Interpretare analize sange

11-02-2008
xandru
Nu este medic/terapeut
xandru
Buna seara,
Ma numesc Alexandru, am 16 ani si as dori sa-mi spuneti daca rezultatele urmatoarelor analize de sange prezinta vreun pericol pentru sanatatea mea.

Glucoza serica : 87 mg/dL
Numar leucocite : 6.54 mii/µL
Numar eritroctie : 5.81 mil./µL valoare peste media admisa (4.2 - 5.6)
Hemoglobina {Hb} : 14.7 g/dL
Hematocrit : 46.7 %
Volum eritrocitar mediu {VEM} : 80.4 fL
Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} : 25.3 pg/cell valoare sub media admisa (27 - 32)
Concentratie medie a Hb/eritrocit : 31.5 g/dL valoare sub media admisa (32 - 36)
Largimea distributiei eritrocitare : 14.1 %
Numar trombocite : 259 mii/µL
Volum trombocitar mediu {VTM} : 11.4 fL
Largimea distributiei trombocitare : 13.9 %
Neutrofil : 52.5 %
Neutrofil : 3.43 mii/µL
Limfocit : 36.2 %
Limfocit : 2.37 mii/µL
Monocit : 7.6 %
Monocit : 0.5 mii/µL
Eozinofil : 3.4 %
Eozinofil : 0.22 mii/µL
Bazofil : 0.3 %
Bazofil : 0.02 mii/µL
Din care rezulta notiunea de Hipocromie. Ce inseamna in cazul meu?

Multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra competent!
4 comentarii
0
11-02-2008, ora 00:00
andreicelnecajit
Nu este medic/terapeut
andreicelnecajit
Buna seara.
Ma numesc Feraru Andrei
sex:masculin
Varsta:30 ani
Greutate:106 kg.

De ceva timp ma simt tare rau, am o stare generala rea, pe plan psihic am deseori stari de panica, parca ma lasa nervii.Nu pot lucra mult ca obosesc, am greturi si nu am pofta de mancare, cand stau simt ca imi joaca capul usor inainte si inapoi, nu ma pot concentra la nimic si nu am chef de nimic, ma incerca tot felul de ganduri negresi am senzatia ca inebunesc.Am fost la un medic care mi-a spus ca as avea spasmofilie, am am lata tratament cu supradyne si alpha d3, dar situatia nu s-a ameliorat defel.Am fost din nou l-a alt medic l-a care am facut analize:la singe mi-a iesit trigligeridele serice 305, glicemie 109, 5 glicemia, HGB 16, 6(nu stiu ce e?), acid uric seeric 8, 2.Aceste valori au iesit peste normal.Am facut deasemenea si o ecografie generala unde la ficat mi-au gasit"hepatomegalie cu structura omogena, cu steatoza importanta, cu 2 zone de fatyy free in vecinatatea hilului hepatic si a patului colecistic de 23/39 mm si 10/10 mm;VP in hil 7 mm, coledoc de 3 mm, lob caudat 30 mm"concluzia a fost:Hepatoapie cronica steatozica cu doua zone de fatty free.
Am mai facut si un eco doppler la inima, concluzia a fost:relatie eco doppler in limitele normale.
La urina mi-a iesit:ph 6, albumina -negativ, puroi -negativ, glucoza urinara- negativ, utobilinogen -normal, birulubina -negativ, sediment urinar-mucus abundent, rare celule epiteliale plate/c, rare 2-4 leucocite/c, rare cristale de oxalat de calciu.
Am facut si EKG si nu am nimic.Dar vreau sa va spun ca urina mie galbena, si nu stiu daca am colecist, caci am auzit ca ar da depresii.
Pentru ficat iau-hepatoprotector, pentru trigiceride-lipanthyl supra de 160 mg.pentru sistemul nervos-milgamma N si xanax.
Xanax nu pre as mai vreau sa iau ca am auzit ca creaza dependenta.Sunt zile cand ma simt bine pana cand imi apare stare de rau cu crampe musculare, tremuraturi toracice, si stare de neliniste, pe fondul acela apare apoi starea de panica.Precizes ca am avut crizele in 13 ianuarie seara i jurul orei 01.00 apoi pe 31 ianuarie tot seara, dar aceasta a fost mai slaba in intensitate si pe 9 februarie tot asa slaba.
Acum nu mai stiu ce sa cred.Sa am rabdare cu tratamentul care l-am primit.Am fost si l-a un neurolog care mi-a dat verdict:examen neurologic in limitele normale si mi-a dat:betaserc si alprazolam.
Eu nu as dori sa iau atatea calmante, caci eu consider ca ar fi de altdundeva problema, recunosc ca dupa milgamma N ma simt binisor.Va cer ajutorul daca se poate.Precizez ca nu am avut in familie boli pshihice, diabet si de inima.Nu sunt o fire slaba sau infuentabila dar boala asta daca pot sa-i spun asa m-a ingenuncheat.
0
11-02-2008, ora 00:00
al3xuuu
Nu este medic/terapeut
al3xuuu
Buna seara ma numesc Cosmin am aproape 18 ani si as dori sami spuneti daca urmatoarele rezultatele urmatoarelor analize de sange prezinta vreun pericol pentru sanatatea mea:
Hemoglobina:14, 0 g/dl
Hematocrit:40%
Numaratoare eritrocite:4, 4
Numaratoare leucocite:11 700 /uL
Numaratoare trombocite:311 000 /uL
Neutrofile segm:75%
Limfocite:20%
Monocite5%
Volum mediu eritrocitar: 90, 6 fL
Hb medie celulara: 31, 3 pg
Conc. Hb medie celulara: 34, 6g/dl
T.G.P. : 12, 1 U/l
Glicemie: 78, 1 mg/dl
Reactie Ph: 5, 5
Densitate: 1, 015
Proteine: negativ
Glucoza: negativ
Corpi cetonici: negativ
Urobilinogen: negativ
Pigmenti biliari: negativi
Albumina: absent
Nitriti: negativ

SEDIMENT
Celule epiteliale: rare
Leucocite: rare
Flora microbiana polimorfa-relativa frecventa
Urat: rar
Mucus: prezent
Multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra competent! Va rog frumos sunt foarte speriat
0
04-04-2008, ora 00:00
iulian40
Nu este medic/terapeut
iulian40
buna seara! ma nu mesc iulian si am 40 ani 1, 75 si 90 kg.as vrea sa va prezint rezultatul urmatoarelor analizecare nu au iesit in parametri normali:
- glucoza serica 155 mg/dl(valoare normala - 70-120)
-gpt/alt/alat 49 u/l (valoare normala <40)
-colesterol total 221 mg/dl (valoare normala <200)
in rest celelalte analize au iesit bine
sunt motive de ingrijorare ??? va multumesc -
0
04-04-2008, ora 00:00
iulian40
Nu este medic/terapeut
iulian40
ah am uitat am si hipertensiune !!! 14 cu 10
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un dispozitiv imprimat 3-D ce poate detecta rapid anemia
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Sângele tinerilor nu anulează efectele îmbătrânirii la șoarecii bătrâni
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Un nou test de sânge are o predictibilitate mai mare a riscului de boli
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.