indiferenta sotului fata de sotie si viitorul copil

20-11-2011
justme88
Nu este medic/terapeut
justme88
Am 22 de ani, m-am casatorit in august 2011 cu iubirea vietii mele cu care sunt impreuna de 2 ani. M-am indragostit nebuneste de un baiat din timpul facultatii. Am avut o relatie plina de dificultati peste care am trecut cu greu.dar am trecut. El era de o gelozie imensa, ma banuia intotdeauna ca il insel sau ca as vrea sa il insel desi nu i-am dat nici un fel de motiv. A trecut un an si jumatate dupa care m-a cerut in casatorie. Am inceput pregatirile pentru nunta. tatal lui s-a autoimpus in planificarile noastre care deja nu ne mai apartineau. Deciziile erau luate de 'socrul meu' fara ca noi sa ne dam verdictul (nunta a fost facuta la hotelul unde acesta era director comercial). Sotul meu mi-a cerut foarte multa calmitate sa il las in pace sa nu ii reprosez nimic 'socrului meu' pentru ca acesta va reactiona urat si nu are rost sa apara certuri din aceasta cauza. Noi ne-am trait in continuare povestea de iubire si uite asa am ramas insarcinata inainte cu 2 luni de nunta. Toate bune si frumoase. Sotul meu locuieste impreuna cu parintii, sora, verisorul, si bunicii lui din partea socrului. I-am spus sotului ca nu vreau sa stau impreuna cu toti ceilalti si ca cel mai bine ar fi sa ne mutam undeva unde sa stam doar noi doi si copilul ce va urma sa se nasca. El si-a dorit foarte mult acest copil, imi reprosa ca eu nu voi vrea niciodata sa ii fac nici un copil pentru ca eu ma gandesc la cariera mea, drept pentru care am ramas insarcinata. Dupa ce ne-am casatorit sotul meu s-a schimbat foarte mult fata de mine, tot timpul isi cauta de lucru prin alte parti numai sa nu stea cu mine, seara de seara iesea cu baietii in oras prin baruri. Nu mai reprezentam nici o importanta fata de el. Intr-o zi am deschis subiectul mutarii sa ne cautam chirie sau un apartament sa il cumparam sa ne mutam impreuna. Aici au inceput discutiile...a inceput sa imi reproseze sa zic mersi ca stau la el in casa, ca tatal lui mi-a facut nunta, ca stau pe banii lui ( avand in vedere ca am un serviciu unde am un salariu cu care ma descurc) si ca el niciodata nu va pleca de acasa, de langa ai lui. Nu a fost de acord nici macar sa ne facem separat o baie si o bucatarie. Ai lui l-au amenintat ca daca va pleca din casa sa uite de ei, ca ei nu ii vor mai fi de ajutor cu absolut nimic. Eu mi-am luat bagajele si m-am intors acasa. I-am spus ca la el in casa nu ma voi mai intoarce daca va vrea vreodata sa mai fim impreuna sa ne mutam doar noi doi, unde sa ne crestem copilul. Nu l-a interesat din acel moment sotul meu trece pe langa mine pe strada ca si cum nu m-ar cunoaste. Sunt distrusa ca urmeaza sa am un copil pe care voi fi nevoita sa il cresc singura (acum sunt in 7 luni ) fara ca tatal lui sa fie macar un pic interesat de el.
Spuneti-mi ce sa fac, cum sa trec peste aceasta suferinta.
3 comentarii
0
20-11-2011, ora 20:49
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Cred ca e cam devreme sa utilizezi formula "iubirea vietii mele". Asemenea cuvinte nu le utilizezi la inceputul vietii, la 22 de ani, ci dupa 60 de ani, cand e cazul sa privesti in urma si sa faci bilantul. Dupa mine exista doua posibilitati. Ori traiesti in continuare cu el si cu rudele lui intr-o familie largita facand compromisuri pana te vei obisnui cu situatia [ de fapt tu inchizi ochii la multe de cand sunteti impreuna - ai trecut cu forte proprii prin " relatia plina de dificultati ", peste reprosuri fara temei din partea unui sot gelos, peste deciziile luate in numele vostru de catre socru, ai ramas insarcinata alimentand orgoliul sotului etc. ]Traiul intr-o curte plina de rude grijulii are si avantaje, si parti pozitive [ ajutor financiar si material cand doresti, te vor putea ajuta cu copilul, te vei putea intoarce mai repede la servici, iar daca-i vei avea in timp de partea ta vei avea o pozitie sigura si solida in familie..].Ori stai deoparte, iti cresti singura copilul si nu-l mai accepti pe sotul tau decat daca dragostea pentru tine si copil e mai puternica decat traiul comod oferit de familia lui.Te gandesti bine, sa ai incredere in tine si sa faci cum crezi tu. Chiar daca acum esti nefericita ai incredere in fortele tale si in ce-ti rezerva viitorul.
0
21-11-2011, ora 01:03
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Mă tem că nu aţi făcut lucrurile în ordinea potrivită. Experienţa multimilenară a omenirii a observat că alta este, în mod optim, ordinea operaţiilor. Astfel:
1) căutarea unei locuinţe pentru cei doi care urmează să se căsătorească e bine să preceadă căsătoria ("pentru aceasta, va lăsa bărbatul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va însoţi cu femeia sa...")
2) căsătoria este bine să preceadă sarcinii.

Dar acum, cu datele problemei, astea care sunt, ce e de ales să faceţi ? Nu e absolut limpede motivul pentru care "soţul trece pe stradă ca şi când nu v-ar cunoaşte". Un pic de imaturitate (frecventă dacă soţul e de aceeaşi vârstă, deoarece bărbaţii se maturizează mai greu) ? Sau, poate că percepe că l-aţi abandonat, ceea ce şi este, de vreme ce dv sunteţi aceea care a plecat de acasă ? Ca regulă generală, împăcarea e preferabilă mereu despărţirii. Ar fi, în mod sigur, mai bine pentru copil. Probabil că ar fi mai bine şi pentru soţul dv. În sfârşit, ce-ar fi să vă gândiţi dacă nu cumva ar fi mai bine şi pentru dv ?
0
21-11-2011, ora 16:37
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Din pacate pentru copil cea mai buna solutie nu cred ca ar fi impacarea parintilor. E cea mai mare suferinta pentru un copil sa vada ca are doi parinti care stau impreuna doar pentru ca au un copil, iar in casa nu exista intelegere si armonie.
Si mai e un aspect... se zice ca una din marile boli ale omenirii este soacra... in fine, daca relatia voastra este suficient de puternica ar trebui totusi sa incercati sa va desprindeti de familia lui si sa traiti singuri, pentru ca doar asa veti fi independenti. Iar tu nu te vei simti niciodata libera daca locuiesti cu familia lui. Si copilul sufera. Am vazut cazuri de copii mai mari, de scoala care incetau sa invete, nu din lene sau altceva ci pur si simplu pentru ca ei simt tensiunea din mediul familial mult mai puternic decat altceva. Deci daca nu mai exista iubire si relatia nu este suficient de puternica sa supravietuiasca ruperii de familia lui (evident nu de tot), nu ar trebui sa incercati sa refaceti aceasta relatie.
El va fi cel care pierde in acest caz, pentru ca isi va da seama intr-o zi ca are un copil care nu il va simti ca tata niciodata, Si pe ce l-a dat? pe ciorbica si banutii dati de proprii lui parinti? Si merita?

In fine, doar asta mentionez eu, ca pentru un copil s-ar putea uneori sa fie mai armonios un mediu familial calm, fara frustrari ascunse si conflicte decat un mediu cu ambii parinti dar printi de tensiuni de tot felul.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul