Interpretare analize

20-10-2010
adina6
Nu este medic/terapeut
adina6
Buna, va rog frumos sa imi interpretati daca se poate analizele de urina ca nu mai amrabdare pana vineri ce merg la domnul doctor de familie.PH;5
GLUCOZA;NEGATIV
NITRITI;NEGATIV
ACID ASCORBIC;NEGATIV
DENSITATE;1025
ERITROCITE;NEGATIV
PROTEINE;NEGATIV
BILIRUBINA;NEGATIV
UROBILINOGEN;NORMAL
CORPI CETONICI;NEGATIV
LEUCOCITE;NEGATIV
Sediment urinar;
FLORA BACTERIANA;RARA
LEUCOCITE;1-2/CAMP
OXALAT DE CALCIU;RAR
Aici la sediment urinar nu inteleg eu prea bine ce este RARA SI RAR?va multumesc anticipat.Cu mult respect.
16 comentarii
0
22-10-2010, ora 18:57
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Deja stii ca rezultatul este foarte bun.nu sunt probleme.
0
22-10-2010, ora 21:57
adina6
Nu este medic/terapeut
adina6
Buna, va multumesc tare mult, nu intelegeam acolo cu RAR SI RARA.Va multumec inca o data si va doresc multa sanatate.Cu respect.
0
23-10-2010, ora 12:32
bonea
Nu este medic/terapeut
bonea
VA ROG SAMI SPUNETI SI MIE CE ANSAMNA ANALIAZA CA125 ANTIGEN TUMORA SI REZULTATUL A IESIT 51.8 VA ROG MULTUMESC
0
23-10-2010, ora 14:46
ank-alexandra
Nu este medic/terapeut
ank-alexandra
Buna ziua.
In urma unor dureri mari in zona rinichilor, mi-am facut un sumar de urina si o urocultura.As vrea sa ma ajutati, daca puteti cu interpretartea rezultatului.
PH-ul e 5, deci e la limita inferioara.
La sediment, scrierare celule epiteliale plate si 2-4 celule/camp.
La urocultura, scriesub 1000 UFC/ml urina.
Nu stiu...e bine?Sa imi fac si o ecografie?
Am baut ceai mult (matase de porumb, cozi de cirese, ienupar, etc) de cateva zile, dar inca ma doare.
Multumesc mult si astept un raspuns.
0
23-10-2010, ora 22:48
robyericky
Nu este medic/terapeut
robyericky
Buna seara! Va rog sa-mi dati o interpretare a urmatoarelor rezultate din analizele baietelului meu de 4 ani si jumatate. Este vorba despre RBC 5.37( val norm 3.4-5 ), MCV 74.81( val norm 82-100 ), MCHC 34.13 (val norm 30-33 ) si MPV 6.53( val norm 6.7-11.5 ). Mii de multumiri!
0
24-10-2010, ora 10:26
roxanetta
Nu este medic/terapeut
roxanetta
buna ziua.as vrea sa imi explicati si mie urmatoarele analize va descriu mai pe scurt ex.histopatologic:displazie epiteliala simpla (neoplazie intraepiteliala de grad jos)dezvoltata pe esofag barret sub rezerva biopsierii deasupra jonctiunii eso-gastrice, asta in urma endoscopiei.am facut si colonoscopie care este cu aspect normal si diagnostic final:hepatita cronica, dislipidemie mixta de etiologie neprecizata, dislipidemie mixta, esofag barret scurt, gastrita micronodulara HP negativ, duodenita, sindrom de colon iritabil.
hemoleucograma:eos 6.615%
biochimie:tgo=27ui, tgp=60ui, GGT=85ui, colesterol=206mg
markeri virali:AgHBs=0.039, Ac antiHCV=0.5229negativi)
dar dieta mi-au zis cam pe scurt adica fara alcool, prajeli, mezeluri si condimente totusi cam prea vaga dieta
0
24-10-2010, ora 13:53
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@ bonea : CA 125 se face periodic -la 6 luni sau anual, cum stabileste chirurgul - in special pentru controlul, monitorizarea unui cancer pentru care initial s-a intervenit chirurgical.Cresterea acestui marker tumoral nu este egala cu existenta / aparitia / reaparitia cancerului sau a metastazelor, se pot intalni valori mai ridicate si atunci cand exista o infectie, o inflamatie in zona genitala/ abdominala.e necesar ca ginecologul sa faca o reexaminare, eventual o ecografie transvaginala daca este vorba de cancer ovarian.
0
24-10-2010, ora 14:05
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@ank-alexandra : Ar fi bine sa faci si o ecografie abdominala.Dar chiar daca sunt sub 1000 UFC/ml, daca prezinti simptome urinare, eu sunt de parere ca ai nevoie si de tratament.cred ca este vorba de o infectie urinara joasa...deci prezinta-te cu rezultatul la MF.esti sigura ca durerile sunt de la rinichi si nu de la coloana ?
0
24-10-2010, ora 14:09
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Doamna doctor, v-am trimis un mesaj, pentru ca am nevoie de un sfat.
Imi cer scuze pt deranj si va multumesc mult pentru timpul acordat!
0
24-10-2010, ora 15:02
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@robyericky : Analizele sunt normale. pentru MCHC, MCV si MPV intervalele de referinta ale laboratorului respectiv sunt cam stranse.in alte tabele aceste rezultate se incadreaza in limite normale...iar RBC este foarte putin crescut peste normal.poate copilul inainte de a i se lua analizele a varsat putin au a avut diaree.sau s-a nascut cu o boala congenitala de inima, dar nu cred ca-i cazul.
0
24-10-2010, ora 15:04
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Geanina, ai putina rabdare, in seara aceasta ma ocup si de mesaje, am multe care asteapta la rand, saptamana aceasta nu am avut timp de forum.
0
24-10-2010, ora 15:58
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@roxanetta : Examenul histopatologic si esofagul Barrett arata modificari ale mucoasei esofagiene care, daca nu se tine seama de ele, pot duce intr-un timp nu foarte lung la un cancer esofagian.Faptul ca s-a evidentiat o displazie epiteliala simpla, de grad jos, este bine, arata ca este loc de vindecare.Dar fii foarte atenta la sfaturile mele.e absolut necesar sa adopti un alt mod de viata, un nou regim alimentar si sa incepi un tratament.Sa nu te abati sub nici o forma de la dieta, indiferent a cui zi onomastica este, a cui nunta este, sau ce sarbatoare apare...Trebuie evitata cresterea aciditatii gastrice, sucul din stomac nu trebuie sa urce, sa reflueze in sus pe esofag [ regurgitatie, se cheama ] pentru ca este foarte iritant pentru mucoasa acestuia.E nevoie e tratament zilnic [ Pantosal 1 cps/zi sau Helicid 1cps x2/zi sau Nexium 40mg/zi - medicul de familie iti poate da reteta compensata ], luat cu 30 minute inainte de masa de dimineata.Sunt interzise ALCOOLUL si FUMATUL [ nici sa stai in compania unei persoan care fumeaza ], alimentele grase, ciocolata, cacao, pizza, snack-suri, stick-uri, alimente prea condimentate, iuti, prea fierbinti sau prea reci, bauturile acidulate, cafeaua, medicamente le pentru reumatism, pentru mancarime de piele, cele de uz psihiatric, unele medicamente pentru boli de inima si hipertensiune.Mananca mai putin si mai des, foloseste uleiul de masline si mierea de albine, alimente fierte bine, multe legume, iar ultima masa sa fie la trei ore inainte de a te culca.Nu te intinde imediat ce mananci, iar perna sa fie mai umflata si mi dura pentru a dormi cu capul mai sus.Cauta sa mai afli informatii pe net...tasteaza " reflux gastroesofagian ".Sa faci examen endoscopic anual si pH-ul esofagian.Numai bine!
0
24-10-2010, ora 18:05
robyericky
Nu este medic/terapeut
robyericky
Va multumesc mult!! Cu stima!
0
26-10-2010, ora 22:48
roxanetta
Nu este medic/terapeut
roxanetta
va multumesc ffffffffff mult pt raspunsul dvs.as mai vrea o lamurire, medicul curant mi-a prescris 1caps/zi IBUTIN SI 1CAPS/zi omeprazol dimineata pe stomacul gol si sa mananc dupa 30 min.acum cum sa procedez ? care dintre tratamente imi spuneti sa il urmez? si o alta pb medicul pune hepatita cronica (posibil medicamentoasa)pe baza anticonceptionalelor(mercilon).acum eu ce sa fac sa nu mai iau anticonceptionale pe care mi le-a recomandat de la planing pe baza unor analize medicale?referitor la medicamentele de reumatism, eu mai luam din cand in cand la nevoie ketonal forte.
0
27-10-2010, ora 20:35
Ileana D
Nu este medic/terapeut
Ileana D
Buna seara. Am 42 de ani si va rog din suflet sa imi spuneti daca analizele mele sunt bune sau trebuie sa am motive de ingrijorare

Hb=14g/100ml
Ht = 44%
L =8500
Tr = 373.000
VSH = 15mm/h
uree =26 mg/dl
creatinina = 0, 95mg/dl
glicemie =113mg/dl
TGP=65 U/L
TGO= 39 U/L
CHOL = 236 MG/DL
TG = 180MG/DL
bilirubina ser usor hemolizat -ce inseamna acest lucru, si imi spunea azi cineva ca datorita acestui "ser usor hemolizat " sa nu pun prea mare pret pe analize. Este adevarat ?

Si examen urinar ; densitate = 1005, albumina nor fin, nitriti prezenti, ph= 6, epitelii plate rare, leucocite frecvente, hematii relativ frecvente, frecventa flora.sa inteleg ca este o infectie urinara ? Este grav ?
Va multumesc anticipat.
0
28-10-2010, ora 19:21
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@roxanetta: Urmezi tratamentul pe care l-a prescris medicul. Daca ai hepatita cronica nu ai voie sa iei contraceptive pilule.foloseste prezervativ sau iti pui un sterilet. Evita medicamentele pentru reumatism sub forma de pilule.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta bogată în grăsimi „înfometează” creierul
  • Hormonul care poate întârzia îmbătrânirea musculaturii
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Un nou senzor ce ar putea măsura glicemia din lacrimi
  • Fructoza ar putea fi produsă la nivelul creierului (studiu)
  • Noi informații despre metabolismul glucozei specific celulelor canceroase
  • Leucocite scăzute - când / de ce scad leucocitele
  • Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.