Imi e cam rau

22-11-2007
miky75
Nu este medic/terapeut
miky75
Nu stiu ce sa ma mai fac, pentru ca am din ce in ce mai multe zile proaste, cand am o zi buna e sarbatoare.In general nu am chef de nimic si sunt stresata, orice activitate as incepe ma plictisesc de ea si nu-i vad rostul.Am din ce in ce mai multe ganduri proaste si renunt la orice idee de a face ceva, ma simt singura, fara prieteni, fara placeri si bucurii.Imi e frica de a face ceva, ca dupa aceea revin la starea mea de frica si negare.Nu stiu ce sa mai fac, fac tratament de 2 ani jumatate si cred ca ma mentin pe linia de plutire, dar nu ma simt in stare de nimic.Sa schimb tratamentul?Unde sa mai merg?
7 comentarii
0
26-11-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga Mihaela, am asteptat sa iti raspunda altcineva mai avizat, dar vazand ca nu o face, as vrea sa iti spun cateva lucruri.
Primul: si eu stiu cum este sa iti fie rau de la nervi, sa nu ai rabdare si sa iti pierzi uneori speranta.
al doilea: medicii cu mine au incercat mai multe tratamente, nu raspundea primul, mi-a spus un medic la un moment dat ca eram recuperabila pentru ca imi mergea mintea normal si sa incerc si alt tratament. Am facut-o si m-a ajutat un altul. Deci mai vorbeste si tu cu un medic bun, poate iti schimba tratamentul, stii, in bolile de nervi este pe incercate pentru ca oamenii nu seamana, nici ca chimie a creierului, nici ca reactii la medicamente.
Al treilea lucru: incearca sa fii mai nepasatoare si sa zici" ce daca nu am rabdare", " ce daca sunt acum mai trista, o sa imi treaca".
Inca o data iti spun ca stiu cum e sa iti fie rau de la nervi.
Ai incredere ca vor veni si ani mai buni si pentru tine, de obicei asa se intampla la boala noastra, dupa pasele proaste vin si unele mai bune, cand te simti mai lejer si mai calm.
Iti doresc mult curaj si sanatate!
0
26-11-2007, ora 00:00
miky75
Nu este medic/terapeut
miky75
Multumesc Anastasia pentru incurajari si sugestii, azi sunt mai bine si daca o sa vad ca imi merge mai rau o sa mai incerc si la alti medici.
Numai bine si multa sanatate si tie.
0
26-11-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Mihaela, dupa cum poti si tu sa constati, in evolutia ta apar periodic momente in care lucrurile merg destul de nesatisfacator.
Tratamentul medicamentos urmareste sa te readuca pe linia de plutire (sa-ti reechilibreze sistemul neurovegetativ), dar in nici un caz nu poate sa-ti schimbe modul in care privesti viata si reactionezi la provocarile cotidiene.
Deocamdata, esti "la mana" starilor tale afective. Cand sunt pozitive, te simti bine, cand capata o coloratura negativa, incepi sa te simti rau. Poate nu stii singura cum anume sa le gestionezi astfel incat sa le iei sub control. Daca asa stau lucrurile, vorbeste cu un specialist in astfel de probleme (psiholog, psihoterapeut, consilier), inainte ca urmatorul moment dificil sa se faca din nou simtit.

Multa sanatate!
0
29-11-2007, ora 00:00
miky75
Nu este medic/terapeut
miky75
Multumesc pentru raspuns, am vorbit cu doctorul meu care mi-a marit doza, dar trebuie sa vorbesc mai mult despre cum as putea sa gestionez aceste stari ale mele, sa le tin sub control, asa am sa fac.
Multa sanatate!
0
30-11-2007, ora 00:00
aidinou
Nu este medic/terapeut
aidinou
Draga Mihaela dupa cum descrii tu starile tale cred ca este vorba despre o depresie pe care se pare ca nu reusesti sa o stapanesti cu medicatia pe care o urmezi acum. Sigur ca primul pas in acest caz este marirea dozei si sa vezi cum merge, dar daca tot nu se obtine un rezultat satisfacator se pot recurge si la alte modalitati de tratament, ca de exp adaugarea unui alt medicament sau chiar schimbarea totala a tratamentului daca se dovedeste ca acesta chiar nu are efectul dorit.
Este important sa vezi cand anume iti este mai rau, daca exista anumiti factori care sa iti determine aceste stari de rau si daca ii poti indeparta.
Ar fi bine sa iei in calcul si o forma de psihoterapie, cred ca ar merge bine, mai ales in combinatie cu tratamentul medicamentos.
0
30-11-2007, ora 00:00
miky75
Nu este medic/terapeut
miky75
Multumesc pentru raspuns, dar asta am sa incerc sa fac sa vad cand imi este rau care sunt factorii determinanti, pentru ca din pacate pana acum nu prea am uramrit acest lucru, deoacamdata mi s-a marit doza si vad ca ma simt bine. In general sunt nemultumita de mine si de rezultatele mele, mi se pare ca stagnez, ca ma complac in situatia in care ma aflu si nu fac mai mult, desi sincer vorbind, am facut mari progrese fata de cum am fost, de cand fac tratament.
Am sa incerc sa determin factorii care imi fac rau ca sa-i pot elimina sau macar sa incerc sa-i mai colorez nitel.
Numai bine!
0
03-12-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga Mihaela, ma bucur sa aud ca iti prieste tratamentul. Nu iti mai face procese de constiinta, nu ai tu nici o vina pentru ceea ce nu poti sa faci.
Mie mi-a fost rau de la schimbarile de vreme, acum am mai depasit tot marindu-mi dozele de doctorii, este bine ca simti ca ai facut progrese.
Numai bine. si sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Cum gestionăm stresul?
  • Stresul financiar ar putea cauza și durere fizică
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • E normal să ai momente când nu ai energie (deși mănânci și dormi bine)?
  •