INFARCT CEREBRAL

10-03-2011
Fely1947
Nu este medic/terapeut
Fely1947
Ma adresez dvs. pentru ca nu stiu unde altundeva, in speranta ca cineva va avea rabdare sa citeasca acest mesaj/caz. Este vorba de un bolnav in varsta de 58 de ani, care traieste impreuna cu familia intr-o comuna din apropierea Constantei. A fost diagnosticat in august 2009, la Sectia de neurologie a Sitalului Judetean Constanta, cu infarct cerebral datorat trombozei arterelor cerebrale. Diagnostic secund : 1. Semiplagie flasca dreapta; 2. Hipertensiune esentiala; 3. Insuficienta cardiaca congestiva; 4. Mobilitate redusa.
In luna noiembrie 2009, a revenit in spital in urma unor crize epileptice fiind diagnosticat de aceasta data cu epilepsie Grand mal vasculara. Din decembrie 2009 pana in prezent a urmat tratamentul doctorului neurolog, fara alte investigatii.
Starea actuala a bolnavului este stationara: mananca, cu mana sanatoasa se hraneste singur, doarme, comunica prin semne, 2-3 cuvinte...Cu greu este ridicat la marginea patului. Nu are escare. Are o vointa deosebita.
Va rugam, daca este posibil, sa ne recomandati ce se poate face pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale acestui bolnav.
Situatia materiala a familiei este la limita existentei, sotia avand calitatea de insotitor, cu o pensie de 575 lei, la care se adauga pensia medicala a bolnavului, de 490 lei.
In medicina noutatile sunt uimitoare uneori, cu rezultate spectaculoase.
Cu aceasta speranta va rugam sa va plecati si spre acest caz, ajutandu-ne spre recuperarea acestui bolnav.
Va multumim pentru intelegere.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.