interpretare anlize citobacteriologice

14-02-2008
alina.i
Nu este medic/terapeut
alina.i
rezultatul examenului bacteriologic al secretiei vaginale este:
- celule exocervicale superficiale si intermediare IN PLACARDE MICI
- absent thricomonas vaginalis
- gonococ absent
- prezente celule miceliene filamentate
- prezente polimorfonucleare integre
- prezenti bacili gram pozitivi nesporulati, necapsulati.
ati putea sa-mi interpretati rezultatele?
cu multimiri.
2 comentarii
0
18-02-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Rezultatele indica o vaginita mixta - cu o ciuperca (Candida cel mai probabil) si bacili Gram pozitivi. In functie de rezultatul antibiogramei, vaginita se trateaza cu ovule in combinatie (Meclon, Klion, MacMirror) eventual si cu o doza de Fluconazol oral.
0
24-04-2013, ora 14:16
Katie29
Nu este medic/terapeut
Katie29
Buna ziua,

Am 28 de ani si imi doresc foarte mult un copil, dar nu se intampla si gata.
In urma cu aproape 2 saptamani am facut eco transvaginal unde mi s-a gasit ceva lichid in Douglas precum si un posibil hidrosalpinx stg. De asemenea, mi s-au dat de facut analize ce tin de tiroida, si maine merg sa le fac. Problema este alta insa acum. Tot la examanul de acum 2 sapt mi s-au prelevat probele necesare pentru Examenul Babes - Papanicolau, si rezultatele mi s-au trimis pe e-mail, cu mentiunea ca este totul in regula.
Desi intr-adevar, apare ' Frotiuconventional/ coloratie Papanicolau: â–  adecvat; â–¡ insuficient; â–¡ nesatisfacator;
â–  celule endocervicale prezente; â–¡ celule endocervicale absente
â–  Negativ pentru leziune intraepiteliala sau malignitate (NILM),

ma nelinisteste rezultatul citologic:

Celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa imatura, celule endocervicale dispuse izolat şi in placarde, nuclei liberi, citoliza, mucus, PMN, bacili Doderlein.

Mai exact, m-ar interesa cum se poate interpreta aceasta descriere citologica, ce inseamna metaplazia scuamoasa imatura, mucus, PMN, bacilii Doderlein.
Daca poate cineva sa-mi raspunda, raman recunoscatoare...

PS: Mentionez ca NU mi s-au gasit probleme precum inflamatii, i
Adaugă un comentariu / răspuns