Infectie pe lateralele unghiei

Buna Seara!!
Am o problema la o unghie de la degetul gros, picior. Colturi nu am, le-am scos am dezinfectat 1-2 saptamani cu un dezinfectant tare si am crezut ca nu mai am probleme. Dar, acum fara colturi am o infectie foarte urata, in partea stanga a unghiei urca pe langa unghie puroi, daca merg 5-10 minute deja se face galbena jumatatea de unghie. Am uitat sa precizez ca degetul este umflat si rosu.
Ce pot face, in primul rand cu metode de acasa, si daca nu dau rezultate sa merg la doctor :).
Am o problema la o unghie de la degetul gros, picior. Colturi nu am, le-am scos am dezinfectat 1-2 saptamani cu un dezinfectant tare si am crezut ca nu mai am probleme. Dar, acum fara colturi am o infectie foarte urata, in partea stanga a unghiei urca pe langa unghie puroi, daca merg 5-10 minute deja se face galbena jumatatea de unghie. Am uitat sa precizez ca degetul este umflat si rosu.
Ce pot face, in primul rand cu metode de acasa, si daca nu dau rezultate sa merg la doctor :).
3 comentarii

Aveti o unghie incarnata. Deja ati facut tot ce ati putut acasa.
Ar fi momentul sa mergeti la un medic (chirurg sau dermatolog)!
Ar fi momentul sa mergeti la un medic (chirurg sau dermatolog)!

am fost, afost foart bine ( adresat celor carora le este frica de doctor) mi-a fost extrasa unghia si acum astept sa creasca cu un bandaj pus :) dar a aparut o alta problema.
Cred ca este bine ca va adresez dumneavoastra aceasta intrebare domnule midorin42 deorece sunteti dermatolog:). mi-au aparut niste bubite in locul unde este pus leocoplastul. am mai avut si nu am stiut din ce cauza au fost, acel bubite se manifesta prin mancarimi puternice, se umfla pana se fac ca "gogosile" care apar cand te-ai fript. Cu ce pot sa dau. Am nevoie de acest raspuns pana poi-maine deorace poimaine ma duc sa imi schimbe bandajul :)
Cred ca este bine ca va adresez dumneavoastra aceasta intrebare domnule midorin42 deorece sunteti dermatolog:). mi-au aparut niste bubite in locul unde este pus leocoplastul. am mai avut si nu am stiut din ce cauza au fost, acel bubite se manifesta prin mancarimi puternice, se umfla pana se fac ca "gogosile" care apar cand te-ai fript. Cu ce pot sa dau. Am nevoie de acest raspuns pana poi-maine deorace poimaine ma duc sa imi schimbe bandajul :)

Faceti o dermatita de contact la lipiciul din leucoplast.
Aplicati Advantan crema local si bandajati degetul fara leucoplast.
Aplicati Advantan crema local si bandajati degetul fara leucoplast.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7am o problema cu unghia de la picior
- 31Lovitura unghie-daca ar cadea, se reface?
- 4Unghiile mari de la picior. rosii-negre acum cam cad
- 6unghii cu un canal longitudinal - e vreo problema?
- 5unghia de la picior imi creste in carne
- 4copilul meu are unghii in forma de sticla de ceas
- 12Infectie unghie de la piciorul stang
- 1unghie incarnata
- 6lovitura la unghie.. durere mare de nu pot calca pe deget
- 2Unghie vanata
- 6Ticuri obsesive necontrolate
- 11Boli sexuale!
- 3Granulom unghie
- 1Scoaterea unei unghii moarte
- 0operatie unghie picior
- 2Problema unghii