interpretare analize - hemoleucograma

09-02-2011
torpekenguru2
Nu este medic/terapeut
torpekenguru2
Buna ziua, ma numesc Ildiko si as dori sa ma ajutati la interpretarea analizelor medicale ale soacrei mele care are 67 ani
Hemoglobina 7.6 g/dl,
4.7196 mmol/L
Hematocrit 26.5 %,
0.265 L/L
Nr.eritrocite 3.70*10^6 /ul
VEM 71.6 fL
HEM20.5 pg
1.2423 fmol
CHEM 28.7 g/dl
RDW-CV 21.3 %
Nr.trombocite 355*10^3/ul
355*10^9/L
Sideremie
Fotometrie 14.44 ug/dl
2.58 umol/l
Mentionez ca anul trecut a fost diagnosticata cu anemie severa si a primit intravenos fier si singe din 3 in 3 saptamini.
Va multumesc anticipat
4 comentarii
0
09-02-2011, ora 22:33
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Rezultatul de mai sus pledeaza puternic pentru diagnosticul de anemie feripriva.
0
10-02-2011, ora 10:18
Miha1981
Nu este medic/terapeut
Miha1981
Buna ziua, sunt insarcinata in 10 saptamani si am facut o Hemoleucograma completa...la majoritatea testelor a iesit rezultatul in limite doar acestea sunt prea mici sau prea mari...eu mai am 2 sapt pana ajung la medic puteti sa ma ajutati cu un raspuns? cam ce inseamna asta?? va multumesc.

Test Rezultat Rez. optim

MPV 10.5 7.4 - 10.4 fL

MO 1.06 0.09 - 0.88 *10^3/•l

EO % 1.6 2 - 4 %

LY % 23.1 25 - 45 %

MO % 9.9 2 - 8 %
0
10-02-2011, ora 12:32
torpekenguru2
Nu este medic/terapeut
torpekenguru2
Daca puteti sa-mi dati si un sfat pentru tratarea anemiei feripive v-as multumi. Degeaba am incercat pina acum administrarea de fier sau alimente care contin fier nu am avut nici un rezultat, nu se leaga. Multumesc anticipat
0
23-02-2011, ora 21:21
reese
Nu este medic/terapeut
reese
Buna ziua. Va rog sa imi interpretati si mie analizele medicale.Mentionez ca ma simt ametita zilnic si senzatie de cap greu.Atasez rezultatele analizelor medicale, Hemoleucograma. multumesc anticipat!

Test Rezultat Rez. optim
RBC 5.00 3.8 - 4.8 *10^6/mm3!!!!!????
HGB 14.9 12 - 15 g/dl
HCT 46.6 36 - 46 %!!!!!!!????
MCV 93.1 80 - 96 fL
MCH 29.7 28 - 34 pg
MCHC 31.9 32 - 36 g/dl!!!!!!!!!!!!!!!????
RDW 14.2 11.5 - 14.5 %
PLT 305 150 - 450 *10^3/mm3
PDW 18.1 12 - 16.5 %!!!?!?!?!?!!?
PCT 0.22 0.16 - 0.47 %
MPV 7.3 7.4 - 10.4 fL?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!?!
WBC 8.57 4.8 - 11 *10^3/mm3
GR
NE 5.03 2.54 - 7.48 *10^3/mm3
EO 0.149 0.09 - 0.88 *10^3/mm3?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!
BA 0.079 0.0 - 0.10 *10^3/mm3
LY 2.68 1.20 - 4.95 *10^3/mm3
MO 0.621 0.09 - 0.88 *10^3/mm3
GR %
NE % 58.8 53 - 68 %
EO % 1.74 2 - 4 %
BA % 0.92 0.0 - 1.0 %
LY % 31.3 25 - 45 %
MO % 7.25 2 - 8 %
Biochimie
Test Rezultat Interval de referinta Metoda
Glucoza serica 86
Colesterol total 189 c
Trigliceride 45
Creatinina serica 0.73
Sideremie 104
Magneziu 2.42
Calciu seric total 10.0
Hematologie
Test Rezultat Interval de referinta Metoda
VSH 3 mm/1h
7 mm/2h
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hemoleucograma - informații pacient
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.