interpretare analize-hemoleucograma completa

28-11-2007
ely21ro
Nu este medic/terapeut
ely21ro
Nr celule albe-10.8
- neutrofile-73.30%
- limfocite- 19.10%
- monocite- 6.25%
- eosinofile- 0.58%
- basofile- 0.70%
nr neutrofile-7.92
nr limfocite-2.06
nr monocite-0.67
nr eusinofile-0.06
nr basofile - 0.08
nr celule rosii- 4.32
hemoglobina - 13.20gdL
hematocrit-38.10%
volum mediu eritrocitar-88.30fL
cant. hemoglobina medie-30.50pg
conc.Hb.Eritrocitara medie-34.60g/dL
latime distrib.Eritrocit.-13.30%
trombocite-246
volum mediu trombocitar-8.27fL
trombocrit-0.20%
latime distrib.Trombocit.-16.70

Multumesc frumos
15 comentarii
0
28-11-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Totul este in regula cu exceptia unei usoare leucocitoze cu neutrofilie.
De obicei aceasta poate indica o infectie in organism, insa nu trebuie sa uitam ca sunteti insarcinata. Uneori in sarcina apare acesta crestere a leucocitelor fara a fi vorba de o infectie. E bine ca ati facut si sumarul de urina si ca e in regula. Cand ajungeti la medic, va decide acesta daca va recolteaza si secretie pentru analiza.
Numai bine va doresc!
0
28-11-2007, ora 00:00
ely21ro
Nu este medic/terapeut
ely21ro
va multumesc din tot sufletul, pentru atentia dumneavoastra.
in seara asta o sa dorm linistita. :)
e foarte bine ca exista un astfel de site.
0
29-11-2007, ora 00:00
B.ILEANA
Nu este medic/terapeut
B.ILEANA
B.ILEANA 31 ani
interpretare analize
limfocite 50, 85%
monocite 7, 01%
euzinifile 1, 13%
bazofile 1, 57%
vsh 10mm la 1h
proteina c reactiva 1 mg/1
va multumesc
0
03-08-2009, ora 17:32
dvdmarinela
Nu este medic/terapeut
dvdmarinela
Nr celule albe-7.6
- neutrofile-52.4%
- limfocite- 32.4%
- monocite- 7.9%
- eosinofile- 5.3%
- basofile- 0.4%
nr neutrofile-4
nr limfocite-2.5
nr monocite-0.6
nr eusinofile-0.4
nr basofile - 0.0
nr celule rosii- 4.32
hemoglobina - 12.40gdL
hematocrit-39.8%
volum mediu eritrocitar-92.2fL
cant. hemoglobina medie-28.8pg
conc.Hb.Eritrocitara medie-31.20g/dL
latime distrib.Eritrocit.-11.9
trombocite-81
volum mediu trombocitar-9.5fL
plachetocrit-0.10%
latime distrib.Trombocit.-7.70
astea sunt rezultatele analizelor efectuate zilele trecute.care ar putea fi cauzele nr. de trobocite asa de mic?
multumesc
0
19-12-2009, ora 14:40
nico2009
Nu este medic/terapeut
nico2009
buna ziua.am si eu o problema.de o luna si ceva imi tot apar vanatai pe picioare de diverse forme de la ft mici la mari.Am facut analize si mi-a iesit: leucocite 7.47 , trombocite 423, limfocite 41.9, eozinofile 4.8, vol trombocite mediu 7.4, si la colesterol seric total rezultatul este 214.4...e ceva neregula?pt k medicul meu de familie nici macar nu il interes si prefer sa ma informez eu..decat mi-a dat analizele si continua sa imi apara vanatai pe picioare si rar am si sangerari nazale...nu mi se pare normal sa am mereu vanatai.va multumesc
0
21-12-2009, ora 16:10
madalina-daniela
Nu este medic/terapeut
madalina-daniela
varog
0
21-12-2009, ora 16:53
madalina-daniela
Nu este medic/terapeut
madalina-daniela
Buna ziua.Ma numesc Madalina si am 27ani.Tin sa va informez:pe data de 02.04.2009 am fost externata cu diagnosticul principal:apendicita acuta cu peritonita generalizata;diagnostice formulare libera:APENDICITA ACUTA GANGRENOASA PERFORATA.PERITONITA LOCALIZATA.Pe data de 14.12.2009 in urma uneii urticarii medicul alergolog mi-a dat o serie de analize al cararor rezultat este:
VSH 60 20
VSH 120 40
GLICEMIE 82, 45
TRIGLICERIDE 42, 67
COLESTEROL 146, 77
CREATININA SERICA 0, 572
GOT(ASAT) 11, 59
GPT(ALAT) 12, 16
EXUDAT FARINGEAN absent
UROCULTURA sterila
EXAMEN COPROPARAZITAR negativ
CALCEMIE 9, 72
CALCIU SERIC IONIC 4, 03
MAGNEZIU SERIC 2, 13
ANTIGEN HBs 0, 426
ANTICORPI ANTI HCV 0, 029
GAMMA GT 10, 92
PROTEINE TOTALE 7, 84
FACTOR REUMATOID 6, 11
ATC HELICOBACTER PYLORI IGG pozitiv(+)
ASLO(CANTITATIV) 64, 23
PROTEINA C reactiva(cantitativ) 9.33
PROBA DE DIGESTIE frecvente fibre musculare digerate, rar amidon nedigerat, rare
grasimi neutre
ELECTROFOREAZA: albumine 59.1
globuline alfa1 46.1
alfa 2 8.1
beta 11.2
gama 17
proteine totale 7.84
A/G 1.14
HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA: hemoglobina 12, 6
hematocrit 38, 5
trombocite 391000
leucocite totale 15980
neutrofile nesegmentare 3
segmentare 68
eozinofile 2
bazofile 0
limfocite 18
monocite 8
eritrocite 4, 32
volumul mediu eritrocitar 89, 1
hemoglobina medie eritrocitara 29, 2
concentratie medie hemoglobina 32, 7
volum mediu trombocitar 10, 1
Va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai repede.Sunt foarte speriata si nici bine nu ma simt.Am o senztie uneori de asfixiere sau de nod in gat(parca am puroi in gat).Fie sunt energica-fie as dormii non stop, am dureri de cap, stari de nervozitate, ori ma constip-ori am diaree.Rareori am impresia ca daca ma misc in acele secunde se rupe ceva in mine, adica in burta.Astept cu sufletul la gura raspunsul dvs.Va multumesc anticipat.DOAMNE AJUTA!SARBATORI FERICITE!
0
25-12-2009, ora 22:00
alinam69
Nu este medic/terapeut
alinam69
Buna seara, Va r og sa-mi interpretati si mie rezultatele analizelor de mai jos, apartinand mamei mele de 63 de ani, cu precizarea ca au fost facute la serviciul, , urgente unde am dus-o pe mama mea acum doua zile dupa ce si-a pierdut cunostinta in casa, a acuzat palpitatii, rau puternic cu voma si diaree declansate spontan. La spital electrocardiograma a iesit bine, tensiunea era buna, din punct de vedere neurologic ni s-a spus ca nu sunt probleme...atunci unde este problema si de ce s-a prabusit un om asa din senin?
Ma gandesc la analize si astept un sfat competent. Va multumesc anticipat !

hemoleucograma
Leucocite ( WBC) 06, 4
hEMATII( HGB) 4.27
HEMATOCRIT(HCT) 39, 6
VOLUM ERITROCITAR MEDIU(MCV) 92, 7
HEMOGLOBINA ERITR.MEDIE (MCH) 37, 5
CONCENTRATIE MEDIE HB(MCHC) 40, 4
PLT TROMBOCITE 240
LYM% 23, 3
MXD% 06, 8
NEUT% 69.9
LYM# 01, 5
MXD# 00, 4
NEUT# 04, 5
RDW 45, 1
VOLUM MEDIU TROMBOCITAR(MPV) 09, 9

BIOCHIMIE

ALT(GPT) 28
AMILAZA 42
AST(GOT) 33
BILIRUBINA DIRECTA 0, 32
BILIRUBINA INDIRECTA 0, 46
BILIRUBINA TOTALA 0, 78
CLOR 106
CREATININA 0, 93
FIER 132
FOSFATAZA ALCALINA 59
GLICEMIE 140
LDH 515
POTASIU 5, 2
SODIU 147
UREE 22
VSH 5mm=1ora
0
12-01-2010, ora 18:03
nico2009
Nu este medic/terapeut
nico2009
buna seara.am si eu o intrebare.si-a facut sora mea azi niste analize si i-a luat foarte greu sange pt k nu curgea sangele si apoi s-a coagulat ft repede in eprubeta...de la ce se intampla asa ceva?e vre-o afectiune grava?va multumesc
0
15-02-2010, ora 12:52
vasilescu mihaela
Nu este medic/terapeut
vasilescu mihaela
buna ziua.va rog sa-mi raspundeti urgent la rezultatul analizelor fiului meu.are 7 ani si 10 luni si este diag nosticat cu tetrapareza spastica.leucocite 10.48-10^9/l. hematii5.23_10^12/l. hemoglobina 13.9.hematocrit 42.4.hemoglobina eritr.medie 26.6/neutrofile 33.2%.eosinofile6.6%.monocite7.4%.trombocrit0.314%.astept raspuns si va multumesc din suflet.
0
19-07-2010, ora 12:52
agx
Nu este medic/terapeut
agx
Va rog sa ma ajutati sa interpretez rezultatele de mai jos
Am 35 de ani, sex masculin, fara alte probleme de sanatate
(exceptand o bila lenesa si un colesterol marit - 235)

Hemoleucograma

Frotiu sanguin ANIZOCITOZA ERITROCITARA
RBC 4.14 4.5 - 5.5 *10^6/mm3
HGB 13.1 13.0 - 17.0 g/dl
HCT 39.3 40 - 50 %
MCV 95.0 80 - 96 fL
MCH 31.7 28 - 34 pg
MCHC 33.4 32 - 36 g/dl
RDWCV 15.7 11.5 - 14.5 %
PLT 264 150 - 450 *10^3/mm3
PDW 16.9 12 - 16.5 %
PCT 0.19 0.16 - 0.47 %
MPV 7.2 7.4 - 10.4 fL
WBC 5.59 4.8 - 11 *10^3/mm3
GR
NE 2.90 2.54 - 7.48 *10^3/mm3
EO 0.255 0.09 - 0.88 *10^3/mm3
BA 0.051 0.0 - 0.1 *10^3/mm3
LY 2.06 1.2 - 4.95 *10^3/mm3
MO 0.318 0.09 - 0.88 *10^3/mm3
GR
NE 52.0 53 - 68 %
EO 4.56 2 - 4 %
BA 0.91 0.0 - 1.0 %
LY 36.9 25 - 45 %
MO 5.69 2 - 8 %
0
26-07-2010, ora 16:56
fanav
Nu este medic/terapeut
fanav
Va rog sa imi raspundeti daca se poate. am o problema cu baietelul meu de 8 ani. De anul trecut am observat o scadere a nr de leucocite. A fost racit de f multe ori. In decursul acestui an nu am mai avut probleme, iar acum am facut un nou set de analize. Acestea sunt: leucocite 2, 8, neutrofile 6, 7 (%), limfocite 65, 4 %, monocite 23.2 %. restul analiyelor sunt bune, in limitele normale. Nu a fost racit, nu am administrat antibiotic de aproximatix 8 luni. Ce ar putea cauza aceste valori? va rog da imi raspundeti, sunt foarte nelinistita. Va multumesc!
0
11-10-2010, ora 08:47
amonda
Nu este medic/terapeut
amonda
Cu urmatoarele analize trebuie sa-mi fac probleme? Mentionez c-am facut 21 de sedinte de radioterapie acum 3 ani in urma depistarii unui neo de col! Vreau sa stiu si parerea prietenelor de pe forum! Deci leucocite--3800/mm3;hematii--41300000/mm3; hemoglobina--11, 4; hematocritul36, 7; trombocite187000/mm3
0
08-12-2010, ora 10:36
anca_lore25
Nu este medic/terapeut
anca_lore25
femeie 30ani, nefumatoare, rez hemoleucograma:leucocite 5.10
neutrofile 51.40
limfocite 40.6...in resct se incadreaza in limite,
MCHC 36.60
PCT 0.14
0
02-12-2011, ora 08:23
amonda
Nu este medic/terapeut
amonda
Buna ziua, sunt Amonda si as vrea si eu un sfat. Lucrez in mediu toxic (xilen, tolue, acetona, formol etc) de mai muuuulti ani si acum de un timp imi simt mucoasa nazala, valul palatin si faringele uscate. Va intreb, cu respect, pot sa merg la statiune la Targu-Ocna, m-ar ajuta? Imi puteti da un sfat ce-as putea sa fac, altceva?! Multumesc anticipat si ma rog de sanatatea celui sau celei ce-mi va raspunde.
Adaugă un comentariu / răspuns

23-11-2021, ora 13:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Interpretare analize medicale online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hemoleucograma - informații pacient
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.