Interpretare analize varstnic

31-03-2016
ElenaSG
Nu este medic/terapeut
ElenaSG
Buna ziua. O persoana varsnica (84 ani) din familie, cu stare general buna, acum 2 ani diagnosticata cu helicobacter pylori (in urma unei analize), a urmat partial tratamentul (se simtea extrem de rau luand intreaga doza de antibiotice prescrise). De atunci la policlinica la care era inscrisa cu medicul de familie, s-au perindat vreo 3 medici diferiti. Acum 1 sapt a mers din nou, a repetat analizele, acuzand in principal o stare mai accentuala de anxietate (locuieste singura) si, din cand in cand, stari de arsuri stomacale. (probleme cu stomacul, perioade cu diaree si constipatie, in functie de regimul alimentar a avut de multi ani de zile)

Analizele au iesit insa si medicul de familie (medicina interna) a plecat de la policlinica respectiva, iar un nou doctor va veni dupa vreo 2-3 saptamani, conform celor de la policlinica.
In acest sens, as fi recunoscator daca, bazat pe analizele postate, am putea primi o prima evaluare - suntem convinsi ca nu se poata da un diagnostic pe internet, fara a sti si istoricul persoanei - insa macar ca un prim tablou, si poate se pot face cateva corelatii bazate pe datele rezultate din analiza.

Multumim anticipat.

HEMATOLOGIE
- VSH: 62 (crescut)

Hemoleucograma
- WBC: 6.9
- LYM: 1.6
- MON:0.4
- NEU: 5.1
- EOS: 0.1
- BAS: 0.0
- LYM%: 21.7
- MON%: 5.3
- NEU%: 70.9
- EOS%: 1.8
- BAS%: 0.3
- RBC: 4.94
- HGB: 14.2
- HCT: 43.9
- MCV: 88.9
- MCH: 28.7
- MCHC: 32.3
- RDWc: 13.1
- PLT: 215
- PCT: 0.18
- MPV: 8.2
- PDWc: 13.6

HEMOSTAZA
- Fibrinogen: 432 (crescut)

BIOCHIMIE SERICA
- Colesterol total: 264.57 (hipercolesterolemie)
- Creatinina: 0.55
- Glicemie: 118.3 (hiperglicemie)
- HDL Colesterol: 62.9
- LDL Colesterol: 188.3 (crescut)
- Proteine totale: 8.28
- TGO: 21.89
- TGP: 16.39
- Trigliceride: 67.29
- Uree: 34.4
- Calciu total: 8.36 (hipocalcemie)

BIOCHIMIE URINARA
Ex. urina - sumar+sediment - fotometrie prin reflexie, examinare microscopica
- Urobilinogen: 0.1 norm
- Glucoza: neg
- Bilirubina: neg
- Corpi cetonici: neg
- Densitate: 1.025
- Eritrocite: 10
- pH: 6.0
- Albumina: neg
- Nitriti: neg
- Leucocite: neg

Sediment urinar - examinare microscopica
- Leucocite: absente
- Epitelii plate: relativ frecvente
- Epitelii rotunde: absente
- Hematii: rare
- Cilindri: absenti
- Mucus: absent
- Saruri: absente
- Flora microbina: absenta

IMUNOLOGIE
Proteina C reactiva: <6

MARKERI INFECTIOSI
Anti helicobacter Pylori IgG: 5.3

HORMONI - metoda Elisa
TSH: 3.2
FT4: 1.14

BIOCHIMIE
Calciu ionic: 3.78
2 comentarii
0
10-02-2017, ora 18:36
vultur47
Nu este medic/terapeut
vultur47
in analize recente am colesterolul HDL 48, 24 (60-90)
colesterolul seric total 145 (150 -200)
seara i-au de mai multa vreme KRESTOR sau ROSUCARD

ce puteti sa-mi recomandati?
0
13-02-2017, ora 19:23
vultur47
Nu este medic/terapeut
vultur47
Recent am efectuat analize medicale in care
colesterolul HDL = 48, 24 normal 60-90
colesterolul LDL = 70 normal 0 - 129
colesterolul seric total =145 normal 150 -200
trigliceride serice = 135 normal 50-150
GPT =18 normal 0 -41
GOT = 15 normal 0-40
LIMFOCITE% =24, 7 normal 25-50

Va comunic ca iau de mai multa vreme seara KRESTOR sau ROSUCARD
Va rog sa-mi spuneti parerea dvs despre aceste analize si daca mai trebuie
sa iau KRESTOR sau ROSUCARD ?

Cu deosebita stima Prof Dr. Ing Mihail Buricea
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.