Interpretare hemoleucograma

08-07-2008
ancholito
Nu este medic/terapeut
ancholito
Fiului meu in varsta de 1, 3 ani i-am facur niste analize de rutina. In urma acestora hemoleucograma i-a iesit astfel:
WBC 14.7 (4.0-10.0)
NEU 18.1 (50.0-80.0)
LYM 67.2 (25.0-50.0)
MON 11.3 (2.0-10.0)
ALY 3.4 (0-2.5)

Acestea au fost hasurate. Precizez ca a avut o enterocolita virala cu o saptamana inainte de recoltare. Ce ar putea insemna asta? Sunt f ingrijorata. Gandul imi zboara numai la leucemie.
Va multumesc anticipat
2 comentarii
0
09-07-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna seara,
La copiii de aceasta varsta se intalnesc frecvent astfel de cresteri, mai ales dupa afectiuni virale pentru ca ei se apara impotriva infectiilor cu limfocitele si monocitele, nu cu neutrofilele cum fac adultii.
Sigur ca nu sunt excluse si alte tipuri de afectiuni, iar pentru siguranta si pentru linistea dvs. puteti sa-i faceti un frotiu din sange periferic, dar asta cel mai bine la laboratorul unui spital de copii - acolo examinatorul are ochiul format pentru celularitate la copii.
Numai bine!
0
13-08-2010, ora 17:43
nikkoll17
Nu este medic/terapeut
nikkoll17
Buna ziua,
Baietelului meu in varsta de 1, 9 ani i-am facut analize de sange si au iesit urmatoarele valori:

RDW 15.0 11.5 - 14.5 %
PDW 16.5 12 - 16.5 %
PCT 0.32 0.16-.048%
WBC 19.8 4 - 12 *10^3/mm3
NE 10.20 0.72 - 5.28 *10^3/mm3
NE % 51.7 18 - 44 %
EO % 4.33 2 - 4 %
LY % 34.8 46 - 76 %
MO % 8.35 2 - 8 %


Frotiu sanguin NEUTROFILE NESEGMENTATE 6%
LEUCOCITOZA CU NEUTROFILIE, USOARA MONOCITOZA SI EOZINOFILIE

Biochimie Test Rezultat Interval de referinta Metoda
Fosfataza alcalina 271 500 U/L Chimie umeda
Sideremie 83 29 - 91 ug/dl Chimie umeda
Calciu seric total 9.67 9.0 - 11.0 mg/dl Chimie umeda
Calciu ionic 4.25 4.2 - 5.2 mg/s

Precizez ca la aceasta varsta, fontanela inca nu este inchisa, chiar este foarte deschisa pentru aceasta varsta.
Ce afectiuni posibile ar putea avea ? Ma ingrijoreaza acele valori care nu se incadreaza in intervalul de referinta.
Va mutumesc foarte mult pentru amabilitate si timpul alocat !
Adaugă un comentariu / răspuns

23-11-2021, ora 13:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Interpretare analize medicale online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hemoleucograma - informații pacient
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.