Interpretare analize

06-09-2007
brindusa
Nu este medic/terapeut
brindusa
Am facut o serie de analize si am primit urmatoarele rezultate:
WBC: 5, 2
NEU: 69.4(%), 3.63(#)
LYM: 23.9(%), 1.25(#)
MON: 5.3(%), 0, 28(#)
EOS: 1.1(%), 0.06(#)
BAS: 0.3(%), 0.02(#)
RBC: 4.11
HGB: 12.3
HCT: 36.5
MCV: 89
MCH: 29.8
MCHC: 33.6
RDW: 13
PLT: 217
MPV: 7.9
Glicemie: 90.6
Creatinina serica: 0.8
TGP: 22.4
Colesterol total: 208.9
Trigliceride: 81.6
Colesterol HDL: 55.7
Sideremie: 66.0
Va rog sa-mi oferiti o interpretare a acestor analize. Este totul in regula?
13 comentarii
0
06-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Analizele sunt in regula, cu exceptia colesterolului care este usor crescut si a sideremiei usor scazute (carenta de fier) care in timp poate duce la anemie.
Pentru colesterol e bine sa tineti un regim sarac in grasimi (eliminati carnea de porc, in caz ca o consumati).
Pentru aportul de fier consumati carne rosie (mai ales ficat), peste,
legume verzi (spanac, patrunjel, praz, varza, frunze de sfecla), leguminoase (linte, mazare), fructe uscate (struguri, caise) si cereale integrale.
Repetati analizele dupa 1-2 luni.
Numai bine!
0
12-09-2007, ora 00:00
deea_girl_11
Nu este medic/terapeut
deea_girl_11
imi puteti spune ce inseamna sideremie 5/ciuci??.te inteapa??
0
13-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Sideremia reprezinta concentratia fierului in sange si se recolteaza sange prin punctie venoasa. Nu trebuie sa-ti fie frica, nu doare asa tare, e doar o intepatura.
0
24-11-2008, ora 15:01
R.M.
Nu este medic/terapeut
R.M.
Imi puteti spune care sunt valorile normale ale sideremiei? Mi/a iesit sideremia -59, Hemoglobina -12. Poate fi vorba de o anemie prin lipsa de fier??? Prezint ameteli, caderi de par, dureri de cap, in special la menstruatie.
0
10-03-2009, ora 18:22
alecu cristina
Nu este medic/terapeut
alecu cristina
buna ziua am primit rezultatul analizelor iar doctorul meu este in concediu ma puteti ajuta va rog frumos? 01hematologie(hema)
vsh 6 mm/h 2- 15

hemoleucograma
rbc-nr.eritrocite 4.82 m/ul 3, 80-5, 10
hgb-hemoglobina 14.3g/dl 11, 7-15, 5
hct-hematocrit 42.2 %35, 0-45, 0
mcv-vol.eritrocitar mediu 87.6fl 80, 0-99, 0
mch-hb.eritrocitara medie 29.6 pg 27, 0-34, 0
mchc-conc.medie a hb/.eritrocit 33.8 g/dl 32, 0-36, 0
rdw-latimea distributiei eritrocitare 15.6 % 11, 6-16, 0
plt-nr.trombocite 448 k/ul 150-450
mpv-vol.mediu trombocitar 10 fl 7, 40-13, 00
wbc-nr.leucocite 8.82 k/ul 4, 00-10, 00
granulocite% 52.9 % 45, 000-80, 000
granulocite 4.67 k/ul 2, 000-8, 000
limfocite% 37.4 % 20, 000-55, 000
limfocite 3.3 k/ul 1, 000-4, 000
monocite%6.3 % 0-15, 000
monocite 0.556 k/ul 0-1, 000
eozinofile% 2.38 % 0-7, 000
eozinofile 0.21 k/ul 0-0, 700
bazofile% 1.07 % 0-2, 000
bazofile 0.094 k/ul 0-0, 200

fibrinogen 405 mg/dl 200-400

02chimie(ch)
uree serica

chimie umeda 20.2 mg/dl 18, 00-45, 00

acid uric seric

chimie umeda 6 mg/dl 2, 30-6, 10

creatinina serica

chimie umeda 0.66 mg/dl 0, 66-1, 10

colesterol total

colesterol total 141 mg/dl prognostic bun:<200
risc moderat:200-240
factor de risc:>240
glucoza serica

chimie umeda 77 mg/dl 70-110

aspartataminotransferaza(got/ast)

chimie umeda 30 u/i <31

alaninaminotransfareza(gpt/alt)
chimie umeda 36 u/i <31

03electroliti(elc)

calciu seric total

chimie umeda 9 mg/dl 9, 2-11, 0

magneziu seric

chimie umeda 2.2 mg/dl 1, 9-2, 5




va rog frumos ajutati-ma va multumesc
0
25-08-2009, ora 06:55
danapop
Nu este medic/terapeut
danapop
Buna dimineata!Daca imi puteti acorda 2 min spunandu-mi ce inseamana aceste valori care ies din intervalul de referinta..multumesc din suflet!
MCV 96.0
RDW 14.5
PDW 18.7
MPV 10.6
EO 0.122
MO 0.565
EO% 1.40
GLUCOZA SERICA 108
SI VA MAI ROG A IMI SPUNE DACA PT O ANALIZA DE COAGULARE A SANGELUI CONTEAZA FAPTUL CA IAU GINKO BILOBA?MULTUMESC DIN SUFLET PT TIMPUL ACORDAT SI MULTA SANATATE, DANA!
0
20-10-2009, ora 12:37
sumsum
Nu este medic/terapeut
sumsum
Buna ziua, tocmai am primit rezultatul la analize (urocultura), si valorile sunt cam asa:
ASPECT MACROSCOPIC:
-
CULOARE: galbena
TURBIDITATE: limpede
MUCUS: absent
SEDIMENT: absent
FILAMENTE: absente
EXAMEN MICROSCOPIC:
-
Eritrocite. 9 /uL (=17/uL)
Leucocite. 17 /uL (=28/uL)
(urina, Analizor sediment Iris iQ200)
CULTURA
-
UROCULTURA CANTITATIVA STERILA

Ma poate ajuta cineva cu o interpretare pana ajung la medicul de familie?
Multumesc anticipat.
0
06-11-2009, ora 13:23
elissa1
Nu este medic/terapeut
elissa1
Stimata Doamna Doctor,

Va rog sa imi spuneti ce anume este in neregula, avand in vedere rezultate urmatoarelor analize dintr-un set mai lung:
TGO IFCC = 15.9 U/L.val normale 0-32
TGP IFCC = 10.33 U/L.val normale 0-31
Bilirubina Totala - Met Diazo = 1.08mg/dl.val normale 0.20 - 1.00
Colesterol (Met Enzimatica) = 197.2 mg/dl.val normale 200
Colesterol HDL (Met Enzimatica) = 71.2 mg/dl.optim femei 65
Met Enzimatica = 118.01 mg/dl.val normale 100
Lipide Totale - Met Derivata = 591.20 mg/dl.val normale 600 - 800
Sideremie - Met Guanidine/Fero Zine = 220.13 ug/dl.val normale 37 - 145
Timp de tromboplastinapartial activata (APTT)= 28.70 sec.val normale 22.10 - 28.10
Ac Anti HAV - IgM = 0.02.val negative 0.4
Ac Anti HBc total (Metoda TIE) = POZITIV
Ac Anti HBe (Metoda TIE) = POZITIV
Ag HBe (Metoda TIE) = 0.43.val negative 0.9, Incert 0.9-1.1, Pozitiv 1.1
Ag HBs (Metoda TIE) = NEGATIV
Ac Anti HAV - IgM (Met ELFA) = 0.02.val negative 0.4
Bilirubina (examen urina) = Absent
RBC Eritrocite = 4.12 10 6/mmc..val normale 4.1 - 5.2
MPV Vol Trombocitar mediu = 10.89 u 3.val normale 6-11
VSH = 6 mm/h.val normale 0-20)
M-am rezumat la a va transmite o parte dintere analizele efectuate (toate cele care nu sunt in limite normale + alte cateva). Restul de analize netransmise sunt in limite normale.
Va multumesc si astept raspunsul Dvs.
P.S. Sper ca nu fie vorba de Hepatita B sub nici una din formele ei.
0
27-01-2010, ora 18:36
ionela a
Nu este medic/terapeut
ionela a
rog interpretare analize:anti hbc total pozitiv, antigen hbs negativ, anty hcv negativ, anti hiv negativ, ac anti hbc reactiv 11.15, ac anti hbs reactiv 821.71. va multumesc
0
10-03-2010, ora 13:36
ioana_anca21
Nu este medic/terapeut
ioana_anca21
Buna ziua, in urma unor analize de rutina mi-au iesit urmatoarele:calciu 9, 5. magneziu1, 8.colesterol 163.glicemia 94.sideremia 94.eritrocite 5, 33.volum eritrocitar mediu, 69, 4. hemoglobina eritrocitara medie 22, 3. plachetocrit 0, 297.
As aprecia foarte mult sa-mi spuneti dc exista ceva probleme deoarece eu ma pregatesc sa raman insarcinata si as vrea sa stiu care sunt posibilele probleme din timp.
Va multumesc anticipat!
0
14-08-2010, ora 16:13
ionut_negoita89
Nu este medic/terapeut
ionut_negoita89
Buna ziua am o nelamurire ce inseamna biluribina directa 0.21 ? atat mi-a iesit la analize si am observat ca depasesc limitele normale? ce inseamna?
Si inca ceva mi-a iesit glicemia sub limitele normale 65
0
20-10-2010, ora 14:08
carmen_savescu
Nu este medic/terapeut
carmen_savescu
Buna ziua,


Va rog mult sa ma ajutati cu o interpretare.
Am fost sa fac niste analize pentru chlamidya+ altele date de medic si am asa pe buletinul de analize:

Hemoleucograma
Test Rezultat Int. referinta
Frotiu sanguin usoara pipocromie
RBC 3.88 3.8-4.8
HGB 11.7 12-15
HCT 36.9 36-46
MCV 95.1 80-96
MCH 30.2 28-34
MCHC 31.7 32-36
RDWCV 13.2 11.5-14.5
PLT 247 150-450
PDW 11.1 12-16.5
PCT 0.24 0.16-0.48
MPV 9.7 7.4-10.4
WBC 6.95 4.8-11
NE 4.1 2.54-7.48
EO 0.09 0.09-0.88
BA 0.04 0-0.2
LY 2.12 1.2-4.95
MO 0.6 0.09-0.88
NE 1.3 2-4
BA 0.6 0-2
LY 30.5 25-45
MO 8.6 2-8



Biochimie
CRP cantitativ 1.42 5


Markeri tumorali
CA 125 13.3 35
0
13-02-2012, ora 16:50
ioana_gcf
Nu este medic/terapeut
ioana_gcf
buna ziua
am facut analizele de sange si as dori sa imi spuneti ce e de facut cu colesterolulsi trigliceridele care sunt foarte mari;
colesterol total=285
creatina serica =0, 9
glicemie= 69
hdl colesterol=39
tgo(ast)=30
tgp(alt)=28
trigliceride=320
uree=41
acestea fiind biochimia serica
iar biochimia urinara este;
bilirubina= absent
corpi cetonici= absent
densitate= 1015
eritrocite= absent
glucoza= absent
leucocite= absent
nitriti= absent
ph= 6
proteina =absent
urobilinogen = normal
sediment urinar= rare epitelii, rare meucocite
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.