Interpretare biopsie alunita

Bună ziua! În urma extirparii unei alunite, am primit următorul rezultat la biopsie: "Aspectele histomorfologice înclină în favoarea unui nev melanocitar atipic ( prezente atipii nucleare ). Vă rog mult să îmi spuneți dacă e grav și ce ar fi indicat sa fac în continuare. Mulțumesc!
2 comentarii

Buna ziua
nevul atipic este bine ca a fost excizat, cu limite siguranta cred. Mergeti la 6 luni -1 an la dermatolog ptr dermatoscopii, evitati soare., solar.
Sanatate!
nevul atipic este bine ca a fost excizat, cu limite siguranta cred. Mergeti la 6 luni -1 an la dermatolog ptr dermatoscopii, evitati soare., solar.
Sanatate!

Bună ziua! Mulțumesc mult pentru răspuns! Medicul care m-a operat a trimis proba pentru imunohistochimie, pentru siguranță, iar rezultatul este următorul: Hmb45-expresie intensă la nivelul componentei joncționale și diminuată progresiv spre profunzime; Melan-A - expresie prezentă în ambele componente (joncțională și intradermică) ale proliferării melanocitare; p16- identic cu Melan-A; Ki67 - expresie nucleară prezentă în rare melanocite ale componentei joncționale, absenta la nivelul componentei dermale profunde și prezenta in frecventele leucocite din aria proliferării melanocitare. Operația a fost efectuată cu limite de 0, 5. Credeți că ar trebui reoperat având în vedere prezența acelor markeri in proba analizată IHC? Mulțumesc mult!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3poate cineva sa-mi interpreteze rezultatul unei biopsii?
- 1Alunita excizata cu laserul
- 5rezultat biopsie si gravida in 7 luni
- 8Rezultatul unei biopsi
- 5biopsie din polipul nazal drept
- 1Rezultate biopsie cancer la san.
- 5interpretare analize biopsie
- 0interpretare rezultat chiuretaj biopsic de endocol
- 1Alunita excizata - imunohistochimie
- 2metaplazie intestinala
- 0Am o alunita pe fata care ma deranjeaza.
- 1Alunita din piele???
- 1Coagulare aluniță
- 0Rezultat biopsie
- 2Excizie nevi / alunițe
- 1Operatie alunita
- 0Rezultate biopsie la san
- 0Interpretare biopsie
- 0Alunita imflamata
Mai multe informații despre: excizia unei alunite rezultatul biopsiei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: