Insomnii

12-01-2021
Bips
Nu este medic/terapeut
Bips
Buna ziua. In decembrie am trecut printr o perioada mai grea. Sotul a avut covid iar la 18 zile dupa el am avut si eu. Desi nu am avut simptome grave, m am speriat ft tare de gabdul ca s ar putea inrautati iar din ziua a 12 de la simptome au aparut insomniile. In prima noapte am adormit abia pe la 3 jumate. A doua noapte am luat alprozolam.0.25 si am dormit bine. In urm seara cand cand ju am mai luat alprozolam am adormit abia pe la 4:30. Iar in alta noapte cand am incercat sa adorm doar cu naturiste an adormit pe la 5:3o. Din 26 decembrie iau in fiecare noapte alprozolam 0.25 care ma ajuta cat de cat sa dorm. Sunt multumita cu cat dorm dar as crea sa scap de el si nu prea stiu cum. Mi e teama sa incerc sa dorm cu naturiste, ca nu voi putea adormi. Constientizez aceasta teama si nu as vrea sa capat dependenta. Ziua sunt bine, a mai disparut din anxietatea care ma chinuia in timpul covidului. Mentionez ca iau si ulei de CBd 10% care ma ajuta in anxietate. Singura mea oroblema este somnul si faptul ca trebuie sa iau alprozolam.
4 comentarii
0
12-01-2021, ora 11:23
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna ziua
Mergeti la un consult psihiatric pentru a primi.medicatie pentru somn, faceti si o evaluare psihologica
0
12-01-2021, ora 15:22
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Insomnia nu este o tulburare in sine, ci un simptom al unei alte tulburari, cel mai probabil, al anxietatii in cazul dumneavoastra.

Puteti trata medicamentos insomnia dar daca nu abordati si cauza ei tratamentul nu va avea prea mari rezultate.
0
13-01-2021, ora 07:15
Bips
Nu este medic/terapeut
Bips
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Sunt constienta care este cauza acestor insomnii dar nu inteleg de ce dureaza asa mult. Eu in general nu sunt o persoana care doarme ft bine. Ma ajut de ft mukte ori de pastile naturiste. Dar acum nu orea stiu cum sa ies din situatia aceasta. Aseara am luat o doza ft mica de alprozolam ( jumate din 0, 25 ) si o pastila de melatonina. Am avut atipeli si abia de la 3 am dormit un pic. Dar a fost un somn ft agitat.
0
19-01-2021, ora 12:36
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E adevarat ca printre cauzele frecvente ale insomniei e si stresul, anxietatea și depresia sau alte obstacole in sanatatea mintala. Dar insomnia poate fi alimentata si doar de obiceiurile nesanatoase legate de somn, de boli fizice / durere / probleme neurologice sau chiar de unele medicamente.

Unele medicamente din clasele de mai jos pot determina insomnie: 1) Alfa-blocante 2) Beta-blocante 3) Corticosteroizi 4) Antidepresive SSRI 5) Inhibitori ai enzimei de conversie 6) Blocanti ai receptorilor de angiotensina II 7) Inhibitori ai colinesterazei 8) Antagoniștii H1 9) Glucozamină / condroitină 10) Statine – Daca iei astfel de medicamente e important sa-i spui medicului de insomnia ta (si nu intrerupe singur medicatia)

In plus e important de stiut ca majoritatea somniferelor sunt concepute doar pentru utilizarea pe termen scurt (un număr de săptămâni sau mai puțin). Unele persoane continua sa le utilizeze pe termen lung cu riscul de a dezvolta o toleranta. Cand se intampla asta lucru, unele persoane ajung sa-si mareasca doza sau chiar sa abuzeze de somnifere. Asta poate duce la efecte secundare, cum ar fi starea de somnolenta in timpul zilei, vertijul, incapacitatea de concentrare.
De asemenea, e posibil ca persoana sa devina psihologic dependenta de medicamentele pentru insomnie si sa se ingrijoreze ca nu poate adormi fara un control extern prin medicatie.

Utilizarea prelungita a medicatiei pentru insomnie poate intretine o dependenta …asa ca e important sa clarifici de fapt ce intretine insomnia ta. Constientizeaza ca adesea e vorba de fapt de o combinatie din factorii mentionati in primul paragraf..….iar daca simti ca ai stare de agitatie sau o neliniste ca urmare a unei situatii din prezent, trecut sau viitor, apeleaza si la sprijinul psihoterapiei.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  • 2Breathe - dispozitivul care îți îmbunătățește somnul
  • Tratamentul cu melatonină este eficient în insomnie?
  • Câteva sfaturi pentru insomniaci
  •