino 25
Nu este medic/terapeut
moschino 25
nici nu stiu cu ce sa incep. am 25 de ani sunt casatorita de 5 ani si am o fetita de 1 ansi 7 luni superba. numai ca de cand am nascut am multe ganduri. Trebuie sa mentionez ca m am casatorit din dragoste si am facut un copil tot din dragoste dar acum nu stiu ce imi mai doresc.daca inainte ma vedeam cu 3 copii acum sunt extrem de usurata ca i am spus sotului meu ca nu mi mai doresc copii. Vreau sa cred ca viata nu inseamna doar datorii, dus copii la scoala si acasa unde evident sunt lucruri care nu mi convin. ba nemultumiri din partea mea ba din partea sotului. el este un foarte bun cu care vb, zic eu, deschis dar sunt constienta ca la mine e o mare parte din vina. eu nu sunt satisfacuta pe deplin de viata mea sexuala si de aici pleaca tot. nu ma excita deloc sotul meu, desi am vise erotice destul de puternice. in viata reala nu m a excitat niciodata asa cum o fac in vis si pt mine asta a ajuns o problema. imi doresc sa fiu singura de multe ori fara el sa dansez, sa stau si sa fac lucruri pe care nu am apucat sa le fac.
libertate am dar nu ce vreau eu. poate ca si din cauza ca m am maritat de tanara nu am apucat sa fac lucrurile care in mod normal o adolescenta le ar face. sunt foarte confuza in mom de fata, si de aceea caut si ajutor specializat care sper sa ma ajute sa mi dau seama ce vreau.
un lucru stiu sigur ca imi iubesc copilul enorm si vreau sa fie fericit, numai ca nu vreau sa ma ingrop intr o relatie care poate nu va duce la nimic bun daca va continu astfel.
am citi undeva ca o relatie nascuta din iubire nu inseamna neaparat ce trebuie sa continuie cu iubire.
oare nu mi mai iubesc sotul? el stie ca nu mai am acelasi sentimente pt el ca la inceput si poate ca pana acum ceva timp a fost obisnuinta, sau teama de a nu ramane singura. o prietena buna de a mea mi a spus asa: sa privesc doua mere pe care le tai pe jumatate si iau jumatate de unul si unesc cu o alta jum de la celalalt mar. ele nu se potrivesc perfect dar daca le retusez putin, le mai tai intr un final se potrivesc ele chiar daca se cunoaste ca nu sunt jumatatile perfecte.
sotul meu imi spunea ca el a tras pana acum de relatia noastra sa mearga, poate nu suntem jumatatile alea perfecte. Eu cand l am cunoscut aveam foarte multa dragoste de oferit, dar acum simt ca nu mai merge, desi el ma iubeste sau poate e frica de nu mai gasi pe cineva ca mine. nici nu stiu ce vreau. nu vreau sa l fac sa sufere desi este inevitabil sa nu sufere unul din noi.
am fost crescuta intr o familie bunam unde am avut ce mi am dorit, dar n am stiut sa am grija de psihicul meu, de corpul meu care e cel mai important factor. nu stiu cum sa o zic ca sa fiu inteleasa asa cum trebuie. trebuie sa ma cunosc pe mine intai ca sa stiu ce sa cer de la cel de langa mine. ei bine au nu am apucat sa ma cunosc si de aici am devenit o frigida, crizata si mai departe. acum datorita unor intmplari am ajuns in posesia unor carti care m a facut sa vreau altceva de la viata. ce i drept sunt cam influentabila, dar asta face parte din mine si trebuie sa invat sa o folosesc in bine. pentru cine vrea sa stie si crede ca poate sa faca fata unor schimbari ii rog sa caute de Aryana Havah si de osho. asta a fost ca o paranteza.
in concluzie imi doresc sa fiu libera si sa fiu alaturi de copilul meu asa cum stiu si cred eu mai bine. sa fiu prietena ei si apoi mama ei. va multumesc sa ati avut rabdare sa cititi un rezumat despre viata mea. si ca o incheiere pentru sotul meu, sa stii ca te iubesc orice s ar intampla.
11 comentarii
0
09-04-2010, ora 15:07
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
N-am inteles ce este cu ultimul rand adresat sotului tau, ori il iubesti, ori nu il iubesti, ori nu esti sigura? Parerea mea este ca atunci cand nu stii ce iti doresti, sa nu iei vreo hotarare care ar putea fi gresita.Cel mai bine mergi impreuna cu sotul tau, la o consiliere de familie.Sa stii ca indiferent de alegerea facuta, niciodata socoteala de acasa nu se compara cu cea din targ!Si asa cum spunea Osho, adevarata savoare a vietii se gaseste inlautrul vostru!
0
09-04-2010, ora 15:11
moschino 25
Nu este medic/terapeut
moschino 25
merci. ideea e ca nu stiu ce vreau si il voi iubi pt ca mi a oferit sansa de a avea un copil pe care il iubesc enorm, dar nu stiu daca il mai iubesc asa mult ca inainte ca barbat. oricum consiliere voi avea macar pt mine, si apoi pentru noi.
0
09-04-2010, ora 17:19
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Orice om are probleme si nimic si nimeni nu este perfect. Problema cea mai mare care apare este insa influentarea din afara: filme, carti, filozofii gresite etc. Daca bunicii nostrii aveau televizor si Desperate Houswifese in casa s-ar fi despartit si ei de mult.

Cunosc foarte bine filozofia lui Osho cat si multi adepti de-ai lui. Cei mai multi adepti - cred ca aproape toti - sunt de plans !
Osho a fost un seducator pentru iad si cu siguranta ca si acolo se afla acum.

Filozofia lui este contrariu opusa crestinismului si celor spuse de IIsus si consta in principiu in urmatoare lucruri:
- fi independent
- gandeste-te in primul rand la tine
- ai sex cat mai mult, te elibereaza
- tu esti un Dumnezeu si tu hotarasti ce faci

Numai prin atingerea unei carti intri in legatura directa cu duhurile celor din lumea de apoi sau celor de aici care au scris cartea sau sunt adeptii ei si te legi automat cu niste fiinte care vor incerca din acel moment sa-ti influenteze gandirea si sa-ti puna tot felul de dorinte in cap, care crezi ca vin de la tine dar nu este chiar asa.
Bineinteles ca exista si in tine ceva rezonanta cu aceste dorinte caci altfel nu ar incerca nimeni sa te convinga sau sa te influenteze. Nu se poate influenta cineva cu pareri ferme.

Deci greseala majora pe care o faci este sa te preocupi cu Osho si filozofia lui satanica (care pt,. multi pare iluminare) si atata vreme cat faci asta te legi automat de influentarea duhurilor Ohsiene.

Osho se lasa condus pentru cateva sute de metrii cu un Rolls Royce la predicile pe care le tinea adeptilor sai naivi si sexualizati in India dupa ce a fost alungat din USA. Bautura lui preferata era Cola importata direct cu avionul din USA. Sexul in toate formele era mijlocul cu care isi atragea adeptii vanzandu-le o cu o elcoventa satanica o filozofie identica care are la baza exact ce duce omul in iad: egoism, sex, credinta in sine ca un mic Dumnezeu si negarea lui Hristos, etc.

Daca un astfel de guru a ajuns sa-ti influenteaz viata si gandurile o sa sfarsesti ca majoritatea celorlati oshieni pe care ii cunosc.

In plus tu singura spui ca esti influentabila si din ce ai relatat mai sus resiese foarte clar cum Osho ti-a schimbat modul de gandire si ti-a implantat un anumit model tipic care te-a facut sa fi exact opusul la ceea ce ai fost inainte.

Nu este neaparat insa de Osho pt. asa ceva, si TV-ul sau cinemau-ul ajunge. Hollywood-ul este o unealta satanica folosuat de satanisti declarati care se saluta in public cu semnul celui in care cred. Sunt poze si filme destule in youtube si internet. Nu este de mirare in ce directie influeneaza lumea prim mass media.

Dupa filmul American Beauty - care a primit Oscar, de ce oare ? -, un film care idolatrizeaza acelasi lucruri ca si Osho - renuntare la familie pentru: fun, sex, libertate, droguri, " a-si trai viata" s-au despartit zeci de mii de femei de barbati lor. A fost un val de despartiti dupa acest film, chiar si rude din familie.

Astfel de filme si filozofii sugeraza oamenilor o fericire iluzorie si efemera insa spre dauna sufletului.

Insa viata de abia a inceput aici pe pamant si este infinita. Unde veti ajunge dupa aceasta viata scurta este rodul la ce faceti aici.
"A-si trai viata " poate fi des sinonim cu "a-si arde viata" in mod total nefolositor pentru sufletul care traieste mai departe. Asa ca este intelept sa sti de cine si de ce te lasi influentat mai intai !

Te-ar putea ajuta in orice caz un remediu homeopat ca sa te regasesti cu sufletul tau caci influentabilitatea este o slabiciune, o boala. Iar dorinta de a renunta usor la familie fara lupta la fel.
Esti bolnava deci, dar nu o vezi. Asta iti spun pt. sufletul tau. Ca vei fi sau nu de de acord cu mintea cu mine, este altceva. Mintea nu am cum sa ti-o schimb si este afectata inca de duhurile la care le-ai deschis usa. Aculta in inima daca vrei sa afli ce iti vorbeste sufletul.

Arunca cartile din casa, roaga-l pe Dumnezeu sa te curete de influenta acestor duhuri si vei gandi din nou altfel.
0
09-04-2010, ora 18:32
moschino 25
Nu este medic/terapeut
moschino 25
se vede ca esti pornit rau. nu cer nimanui sa ma inteleaga sau sa fac pe cineva sa gandeasca in modul pe care il vad eu. fiecare dintre noi are libertatea de a alege un mod de viata si un mod de gandire. tot ceea ce facem in viata e rezultatul la ce ne am dorit. si asta n are nici o legatura cu Hristos sau cu Dumnezeu. eu cred in El dar nu mi place sa ma duc in biserica si sa pup icoane. prefer sa stau sa meditez pe o banca in parc sau oriunde in alta parte unde ma simt linistita.
in urma cu ceva timp m ar fii enervat ce ai scris u dar acum vad altfel lucrurile. e parerea ta si ti o respect.
0
09-04-2010, ora 19:08
eu_ana
Nu este medic/terapeut
eu_ana
In mare parte sunt deacord cu scarface!

Oricum ai o problema si asta nu mai poti rezolva tu singura in stadiul in care te afli, ai avantajul ca sotul tau te iubeste, ai motive de lupta, ai un copil care o iubesti la nebunie, si asta trb sa iti da motiv sa lupti pt casnicia ta, pt viata ta, din ce ai scris inteleg ca esti foarte confuza, daca nici tu nu stii ce vrei exact, asta e o problema, daca stiai ce vrei mai exact poate nu era asa greu, dar nu trb sa lasam ca filmele si cartile sa ne influenteze viata, mai ales ca zici cu gura ta ca esti usor influentabila.

La capitolul carti, poti sa citesti o carte si sa intelegi defapt ce nu trb sa intelegi, e valabil si la filme si documentare.

Daca zici ca te ai casatorit din dragoste si inainte te vedeai cu 3 copii si acum numai vrei, e o buba undeva, s-a intamplat ceva, a intervenit ceva, cineva, trb sa gasesti fisura si s-o repari.

Nu intodeauna viata e asa cum dorim noi si cum ne o imaginam, dar poti sa faci sa fie totul cum vrei, mai ales asa cum am zis si mai sus, cand ai motive, un copil si un sot iubitor.

Zici ca nu esti satisfacuta de viata ta sexuala, ca nu te excita sotul tau! Ai mai avut alte relatii inainte de de sotul tau? Cu ei/el cum a fost, te ai excitat vrodata? Indiferent trb sa faci ceva pana acum, nu sa astepti 5 ani pt asta. Dar niciodata nu e tarziu.

Zici ca vrei libertate, ce inseamna asta, sotul tau te tine inchis sau e autoritar? Nu te lasa sa faci ce vrei sau cum?
Nu poti sa zici pur si simplu nu vreau o relatie care poate nu va duce la nimic, pai in acesti 5 ani cum a fost? A trait in calvar sau ceva de genu?

Astfel de probleme pot survenii de la o intamplare in copilarie, cu toate ca ai fost crescuta intre o familie buna, si sa explodeze dupa multi ani.

Oricum sfatul meu este sa lasi vorbele prietenelor, cartile si filmele si sa faci ce ai zis si tu, sa ceri ajutor specializat si sa rezolvi problemele tale! Eu asa am facut, si cu specialist am rezolvat multe probleme din viata mea. Acum sunt fericita si indeplinita pe toate planurile.

Succes si sa nu auzim de bine.
0
10-04-2010, ora 10:36
angel29
Nu este medic/terapeut
angel29
Sunt momente in viata oricarui om cand nu stie ce vrea, cum sa faca pasul urmator din etapa vietii, ce tel are si daca drumul care si-a ales e bun, sau partenereul de viata, dar asta nu inseamna sa lasi totul pt un moment de dezorientare!

Si eu cred ca cea mai buna alegere e sa te duci la un specialist cat mai repede posibil, si un specialist cu experienta si bun.

Iti doresc bafta.
0
24-01-2011, ora 14:41
clau-flore
Nu este medic/terapeut
clau-flore
Buna,
Nu stiu daca s-a rezolvat problema la tine, dar si eu trec prin aceeasi dilema, aceleasi intrebari-de ce trebuie sa ne sacrificam.
Sunt casatorita de 2ani si jumatate, suntem impreuna de 10 ani, avem un baietel de 2 ani si am ajuns in acelasi impas. Eu sunt in depresie de vreo 4 luni si nu stiu ce sa mai fac. Din pacate suntem si departe de casa si imi este foarte greu sa depasesc momentul.
Ideea este ca eu nici nu am comunicat cu sotul meu pana in momentul cand am ajuns in starea asta de depresie, sa-i spun ce ma deranjeaza sau ce imi doresc. el de la inceputul relatiei a fost foarte gelos, el pentru mine nu a fost marea dragoste.nu stiu, incerc sa caut tot felul de explicatii, sa caut o cauza a starii mele.
Sunt multe de povestit..
Nu vreau sa ajung ca multe cupluri sau ca parintii mei; sa stam impreuna doar pentru ca avem un copil impreuna...
Ajutor!
0
07-02-2011, ora 13:59
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Buna ziua Clau-Flore,

Nu este ceva neobisnuit ca o femeie sa-si schimbe modul de a gandi dupa ce aduce pe lume primul copil. Atata doar ca aceasta schimbare este oarecum trecuta sub tacere, nu face parte din "invataturile" transmise prin viu-grai, asa ca marea majoritate a femeilor sunt luate prin surprindere de valul ce aduce cu sine multe schimbari interioare.
O parte din intrebarile la care credeati ca aveti raspunsurile bune redevin actuale in primii ani de dupa nastere. Ceea ce este si normal. Nu mai sunteti aceeasi femeie, sotie, fiica, colega etc. Totul se redefineste pornind de la faptul ca acum sunteti mama si asta nu are nicio legatura cu ceea ce credeati sau presupuneati inainte ca ar insemna maternitatea.
Pentru ca iata, ce frumos va redescoperiti copilul interior in vreme ce aveti grija de baietelul dumneavoastra. Copilul interior, adica acea parte din noi care are acces la bucuria de a trai, care stie ca are dreptul sa-si caute fericirea acolo unde crede ca o poate gasi si care indrazneste sa conteste regulile prestabilite de catre societate.

Asadar, daca aveti multe de povestit, va recomand sa o faceti intr-un cadru in care veti fi la adapost fata de incercarile de a va fi limitata libertatea de gandire si exprimare, fie ca acest demers se face din exterior, fie ca vine din insasi interiorul dvs. Cautati un psihoterapeut si faceti primul pas spre omul care sunteti cu adevarat.

Mult succes!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
07-02-2011, ora 22:37
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
Simina

nu inteleg ce vrei sa spui si de obicei ma "prind" foarte repede la raspunsurile tale:)

adica, o data cu nasterea se desteapta si isi cere drepturile " copilul" din noi... dreptul la libertate, rasfat, dorinte care trebuie indeplinite aici si acum, curaj, inconstienta de a face ceva nou, ceva "necuvenit" adultilor?

pe mine maternitatea m-a gasit nematurizata desi am nascut la o varsta sufient de inaintara a.i. astfel de porniri sa nu se mai justifice

in principal simt ca nu sunt sufient de responsabila pt copilul meu, ca viata e prea grea si plina de probleme, ca nu pot sa "jonglez" cu toate si nu pot sa stabilesc o relatie speciala cu el :(
0
08-02-2011, ora 10:33
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Spui ca nu intelegi, dar observ ca deja ai prins sensul :)

Da, exact asta se intampla, si nu doar in cazul mamelor, ci si al tatilor. Sigur, nu la toti si nu in acelasi fel. Nu nasterea in sine readuce la viata copilul interior, ci cresterea copilului nascut. Faptul de a te ocupa de nevoile lui te obliga la "a gandi in locul sau" - ce i-ar place acum, ce pot sa fac sa-l alin, cum pot sa-i satisfac curiozitatea etc. Miile de intrebari pe care ti le adresezi zilnic in legatura cu nevoile copilului tau te imping incet spre a intelege si descifra lumea inconjuratoare din perspectiva unui copil. Si uite asa, redevine functionala acea parte a Eului nostru numita Copilul Interior.
Dar, cum spuneam, acest proces nu "si-l permite" toata lumea, pentru ca necesita un grad ridicat de implicare emotionala in relatia cu copilul, si nu oricine este dispus sa se lase astfel tulburat din confortul obisnuit.
Pe de alta parte, si Copilul Interior are mai multe forme-tip de manifestare, care devin unice prin combinatia cu personalitatea individuala si propria istorie de viata. Astfel, Copilul Spontan contine manifestarile comportamentale prin care sunt exprimate deschis emotiile si dorintele, indifererent de coloratura lor, in vreme ce Copilul Adaptat stie foarte bine sa-si reprime toate acestea si sa adopte cerintele mediului. Evident, este o structura formata din copilarie, structura care nu "dispare" odata cu maturizarea, ci i se adauga si altele (Adultul si Parintele).
Asadar, a avea grija de nevoile unui copil mic te pune fata in fata cu felul in care s-a avut grija de tine, ceea ce este intr-o stransa legatura cu anumite parti prezente in tine azi. E posibil astfel sa constati ca unele idei, convingeri, atitudini nu ti se mai potrivesc, nu te mai reprezinta si, in virtutea adultului care ai devenit, vrei sa le schimbi.

Cand spui ca nu esti suficient de responsabila pentru copilul tau, iti certi Copilul Interior si risti sa-l deplasezi catre pozitia de Adaptat de unde nu va sti sa faca altceva decat sa se culpabilizaze la nesfarsit. Deci, poarta-te cu dragoste fata de aceasta parte din tine, cu tot atata dragoste cat simti si pentru copilul tau, e o ocazie foarte buna si naturala de a-ti repara anumite rani timpurii.

Numai bine, pentru... toti copiii din viata ta!
0
08-02-2011, ora 13:34
clau-flore
Nu este medic/terapeut
clau-flore
Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra. Am apelat la un psiholog (in decembrie am fost in concediu in tara si am facut doar 3 sedinte), dar din pacate, dupa cum am mai spus, suntem plecati din tara si nu pot face terapie decat o luna pe an(in concediu).
Un semn bun este deoarece am iesit treptat din depresie, mai am de lucru doar la modalitatea de a gandii, de a ma obisnui cu toate trairile sufletesti si de a nu ma mai analiza atat de mult.
V-am spus, este mult de povestit.
Scuze, nu prea am darul scrisului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • iHeartUs - aplicația care îmbunătățește relația de cuplu
  • Timpul înlocuiește micile ciondăneli din cuplu cu umorul
  • Semne de alarmă într-un cuplu (ce ar putea arăta ca relația nu evoluează bine)
  • Nivelul de educație al partenerului influențează sănătatea generală a ambelor persoane din cuplu
  • Știința infirmă zicala conform căreia persoanele opuse sunt atrase una de cealaltă
  • Cum își influențează reciproc stilul de somn partenerii de cuplu?
  •