Interpretare analize medicale

08-08-2012
ccamelia
Nu este medic/terapeut
ccamelia
Buna dimineata.Acum cateva zile mi-am facut analize si mi-au iesit cateva sub valorile de referinta sau peste, pana ajung la medic sa le citeasca poate ma lamureste cineva ce poate fi, am fost diagnosticata cu sindrom dispeptic de tip mobilitate, nu stiu ce inseamna ce am inteles eu e ca am bila e septata si gastrita.

rezultat valori de referinta
- hemoglobina (HGB) - 11.92 12-15 g/dl
- vsh - 45 3-12mm/ora
-fibrinogemie - 462 200-400 mg?dl
-proteina c reactiva - 12 6
densitate urina - 1010 1015-1025
Multumesc
6 comentarii
0
08-08-2012, ora 15:23
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Testele de inflamatie sunt crescute vad, ai avut simptome gen, ameteli, varstauri greata voma?? Daca mai scade hemoglobina vei face sigur anemie si e nasol, sindrom anemic.cum sunt leucocitele ?? ti-ai facut si electroforeza proteinelor serice? alfa 1, alfa 2 beta gama globulinele??
0
09-08-2012, ora 12:03
ccamelia
Nu este medic/terapeut
ccamelia
Leucocitele, electroforeza si toate celelalte au valoare normale.
0
11-08-2012, ora 21:38
miliela
Nu este medic/terapeut
miliela
BUNA SEARA! AM 60 ANI SI VA ROG FOARTE MULT SA MA AJUTATI CU INTERPRETAREA ECOGRAFIEI DACA SE POATE. VA MULTUMESC ANTICIPAT
FICAT
dimLDH-123.3mm
contur-regulat
dim LSH-62mm
dim lob caudat-28.5mm
ecostructura-omogena
ecogenitate-crescuta
CBIH-nedilatate

COLECIST
ax logitudinal-73.7mm
continut-fara calculi
forma-alungit
peretii-usor ingrosati, fini colesterolotici

CALEA BILIARA PRINCIPALA
peretii-subtiri
diametru-2.5mm
continut-omogen

PANCREAS
coada-14.5mm
ecogenitate-normala
dim cap-14, 3mm
corp-12.3mm
contur-net
ecostructura-omogena

SPLINA
ax trasversal-44.1mm
ax longitudinal-84, 5
ecostructura-omogena, normeoecogena
contur-net

AX SPLENO-PORTAL
vena splenica-6.6mm
vena porta in hil-7.9mm
confluent spleno-portal-9.8mm

RINICHIUL DREPT
pozitie-ptozat
ax long-115.4mm
indice parenchim-19mm
structura parenchim-omogena
sistem pielocaliceal-microlitiaza caliceala, hipotonie pielo-caliceala

RINICHIUL STANG
pozitie-normala
ax long-104.6MM
indice parenchim-19.7
structura parenchim-omogena
sistem pielocaliceal-chist parapielic polar inferior 20.4mm, microlitiaza caliceala, fara dilatatii pielo-caliceale

VEZICA URINARA
peretii-subtiri
grad de repletie-in repletie
continut-transonic

UTER
pozitie-in AVF
structura miometru-difuz neomogen
dimensiuni-ax lung 72mm
observatii-atrofic

ANEXA STANGA
ecostructura nevizualizata

ANEXA DREAPTA
ecostructura-nevizualizata
aorta abdominala-16.5mm
vena cava inferioara-29.4mm
retroperitoneu-fara adenopatii vizibile ecografic
caviatea peritoneala-fara lichid liber

CONCLUZII-PLEUREZIE DREAPTA CU GROSIME DE 50MM, PLEUREZIE STANGA CU GROSIME DE 18MM, STEATOZA HEPATICA GRADUL 1-2
0
13-08-2012, ora 11:28
miliela
Nu este medic/terapeut
miliela
buna ziua! va rog frumos, ma puteti ajuta cu interpretarea acestor analize? va multumesc anticipat!!!
Hemoleucograma completa *
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Numar leucocite 12.1 4.0 - 10.0 / 10^3/ul
Limfocite% 17.0 20 - 55 / %
Monocite% 5.3 0 - 15 / %
Neutrofile% 76.3 40 - 75 / %
Eozinofile% 0.9 0 - 7 / %
Bazofile% 0.5 0 - 2 / %
Limfocite# 2.1 1 - 6.5 / 10^3/ul
Monocite# 0.6 0 - 1 / 10^3/ul
Neutrofile# 9.2 2 - 7.6 / 10^3/ul
Eozinofile# 0.1 0 - 0.7 / 10^3/ul
Bazofile# 0.1 0 - 0.2 / 10^3/ul
Numar eritrocite 4.71 3.8 - 5.3 / 10^6/uL
Hemoglobina 14.9 11.7 - 16 / g/dl
Hematocrit 43.7 35 - 47 / %
Volum eritrocitar mediu 92.7 81 - 102 / fl
Hemoglobina eritrocitara medie 31.7 27 - 35 / pg
Concentratie medie hemoglobina/eritrocit 34.2 32 - 36 / g/dl
Latimea distributiei eritrocitare% 12.4 11 - 16 / %
Trombocite 167 150 - 450 / 10^3/ul
Volum mediu trombocitar 10.6 6 - 11 / fl
Latimea distributiei trombocitare 15.8 11 - 18 / %
Plachetocrit 0.18 0.05 - 0.5 / %
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

VSH *
18 0 - 20 / mm/h






Biochimie (ser)
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Calciu seric total *
9.96 8.40 - 10.20 / mg/dl

Colesterol seric total *
219.6 COLESTEROL OPTIM 200 mg/dl
BORDELINE CRESCUT 200-240 mg/dl
COLESTEROL CRESCUT 240 md/dl

Glicemie *
78 70 - 115 / mg/dl

Magneziemie *
1.71 1.6 - 2.5 / mg/dl

Sideremie *
127.1 50 - 170 / mg/dl

TGO *
21.3 5 - 35 / UI/l

TGP *
36 5 - 40 / U/L

Trigliceride serice *
106.4 OPTIM 150 mg/dl
BORDELINE CRESCUT 150-199 mg/dl
CRESCUT 200-499
FOARTE CRESCUT 500 mg/dl

Calciu ionic seric *
4.4 4.1 - 5.1 / mg/dl






Imunologie (ser)
ANALIZE
REZULTATE
INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

FSH (AUTO)
2.14 Barbati: 1.3 - 11.8 mUI/ml
Femei: -faza foliculara: 1.0 -9.0 mUI/ml
-faza ovulatorie: 5.0 - 26.0 mUI/ml
-faza luteala: 1.0 - 9. 0 mUI/ml
-menopauza: 30.0 -118.0 mUI/ml

Progesteron (Lumatic)
12.82 Copii (1-10 ani): 0.07-0.52 ng/ml
Barbati: 0.13-1.22 ng/ml
Femei:
-faza foliculara: 0.15-1.40 ng/ml
-faza luteala: 2-25 ng/ml
-menopauza: 0.06-1.60 ng/ml
Gravide:
-trim I: 7.25-90.0 ng/ml
-trim II: 19.5-91.0 ng/ml
-trim III: 49.0-422.0 ng/ml
Femei postmenopauza: 0.0 - 0.80ng/ml

Prolactina (Lumatic)
9.72 Barbati: 1.8-17.0 ng/ml
Femei: 1.2-19.5 ng/ml
Femei postmenopauza: 1.5-18.5 ng/ml

TSH (Lumatic)
0.70 0.39 - 6.16 uUI/mL
0
13-08-2012, ora 11:43
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Numar leucocite 12.1 4.0 - 10.0 / 10^3/ul =12000/mm3 sutn cam maricele-leucocitoza cu neutrofilie ptr ca ai si neutrofilele crescute, de obicei cresc in infectii, post radiatii, unele medicamente, sarcina, etc.Dar ai colesterolul crescut, cate kg ai? N-ai intrat inca la menopauzza? Mai ai si trigliceridle crescute? Ce regim alimentar ai?
0
13-08-2012, ora 22:58
miliela
Nu este medic/terapeut
miliela
Am 36 ani iar analizele le-am facut deoarece vreau sa fac un copil si vroiam sa stiu daca sunt in regula cu toate analizele. Am 167m si 70kg. Despre regimul alimentar...NU obisnuiesc sa mananc prajeli sau mezeluri deoarece nu ma omor dupa ele, mananc cat de cat sanatos mai ales pt ca lucrez intr-o cresa si mananc cam ceea ce mananca si un copil iar seara, de regula mananc un iaurt si, sau un fruct.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.