Infectare cu HIV

19-09-2013
andrei10
Nu este medic/terapeut
andrei10
Buna ziua! Lucrez ca agent de politie in Bucuresti si zilnic am contact cu persoane infectate cu HIV / SIDA. Astazi, de exemplu, am fost nevoit sa incatusez o persoana infectata care avea sange uscat la nivelul mainilor, in zona palmelor si a degetelor. N-am stiut ca persoana respectiva este infectata cu HIV si l-am incatusat fara a lua vreo masura de protectie. Ulterior, aceasta mi-a spus ca are HIV. Din cate am vazut eu, dupa ce i-am dat jos catusele, n-aveam urme de sange pe maini (luat de la el) si nici zgaraieturi sau alte rani deschise vizibile la nivelul palmelor si al mainilor. Imediat dupa ce am aflat, m-am spalat pe maini cu o solutie dezinfectanta. Exista sanse sa fi luat virusul? Sunt putin cam panicat, d'aia nici nu dorm la ora asta.
2 comentarii
0
19-09-2013, ora 12:54
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Daca nu aveai si tu vreo leziune care sa fi intrat in contact cu sangele respectivului, atunci nu exista nicio sansa sa fi luat virusul. Nu intra prin piele.
0
19-09-2013, ora 13:53
andrei10
Nu este medic/terapeut
andrei10
Din cate vad eu, n-am nimic pe maini.Sper sa fie vreo chestie minuscula care nu s-a putut vedea sau sa nu fi dus mana la gura sau sa fi atins filtrul tigarii cand am fumat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.