Interpretare hemoleucograma
Salut toti membrii.eu ma facut analize si doresc sa stiu ce inseamna cele care nu au iesit in limitele normale.am facut 10 si patru nu sunt conforme.
Leucocite, rezultat 10, 1 10^3/ul valori de referinta 4-10/10^3/ul
Eosinofile% rezultat 8, 4% val.referinta 0, 9-7, 6%
Eosinofile# rezultat 0.85 10^3/ul val. de referinta 0-0, 5/10^3/ul
VSH rezultat 43mm/h val.ref.0-30 mm/h
celelalte sunt normale.mentionez ca am astm alergic la mucegai, praf.si am avut si tbc.si am tuse cu mucus.am urmat tratament cu aerius si montelukast si air 7 6 luni acum tb sa fac radiografie si spirometrie.
Leucocite, rezultat 10, 1 10^3/ul valori de referinta 4-10/10^3/ul
Eosinofile% rezultat 8, 4% val.referinta 0, 9-7, 6%
Eosinofile# rezultat 0.85 10^3/ul val. de referinta 0-0, 5/10^3/ul
VSH rezultat 43mm/h val.ref.0-30 mm/h
celelalte sunt normale.mentionez ca am astm alergic la mucegai, praf.si am avut si tbc.si am tuse cu mucus.am urmat tratament cu aerius si montelukast si air 7 6 luni acum tb sa fac radiografie si spirometrie.
1 comentarii
Valorile ușor crescute pe care le-ați menționat, coroborate cu antecedentele dumneavoastră, au câteva explicații posibile pe care medicul le va evalua.
Ce ar putea sugera valorile
- Eozinofilele crescute (atât procentual — 8, 4% — cât și ca număr absolut — 0, 85) sunt frecvente în context alergic; astmul alergic la mucegai și praf este exact tipul de afecțiune care poate ridica eozinofilele. Parazitoza intestinală este o altă cauză uzuală.
- Leucocitoza ușoară (10, 1 față de limita de 10) și VSH 43 pot reflecta o inflamație activă — tusea cu mucus pe care o aveți poate fi legată de un episod infecțios sau de o exacerbare a astmului.
- Antecedentele de TBC și VSH crescut sunt un motiv bun pentru ca medicul să urmărească atent tabloul clinic — radiografia pulmonară pe care o planificați este esențială în acest context.
Ce urmează
Radiografia și spirometria pe care le-ați programat sunt investigate bine-venite. Medicul poate solicita și un examen coproparazitologic dacă nu l-ați efectuat recent, pentru a exclude o cauză parazitară a eozinofiliei. Nu schimbați singur tratamentul actual înainte de consultul cu medicul — evaluarea completă va lămuri imaginea de ansamblu.Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Analize-testosteron sanatate
- 1Ac celule gastrice
- 7Analize medicale usor crescute
- 3Hemoleucograma proasta după transfuzie sânge și plasma
- 2Fier cu valoare de 27, 45 umo/l, iar limitele intre 5, 4 și 18, 6, fetita de 10 ani
- 1Igm crescut
- 1Rezultate analize
- 1Analize medicale
- 1VSH și PCR marit
- 1Rezultate biopsii endoscopie si colonoscopie