interpretare examen microscopic secretie vaginala

124 comentarii 1 23 4 5 Înainte ›
0
02-07-2009, ora 23:32
vera1054
Nu este medic/terapeut
vera1054
Hayat... Ai o infectie cu Garderella Vaginalis si Stafilococ. Mai bine faci cauterizarea. Ovulele si antibioticele sunt placebo daca rana de pe colul uterin este mare. Tinand cont de faptul ca se poate transforma in cancer, cel mai bine este sa faci cauterizarea.

Roxy_ela1... Nu am inteles foarte clar la acelea la care este pus semnul intrebarii. Asa le-ai primit de la laborator? Nu stiu ei sigur daca exista sau tu nu stii ce inseamna si de aceea ai pus semnul intrebarii?
In principiu ai o inflamatie, o descuamare a celulelor de la nivelul colului uterin.
Flora aceea gram pozitiva si gram negativa este data de coci sau bacili?
Coci gram pozitivi: streptococ, stafilococ;
Coc gram negativ gonococ;
Bacili gram negativi: e.coli, flora din colon;
Cred ca se refera la coci, dar nu am de unde sa stiu;
Flora gram negativa nu trebuie sa fie acolo de nicio culoare; intr-o mica masura, intalnim flora gram pozitiva si in mod normal. Rezultatele nu sunt suficient de clare, dar exprima cu siguranta o inflamatie, iar daca ai simptomatologie, trebuie tratata.
Sunt studenta la medicina in anul 4
0
02-07-2009, ora 23:40
hayat
Nu este medic/terapeut
hayat
multumesc mult vera...imi poti da detalii despre infectie cat de serioasa este si din ce motive a aparut...cat despre rana nu este atat de mare plus ca din cate am inteles papanicolau 2 nu este ingrijorator si se poate trata cu ovule, spalaturi, antibiotice...cineva mi-a spus ca mama ei este medic ginecolog si ea a avut aceeasi problema si s-a vindecat cu tratament insa sta in alta tara asa ca nu pot merge la ea...mi-a mai spus ca e mai bine tratament pt ca nu am avut copii si nu am facut avort si ca este mai bine pt mine asa.

iti multumesc inca o data pt raspunsuri, o seara placuta in continuare!
0
02-07-2009, ora 23:56
hayat
Nu este medic/terapeut
hayat
revin...rana de pe col este cat o moneda.
0
03-07-2009, ora 12:30
vera1054
Nu este medic/terapeut
vera1054
Daca e cat o moneda, inseamna ca e intinsa. Tinidazol nu trebuie sa iei (in general se da in Tricomonas, ceea ce n-ai). Cervugid sunt foarte bune, poti sa incerci, iar daca ii scade dimensiunea ranii poti sa scapi de cauterizare. Nu orice papanicolau de gradul 2 se poate trata cu ovule, spalaturi si antibiotice.
In cazul tau, eu as incerca cu oxacilina si cervugid. Infectia este usoara, dar rana de pe col este mare.
Iti dau ca exemplu cazul meu, tot cu papanicolau 2, rana pe col mai mica decat o moneda, am facut vreo 3-4 cure cu antibiotice si ovule, spalaturi, si degeaba... Mai bine faceam de la inceput cauterizarea, nu pierdeam atat de mult timp si nu imi stricam organismul cu atatea antibiotice. Sunt rare cazurile in care aceste rani sunt tratate cu antibiotice si ovule. Depinde de cat de repede sunt depistate in general.
Concluzia mea e urmatoarea: trateaza infectia si apoi sa faci cauterizarea.
0
03-07-2009, ora 14:56
hayat
Nu este medic/terapeut
hayat
multumesc mult vera, iti doresc numai bine si multa sanatate!
0
04-07-2009, ora 15:45
BTS_free
Nu este medic/terapeut
BTS_free
Buna, Vera!
am facut si eu niste analize pentru ca am o permanenta usturime locala exterioara in zona genitala.
rezultatele sunt:
- epitelii superficiale: rare
- epitelii internediare: rare
- e. parabazale: absente
- e. bazale: absente
- leucocite: fecvente
- hematii: absente
- tricho. :absent
- germeni: f.rari lactobacili
- levuri: absente
- cultura bacteriana: Doderlein
- ciuperci: negativ
- detectie antigen Chlamidia trachomatis: negativ
- ureaplasma: negativ
- mycoplasma: negativ
Mentionez ca am fost diagnosticata cu HPV in ian. 2007, insa dupa tratament, analiza pentru detectie din martie 2009 a constatat :HPV - nedetectabil.
Ce ar trebui sa fac daca nu exista infectie si totusi nu ma simt bine? Cum pot rezolva problema?
Multumesc tare mult !!!
0
04-07-2009, ora 20:32
cristal2006
Nu este medic/terapeut
cristal2006
Multumesc Vera. Da, pe cultura secretie col a iesit E. coli. Multumesc pentru raspunsul pe care mi l-ai dat. Am urmat un tratament si peste 1-2 luni voi repeta analizele. Toate cele bune!!!
0
04-07-2009, ora 20:35
iulici
Nu este medic/terapeut
iulici
Buna, Vera.
Am fost la un control si mi s-a spus ca am candida si doi noduli pe ovarul stang. Am tratament Duphaston pentru noduli, Femigin, Lomexin crema si Lomexin ovule. Mi s-a luat si o proba si astazi am primit rezultatul. As dori sa stiu daca am nevoie si de altceva ca tratament.
- Frecvente celule epiteliale
- Relativ frecvente leucocite
- Numeroase filamente miceline.
Ma poti ajuta cu interpretarea?
Iti multumesc anticipat.
0
05-07-2009, ora 11:08
vera1054
Nu este medic/terapeut
vera1054
Este suficient tratamentul. Ai candida alaturi de o usoara inflamatie. E groaznic duphastonul, Eu una l-am suportat greu. Nu cred ca ai noduli, poate foliculi. Se rezolva, dar este posibil sa faci mai multe tratamente cu Duphaston. E un medicament bun pana la urma, dar da depresie, acnee, balonare.
0
20-07-2009, ora 12:59
bitzyy
Nu este medic/terapeut
bitzyy
va rog mult sa ma ajutati
am facut ex secretie vag si nu mi-a iesit deloc bine
ex microscopic Frecv celule epiteliale superficiale izolate si in placarde, moderata leucocitoza, frecvt bacili gram pozitici si bacili gram negativi, frecv celule levurice inmugurite. Suspect candida. Absent Trichomonas, Neisseria.
sensibil: biseptol, ceftazidim, ceftriaxon, ciprofloxacin, gentamicina.
ex secretie vag prezent Escherichia coli
Mentionez ca din nov 2007 am inceput sa am infectie urinara, am tratat-o cu ciprofloxacin si totusi se repeta. acum medicul endocrinolog (am hipotiroidism abia descoperit), mi-a spus prin telf sa iau ciprofloxacin si ovule betadine (eu am mai folosit cervugid altadata, care sunt mai bune? )si mi-a zis sa ia si sotul ciprofloxacin 10 zile. Va rog sa imi spuneti e suficient acest ciprof. sau sa il schimb? si ce ovule sa folosesc si daca, m-ai trebuie sa folosesc si altceva ( am usturimi in zona genitala) astept rasp Multumesc
0
20-07-2009, ora 14:49
vera1054
Nu este medic/terapeut
vera1054
E suficient ciprofloxacin. Si ovulele betadine si cervugid sunt bune. Mancarimile vor trece dupa utilizarea ovulelor. Poti sa iei si un antiinflamator, asta daca nu ai ulcer/gastrita, neaparat dupa masa. Ai grija sa nu stai cu picioarele goale pe gresie, sa nu ai contact sexual pana nu va tratati amandoi (sau sa fie protejat cu prezervativ). Din cauzele acestea ar recidiva infectia urinara/vaginala. In concluzie: cipro si tu si sotul, in plus folosesti si ovule. Dupa tratament poti sa iti faci un frotiu nativ din secretia vaginala sa vezi daca s-a vindecat in totalitate. Nu te mai stresa, o sa se rezolve in 2 saptamani
0
21-07-2009, ora 17:25
ely2009
Nu este medic/terapeut
ely2009
Buna Vera,
Am facut si eu niste analize si nu am apucat sa merg la doctor pentru interpretare pt ca a intrat in concediu.
Ma poti ajuta cu o interpretare?
Celule epiteliale poligonale: relativ frecvente
Celule epiteliale rotunde: rare
Celule cu aspect de "clue cell": absente
Leucocite: numeroase
Hematii: absent
Trichomonas vaginalis: absent
Levuri: absente
Flora microbiana: Predomina flora lactobacilara. Rari coci Gram pozitivi izolati si in perechi.

Multumesc!
0
22-07-2009, ora 10:50
katerrina_80
Nu este medic/terapeut
katerrina_80
Buna Vera!
Te rog mult sa ma ajuti si pe mine cu interpretarea analizelor:

Secretie genitala (frotiu + cultura )
EXAMEN BACTERIOLOGIC CULTURI AEROBE NEGATIVE
Frotiu COCOBACILI GRAM POZITIVI RELATIV FRECVENTI;
DETRITUSURI CELULARE;

Polimorfonucleare relativ frecvente
Celule epiteliale frecvente
Lactobacillus spp absenta
Trichomonas vaginalis absent
Celule levurice absente
Coci Gram negativi cu aspect reniform in diplo absenti
Vaginoza absenta
EXAMEN MICOLOGIC CULTURI AEROBE NEGATIVE

Multumesc mult de tot!
0
23-07-2009, ora 15:11
dutzzyy
Nu este medic/terapeut
dutzzyy
Buna ziua
As avea si eu nevoie de ajutor, daca se poate

Examen bacteriologic-lama
- FOARTE FRECVENTE CELULE EPITELIALE IZOLATE SI GRUPATE IN
PLACARDE
- FRECVENTE LEUCOCITE POLIMORFONUCLEARE NEUTROFILE
- PREZENTI BACILI GRAM NEGATIVI CU ASPECT DE ENTEROBACTERII
- PREZENTI LACTOBACILI DOEDERLEIN
- RARE CELULE SI FILAMENTE LEVURICE


Ginecologul meu este plecat din tara, iar cel care il inlocuieste mi-a spus sa fac spalaturi intravaginale 3 zile cu 1 plic Tantum Rosa in 500ml apa calduta cu irigatorul dimineata si seara. Am citit prospectul acestui "medicament" si nu mi se pare ca ar fi ok sa folosesc doar asa ceva, caci in prospect scrie ca se asociaza altui tratament deoarece tantum rosa doar reduce senzatia de disconfort...

Ce imi sugerati sa folosesc?


Va multumesc
0
18-08-2009, ora 10:48
ingzeras
Nu este medic/terapeut
ingzeras
Buna ziua

As avea si eu nevoie de un ajutor, daca este posibil
Examen bacteriologic:
-frecvente celule epiteliale izolate si grupate in placarde
-rare leucocite polimorfonucleare neutrofile
-absenti lactobacili doederlein
-gardnerella vaginalis.

Imi puteti spune si mie ce inseamna si cat de grav este?

Va multumesc
0
18-08-2009, ora 16:40
vera1054
Nu este medic/terapeut
vera1054
Ai o infectie cu Garderella Vaginalis. Nu e grav, dar trebuie tratat. E o infectie usoara
0
18-08-2009, ora 17:14
dax00
Nu este medic/terapeut
dax00
Vera ai putea interpreta si urmatoarele te rog?
examen bacteriologic - lama
- foarte frecvente celule epiteliale izolate si grupate in placarde
- frecvente leucocite polimorfonucleare neutrofile
- prezenti bacili gram negativi cu aspect de enterobaterii
- prezenti lactobacili doederlein
- rare celule si filamente levurice

Multumesc anticipat
0
24-08-2009, ora 03:47
ramonamarinescu
Nu este medic/terapeut
ramonamarinescu
Buna ziua! Saptamana trecuta am facut un examen microscopic. Puteti va rog sa-mi spuneti daca e vreo problema? L-am facut pentru ca ma ustura putin si la intrarea in vagin era rosu. Am observat asta imediat dupa dus, insa acum nu mai am nimic. Rezultatele sunt:

Celule epiteliale poligonale - relativ frecvente, izolate si in gramezi, plicaturate si distruse in proportie de 60%
Celule epiteliale rotunde - rare
Celule cu aspect de clue cell - absente
Leucocite - relativ frecvente
Hematii - absente
Trichomonas vaginalis - absent
Levuri - absente
Flora microbiana - bacili gram pozitiv, polimorfi (probabil doderlein).
0
05-09-2009, ora 18:34
DAISY0624
Nu este medic/terapeut
DAISY0624
buna ziua!
am rezultatul unui examen de secretie vaginala si in lipsa unui medic va rog sa imi spuneti ce inseamna, sunt ft speriata, am intrat pe site-uri de specialitate si ma intriga anumite lucruri aflate :
rezultatul spune asa:
FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE.RARE PMN.ABSENTI BACILI DODERLEIN.
FRECVENTI COCOBACILI GRAM NEGATIV CU ASPECT SUGESTIV DE VAGINOZA BACTERIANA(CLUE CELLS").
ABSENTE LEVURI.ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS.
iar la alta test :ex bact.secretie uretrala, vaginala, col:
cultura in conditii aerobe: NU S-AU DEZVOLTAT COLONII BACTERIENE LA 48 ORE
CULTURI FUNGI-NEGATIV
Va rog mult sa imi raspundeti si sa imi spuneti cum se trateaza.
cu multumiri Daisy.
0
14-09-2009, ora 17:58
tinkerbell
Nu este medic/terapeut
tinkerbell
Buna seara...am si eu o mica problema.Tocmai am primit rezultatele unei secretii vaginale, insa nu stiu sa citesc rezultatele.Daca ar putea sa ma ajute cineva, as fi foarte recunoscatoare.
1.frecvente celule epiteliale
2.rare leucocite
3.flora bacteriana normala cu predominenta lactobacililor Doderlein.

Am observat ca Vera are cunostiinte in domeniu.Sper sa ma ajute si pe mine.
O seara buna
0
15-09-2009, ora 14:00
luizzaa
Nu este medic/terapeut
luizzaa
Buna ziua! As dori si eu sa stiu cam ce am..nu ma pricep la interpretarea analizelor. e vb de secretie vaginala. Asta scrie pe rezultate :
Leucocite polimorfonucleare rare
Flora microbiana moderata
Flora microbiana tip _ bacili Gram pozitiv Doderlein
Diplococi absenti
Candida absenta
Trichomonas vaginalis absenta
Imi puteti spune si mie daca am ceva
MErsi
O zi buna!
0
16-09-2009, ora 10:23
miki2009
Nu este medic/terapeut
miki2009
Buna dimineata!
Vera, daca se poate un mic ajutor cu o interpretare de rezultate:

celule epiteliale poligonale - relativ frecvente
celule epiteliale rotunde - rare
celule cu aspect de clue cell - absente
leucocite rare
hematii absente
levuri absente
relativ frecventa flora lactobacilara
rari coci Gram pozitivi, izolati si in perechi

multumesc anticipat pentru ajutor!
0
19-09-2009, ora 20:38
DAISY0624
Nu este medic/terapeut
DAISY0624
Test Rezultat Interval de referinta
Free T4 1.03 0.70 - 1.48 ng/dl
Ac Anti-Tireoperoxidaza (TPO) 0.34 5.61 UI/ml
Estradiol 141 Faza foliculara: 21-251 pg/ml Faza ovulatorie: 38-649 pg/ml Faza luteala: 21-312 pg/ml Menopauza (fara THS): 10-28 pg/ml Menopauza (cu THS): 10-144 pg/ml
Testosteron 0.79 0.13 - 1.08 ng/ml
Ac Anti-HBc Nonreactive(0.07) 1.00 S/CO: nonreactiv 1.00 S/CO: reactiv
LH 10.66 Faza foliculara: 2.39-6.60 mUI/ml Faza ovulatorie: 9.06-74.24 mUI/ml Faza luteala: 0.90-9.33 mUI/ml Menopauza: 10.39-64.57 mUI/ml
Prolactina 19.30 1.2 - 29.93 ng/ml
Progesteron 33.2 F. foliculara: 0.1-0.3 ng/ml F.ovulatorie: 0.8-3 ng/ml F.luteala: 1.2-15.9 ng/ml Menopauza: 0.1-0.2 ng/ml Sarcina: trim.I: 2.8-147.3 ng/ml trim.II: 22.5-95.3 ng/ml trim.III: 27.9-242.5 ng/ml
Ac Anti-HCV Nonreactive(0.10) 1.00 S/CO: nonreactiv 1.00 S/CO: reactiv
Ag HBs Nonreactive(0.01) 0.05 UI/ml: non-reactiv 0.05 UI/ml: reactiv
FSH 3.36 Faza foliculara: 3.35-21.63 mUI/ml Faza ovulatorie: 4.97-20.82 mUI/ml Faza luteala: 1.11-13.99 mUI/ml Menopauza: 2.58-150.53 mUI/ml
TSH 0.50 0.35 - 4.94 microUI/ml
Insulina 6.9 2.6 - 24.9 microUI/ml
DHEAS 187.4 95.8 - 511.7 ug/dl
SHBG 96.0 19.8 - 155.2 nmol/L


AS VREA SA-MI SPUNA CINEVA CE INSEAMNA TOATE ACESTE ANALIZE.
0
28-11-2009, ora 21:00
iriiulia
Nu este medic/terapeut
iriiulia
Va rog frumos interpretati-mi si mie urmatoarele analize ale examenului bacteriologic:
1. celule epiteliale plate : frecvente
2. celule rotunde : rare
3. grad de puritate vaginala : 2/3
4. leucocite : in nr. moderat
5. flora microbiana: frecventi coci si micrococi G(+) cred, cocobacili G(-)prezenti
6. Micoza: prezente pseudomicelii si rare celule levurice, ...Doderlein
7.Trichomonas, Chlamydia, Neisseria g -absente
0
08-12-2009, ora 18:52
bianca01
Nu este medic/terapeut
bianca01
Buna ziua,
am primit urmatorul rezultat, daca se poate sa ma ajutati cu o interpretare si eventual un tratament
Gardnerela vaginalis prezent
celule epiteliale plate
cocobacili in numar mare
lactobacili absent-semne de vaginita bacteriana
grad de puritate III A
Va multumesc anticipat!
0
09-12-2009, ora 15:24
Crisa112
Nu este medic/terapeut
Crisa112
Buna ziua!
Am buletinul de analize de la Papanicolau si inca 3 examene si as dori sa ma ajutati cu un sfat ca sunt cam nelinistita.E prima oara cand fac testul Pap. si am programare la dr.ginecolog abia peste 6 zile.

1.EX.SECRETIE NATIV: Absent TR.
2.EX.SECRETIE VAGINALA: Celularitate normala, frecvente polimorfonucleare, FRECVENTE HIFE SI SPORI MICELIENI, Absent TR/ GO.
3.CITOLOGIE COL BABES- PAPANICOLAU: Frotiu inflamator, PAP II, (leucocite numeroase), Control citologic dupa tratament!
4.DEP. CHLAMYDIA (endocol)- NEGATIV

Precizez ca am 25 ani si o nastere (nici o alta sarcina in rest...).

Va multumesc anticipat!
0
15-03-2010, ora 23:28
Mickydutza
Nu este medic/terapeut
Mickydutza
Va rog ajutati-ma si pe mine cu interpretarea acestor analize de secretie vaginala:
Epitelii - foarte frecvente
Bacili - Gram pozitiv
Coci - Gram pozitiv, rari si izolati
Numeroase celule superficiale etalate
Numerosi lactobacili, forma medie

Va multumesc!
0
18-03-2010, ora 16:01
oanacristiana
Nu este medic/terapeut
oanacristiana
buna ziua, am facut aceste analize la recomandarea doctorului care din pacate nu ma poate primi decat peste 2 saptamani. as vrea sa stiu in mare daca sunt ok sau nu. va multumesc frumos.
CULTURA IN CONDITII AEROBE: nu s-au dezvoltat colonii bacteriene la 48 ore
CULTURA FUNGI - NEGATIV
Ag Ch. Trachomatis NEGATIV (0.047)
CO = 0.271
[ EIA - Trinity Biotech ] NEGATIV
Ag Mycoplasma+Ureeaplasma PREZENT UREAPLASMA UREALYTICUM 10 000 UFC/PROBA
Doxiciclina: SENSIBIL
Josamicina: SENSIBIL
Ofloxacin: SENSIBIL
Eritromicina: SENSIBIL
Tetraciclina: SENSIBIL
Ciprofloxacin: SENSIBIL
Azitromicina: SENSIBIL
Claritromicina: SENSIBIL
Pristinamicina: SENSIBIL

ABSENT MYCOPLASMA HOMINIS

[Mycoplasma IST 2] absent
Ex. micologic secretie vaginala
EX. MICROSCOPIC:
FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE
RARE PMN
FRECVENTI BACILI DODERLEIN
ABSENTE LEVURI
ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS
CULTURI FUNGI:
NEGATIV LA 7 ZILE
Ag. Neisseria gonorrhoeae NEGATIV
0
22-04-2010, ora 19:04
ameliamocanu
Nu este medic/terapeut
ameliamocanu
Buna! As dori si eu o interpretare a rezultatului secretiei vaginale.
-celule epiteliale pavimentoase;
-rare leucocite;
-foarte numerosi cocobacili "in gramezi" (Gardnerella vaginalis);

-candida - absent;
-trichomanas - absent;
-gonoree - absent.

Mentionez ca era o secretie albicioasa, foarte urat mirositoare. Am urmat tratamentul prescris de medic cu Terginan si Metronidazol, a fost foarte eficient, dar dupa aprox. 3 luni secretia a reaparut, doar ca e in cantitate mai mica si nu are miros. Este normala aceasta secretie, chiar daca nu este mirositoare? Imi puteti explica si rezultatul analizelor? Multumesc!
0
21-06-2010, ora 21:40
arwen41
Nu este medic/terapeut
arwen41
Buna Vera.
Profit si eu de mana de ajutor pe care ne-o intinzi.
Povestea lunga pe scurt:
Mi-am recoltat pt Papanicolau si pt secretii la un laborator privat. Dupa 3-4 zile am mers la ginecolog pentru o problema mai veche (chiste ovariene). Medicul a considerat util sa imi recolteze si el secretii, dat fiind ca a identificat un proces inflamatoriu puternic.
Frumusetea e ca medicul a spus ca am candida si mi-a indicat un tratament (doar pt mine nu si pt sotul meu), iar rezultatele laboratorului sunt:
- modificari celulare reactive asociate cu inflamatia
- epitelii: frecvente
- bacili: bifat "gram pozitiv" si "gram negativ"; in plus este precizat "relativ frecventi"
- cocobacili: bifat "gram pozitiv" si "gram negativ"; in plus este precizat "frecventi"
- coci: bifat "gram pozitiv"; in plus este precizat "relativ frecventi, izolati si asezati in grupuri"
- alte observatii: frecvente celule superficiale si intermediare etalate. Rare polimorfonucleare (?am descifrat corect scrisul?) degradate
Evident s-au nascut 2 intrebari la prima mana:
- ce inseamna?
- ce tratament urmez? cel initial (pt candida) sau corespunzator rezultatului al doilea?
S-au o iau de la capat cu distractia si mai caut un al treilea laborator? :(

Sper sa devii un medic pasionat si inclinat catre pacienti, asa cum pari a fi :)
Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
124 comentarii 1 23 4 5 Înainte ›

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce este secreția vaginală?
  • Secrețiile vaginale
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.