Interpretare hemoleucograma

07-10-2012
Elliza
Nu este medic/terapeut
Elliza
Buna ziua!
Afisez mai jos rezultatul hemoleucogramei efectuate de curand si va rog, daca se poate, sa imi spuneti parerea dumneavoastra. Ma intereseaza si eventuala corelatie dintre rezultatele de mai jos si faptul ca am pierdut o sarcina (oprita in evolutie la 6 saptamai).


nr. leucocite 6.1 x1000 mm3 4.0 - 10.0
nr. eritrocite 4.84 x1000000/mm3 4.00 - 5.00
Hemoglobina 14.1 g/dl 12.0 - 16.0
Hematocrit 43.0 % 36.0 - 48.0
Nr. Trombocite 157 x 1000/mm3 150 - 450
Neutrofile segmentete 51.9 % 50.0 - 62.0
Limfocite 38.5 % 25.0 - 40, 0
Monocite 6, 7 % 0.0 - 9.0
Eozinofile 2.8 % 0.0 - 4.0
Bazofile 0, 1 % 0.0 - 1.5
VEM 89 84 - 96
HEM 29.3 pg 28.0 - 34.0
CHEM 32.9 g/dl 32.0 - 36.0
VTM 10.9 7.4 - 10.4
Timp quick 15.6 s 12 - 19 s
Activitatea de protrombina 104 % 70 - 130
INR 0, 99 0.7 - 1.3


WBC 6.1 4.0 - 10.0
NEU 51.9 3.16 50.0.62.0 2.00... 6.20
LYM 38.5 2.35 25... 40 1.00... 4.0
MON 6.7 0.41 0.0... 9.0 0.0... 0.90
EOS 2.8 0.17 0.0... 4.0 0.00... 0.40
BAS 0.1 0.01 0.0... 1.5 0.00... 0.10
ALY 0.6 0.04 0.0... 2, 5 0.00... 0.25
LIC 0.6 0.04 0.0... 3.0 0.00... 0.30

RBC 4.84 4.00... 5.00
HGB 14.1 12.0... 16.0
HCT 43.0 36.0... 48.0
MCV 89 84...96
MCH 29.3 28.0... 34.0
MCHC 32.9 32.0... 36.0
RDW 11.4 11.5... 14.5
PLT 157 150... 450
MPV 10.9 7.4... 10.4
PCT 0.171 0.150... 0.500
PDW 21.5 % 11.0... 18.0

In buletinul de analiza RDW, MPV SI PDW erau subliniate, valorile fiind in afara limitelor considerata normale.
Va multumesc anticipat pentru interpretare, si va rog sa imi spuneti daca este nevoie sa repet analizele sau sa fac altele mai amanuntite.
1 comentarii
0
07-10-2012, ora 14:00
Elliza
Nu este medic/terapeut
Elliza
Mai scriu o data rezultatul analizelor, deoarece formatul in care le-am scris initial nu a fost acceptat de forum si din ceea ce a iesit am senzatia ca nu se intelege nimic. Am scris acum doar valorile obtinute la analize, fara intervalele normale, cu exceptia ultimei categorii de rez., unde sunt incluse si cele considerate in afara limitelor acceptate.
Va multumesc pentru intelegere!


nr. leucocite 6.1 x1000 mm3
nr. eritrocite 4.84 x1000000/mm3
Hemoglobina 14.1 g/dl
Hematocrit 43.0 %
Nr. Trombocite 157 x 1000/mm3
Neutrofile segmentete 51.9 %
Limfocite 38.5 %
Monocite 6, 7 %
Eozinofile 2.8 %
Bazofile 0, 1 %
VEM 89
HEM 29.3 pg
CHEM 32.9 g/dl
VTM 10.9
Timp quick 15.6 s
Activitatea de protrombina 104 %
INR 0, 99


WBC 6.1
NEU 51.9 / 3.16
LYM 38.5 / 2.35
MON 6.7 / 0.41
EOS 2.8 / 0.17
BAS 0.1 / 0.01
ALY 0.6 / 0.04
LIC 0.6 / 0.04

RBC 4.84 / 4.00... 5.00
HGB 14.1 / 12.0... 16.0
HCT 43.0 / 36.0... 48.0
MCV 89 / 84. 96
MCH 29.3 / 28.0... 34.0
MCHC 32.9 / 32.0... 36.0
RDW 11.4 / 11.5... 14.5
PLT 157 / 150... 450
MPV 10.9 / 7.4... 10.4
PCT 0.171 / 0.150... 0.500
PDW 21.5 % __/__ 11.0... 18.0
Adaugă un comentariu / răspuns

23-11-2021, ora 13:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Interpretare analize medicale online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hemoleucograma - informații pacient
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.