Interpretare rezultate analize

93 comentarii 1 2 34 Înainte ›
0
11-11-2011, ora 23:00
salimarius
Nu este medic/terapeut
salimarius
Buna, tatal meu si-a facut niste analize periodice si v-as ruga daca se poate sa imi spuneti daca se poate cum ar trebui sa interpretez urmatoarele rezultate:
RDW 14.5 11.5 - 14.5 %
PDW 18.7 12 - 16.5 %
MPV 6.8 7.4 - 10.4 fL
NE 2.42 2.54 - 7.48 *10^3/mm3
NE % 43.5 53 - 68 %
BA % 1.43 0.0 - 1.0 %
MO % 9.19 2 - 8 %
Acestea sunt rezultatele care nu se incadreaza in limitele optime.Ar trebui sa ne ingrijoram?Va multumesc mult
0
17-11-2011, ora 21:38
elizagr
Nu este medic/terapeut
elizagr
Buna ziua.Am facut un Sumar de urina, ca urmare a unor dureri moderate care iradiau din zona ovar dreapta pana lombar dreapta.Totul a iesit normal in afara de - Hematii in urina= 1-4 iar normal este 0-1.
As dori sa stiu ce reprezinta hematiile in urina, ca in cazul de fata.
Va multumesc.
0
12-12-2011, ora 16:21
lucia_thea
Nu este medic/terapeut
lucia_thea
Mama mea (74 ani) si-a facut la interval de 4 zile analize hematologice, in 2 centre diferite. Evident, si rezultatele au fost diferite. Dar nu inteleg: de ce difera VALORILE DE REFERINTA? (Analizele bune pe un buletin, sunt proaste pe celalalt si invers...) Si sunt posibile variatii ale glicemiei de la 130 la 198?
Multumesc!
0
22-12-2011, ora 18:34
untcup
Nu este medic/terapeut
untcup
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu interpretarea urmatorului buletin de analize:

Examen microscopic secretie vaginala: Celule epiteliale-relativ frecvente; Leucocite-foarte rare; Levuri-relativ frecvente; Flora-relativ frecventi cobacili si bacili Gram pozitivi si polimorfi

Astept cu recunostinta raspunsul dumneavoastra!

Va multumesc mult
0
24-12-2011, ora 14:02
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pt elizagr

Buna ziua!

Cel mai probabil nu are nici o semnificatie, din moment ce v-au dat rezultatul cu 1-4 hematii / camp!
Hematuria poate sa aiba mai mult cauze. Problemele si intrebarile apar la o hematurie mai serioasa, cand exista sange vizibil cu ochiul in urina.
Este posibil ca ati eliminat un microcalcul renal, care eventual a zgariat ureterul / vezica / uretra, si de acolo sa fie sangele.
0
24-12-2011, ora 14:10
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pt lucia_thea

Buna ziua!

In primul rand valorile de referinta difera de la aparat la aparat, in functie de cum au fost calibrate, metoda de analiza etc.
Este foarte greu sa tragem linia intre normal is anormal, prin urmare unele laboratoare sunt mai permisive, altele au un interval optim mai ingust.
Imi este greu sa va raspund atat timp cat nu pot sa compar cele 2 buletine, inse e normal sa aveti valori diferite. Din punctul meu de vedere era problematic daca buletinele avea rezultate identice.

Va dau un exemplu. Daca consumati o cantitate mare de lichide, dupa care va faceti o hemoleucograma, e si normal sa aveti o valoare mai mica la hemoglobina de exemplu, fiindca apa din lichidul consumat ajunge in sange, si il dilueaza.

Glicemia poate varia pe o scara si mai larga, prin urmare e normal.
Incercati sa va luati glicemia cu un glucometru dimineata pe nemancate, si vedeti inca o valoare la o ora post prandial, a doua valoare poate sa ajunga chiar si la valori de 200 mg/dL.
0
24-12-2011, ora 14:15
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pt untcup

Buna ziua!

Cu rezultatul pe care il aveti va trebui sa va intoarceti la ginecologul Dvs.
Pare sa fie o infectie bacteriana + fungica (levuri).

Cu un tratament corespunzator se poate trata foarte usor, nu aveti nici un motiv pt ingrijorare, totusi sa nu neglijati problema!
0
04-02-2012, ora 18:04
Radu12
Nu este medic/terapeut
Radu12
Buna Ziua sunt Radu si mama mea are 39 de ani si recent si-a facut analizele si unele nu au iesit bine ma puteti ajuta va rog.. este ingrijorata (MXD%) sunt 12, 9 % 1.7- 9.3
(MXD#) =0, 8 X1000/μL 0.1 - 0.6
(PDW) =11.3 fL 15.5 - 17.1
(P_LCR) =20.5 % 15.5 - 17.1
As vrea un raspuns cat mai repede va rog mult.
0
07-02-2012, ora 01:48
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pt Radu12

Nu are nici un motiv de ingrijorare!

Modificarile sunt nesemnificative si absolut nespecifice!

Exista o modificare / crestere pe seama unor celule din sange, pentru care este nevoie eventual de o hemoleucograma cu un tablou sanguin mai detaliat, unde se vede tipul celulelor cu nr crescut.
0
07-05-2012, ora 16:47
mailat carmen
Nu este medic/terapeut
mailat carmen
As dori si ei interpretarea unor analize pt. o fetita de 2 ani si 5 luni
lym% 60.3; mxd% 7.8; lym# 3.8
Sunt doar cele care nu s-au incadrat in valorile normale.
0
10-05-2012, ora 08:10
kodrina
Nu este medic/terapeut
kodrina
Buna dimineata.
Am rezultatul analizelor fetitei mele de 2 ani si pana ajung la medicul pediatru (asta dupa ce mai am de facut FX5 si IgE total) as vrea sa stiu semnificatia rezultatelor si eventual concluziile pe care le trageti in urma rezultatelor. Am sa va dau doar rezultatele care nu apar in valori normale.

Hemoleucograma completa:

Lym# 4, 9 x 10^9 / l - val.normale 0, 8-4, 0x10^9/l
Lym% 64, 8% - val.normale 20-40%
Gra% 22% - val.normale 50-70%
Eos% 6% - val.normale 2-4%
HGB (Hemoglobina) 11, 8 g/dl - val.normale 12-14 /dl
MCV (volum eritrocitar mediu) 79 fl - val.normale 82-95 fl
MCH (hemoglobina eritrocitara medie) 27 pg - val.normale 27-31 pg
PLT (Trombocite) 302 x 10^9 /l - Val.normale 100-300 x 10^9/l

Biochimie

Creatinina serica 0, 39 mg/dl -Val.normale 0, 6-1, 1 mg/dl
Glicemie 102 mg/dl -val. normale 60-100 mg/dl (asta dupa ce a supt la san in cursul noptii si dimineata)

Examenul de urina este in regula cu nota: 2-3leucocite/camp; prezente saruri urinare amorfe
Coproparazitologia -fara elemente parazitare
Urocultura - contaminata (nu am reusit sa ii luam urina asa cum trebuie)

Analizele (o parte din ele - cele gratuite) au fost sugerate dupa ce in 14-15 aprilie, fetita mea a facut o alergie cu angioedeme pe urechi, laba piciorului, genunchi si ambele palme, usor pe brate. Urmeaza sa ii facem analizele pentru alergeni (FX5 si IgE total)
Multumesc!
0
17-07-2012, ora 16:01
blueais
Nu este medic/terapeut
blueais
In anul 2005 am fost diag. cu neoplasm mamar st.A2.De atunci analizele mi-au iesit bune inclusiv markerii tumorali.Acum markerii tumorali CEA au inceput sa creasca.de la 18, 5 la 2, 00 si recent mi-au iesit 2, 31.De ce cresc?.Este un motiv de ingrijorare..limita normala este 2, 50.Ei pot sa si oscileze?Oricum la mine vad ca cresc nicidecum nu scad.Markerul tumoral CA15-3 este 15.2 si am vazut ca el oscileaza...multumesc.
0
22-08-2012, ora 23:29
rock5ana
Nu este medic/terapeut
rock5ana
Buna seara,

V as ruga sa mi interpretati si mie rezultatul anallizelor:

celule epiteliale poligonale- frecvente, izolate si in gramezi, plicaturate si distruse in proportie de 74%
celule epiteliale rotunde-rare
celule cu aspect de "clue cell"-absente
leucocite-relativ frecvente
hematii-absente
trichomonas-absent
levuri-absente
flora microbiana:
-bacili g pozitiv, polimorfi (probabil doderlein)-rari
-bacili g negativ- relativ frecventi
-coci gram pozitivi izolati, in perechi-rari

Sunt nelinistita.
Va multumesc anticipat
0
23-08-2012, ora 14:22
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Este o infectie urinara din cate observ si imi dau seama, e bine sa consulti un microbiolog ptr antibiograma si pe baza acesteia iti recomanda si tratamentul necesar.
0
23-08-2012, ora 23:20
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Este un examen de secretie vaginala, nu este infectie urinara; cel mai probabil e o infectie vaginala nespecifica pentru care ginecologul dvs. va poate recomanda un tratament.
Numai bine!
0
23-08-2012, ora 23:22
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pt. mailat carmen: valorile prezentate sunt normale pentru un copil de 2-3 ani.
0
23-08-2012, ora 23:30
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pt. kodrina: valorile normale din paranteza sunt valabile pentru adulti; limfocitele nu pun probleme la varsta aceasta, sunt in numar normal, este o usoara crestere a eozinofilelor, poate fi explicata de reactia alergica pe care a prezentat-o, o hemoglobina cu indici eritrocitari putin modificati poate indica o tendinta spre anemie prin lipsa de fier; puteti sa ii asigurati o alimentatie mai bogata in fier - ficatei, spanac etc.
Trombocitele sunt normale.
Numai bine!
0
23-08-2012, ora 23:36
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pt. blueais: Poate sa nu fie vorba de ceva rau, insa sfatul meu este sa fiti vigilenta la aceasta crestere, eventual sa faceti markerii tumorali mai des, la acelasi laborator, prin aceeasi metoda si sa urmariti daca tendinta de crestere se observa in continuare. Daca da, faceti investigatii suplimentare pentru a surprinde din timp orice problema ce ar putea sa apara.
Multa sanatate!
0
28-08-2012, ora 15:05
Carmentoh
Nu este medic/terapeut
Carmentoh
Buna ziua,
Am si eu rugaminte de a-mi interpreta 3 rezultate.
La examen sumar de urina am urmatoarele valori:
-leucocice= 500 cu interval de referinta 0-10 / uL
-hematii = 10 cu interval de referinta 0 -5 / uL
La sediment urinar:
-leucocite = numeroase cu interval de referinta absente/rare
Mentionez ca am 25 de ani.
Astept cu interes raspunsul dvs.pentru care va multumesc anticipat.
O zi buna.
0
29-08-2012, ora 09:20
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Aceasta reactie inflamatorie (leucocite in cantitate mare) poate aparea in contextul unei infectii urinare. E bine sa faceti o urocultura pentru a vedea daca este o infectie si pe baza antibiogramei sa primiti un tratament.
Numai bine!
0
29-08-2012, ora 09:55
Carmentoh
Nu este medic/terapeut
Carmentoh
Multumesc mult pentru raspuns.
O zi buna!
0
06-09-2012, ora 00:12
carmenraluca
Nu este medic/terapeut
carmenraluca
Buna seara! Va rog frumos sa-mi raspundeti la o intrebare legata de interpretarea unor analize medicale. Sunt diagnosticata cu poliartrita reumatoida si fac periodic analiza anticorpului anti CCP. Ultimele 2 valori sunt dificil de comparat deoarece valorile de referinta sunt diferite (analizele au fost efectuate in centre diferite). Iata concret ce scrie in buletinele de analiza:

mai 2012 - Anti CCP IgG/IgA gen 3.1 (Met. TIE) - rezultat 76.80 - valori de referinta: negativ sub 20, slab pozitiv 20-39, moderat pozitiv 40-59, pozitiv minimum 60

sept 2012 - Anticorpi anti peptid ciclic citrulinat Ig G (CCP) - rezultat 71.1 - valori de referinta: negativ sub 5.0 U/ml, pozitiv minimum 5.0 U/ml

(Am modificat putin transcrierea pt ca, nu stiu din ce motive, in comentariul postat nu pot introduce caracterele 'mai mic' si 'mai mare')

Cat ar fi valoarea din sept fata de cea din mai, daca ar fi sa echivalam cumva valorile de referinta, ca sa facem o comparatie corecta? Multumesc anticipat pt raspuns.
0
12-09-2012, ora 18:36
marcu gabriela
Nu este medic/terapeut
marcu gabriela
mi-am facut test de sange si mxd a iesit +11.5% si normalul este intre 4-9%..wbc este 8.3g/i si normalul este intre 4-8g/i.imi poate spune cineva ce semnifica???astept raspuns...multumesc
0
13-09-2012, ora 19:13
alexandraroberta
Nu este medic/terapeut
alexandraroberta
buna ziua!sunt femeie, am 21 de ani si mi-am facut zilele trecute analizele. Dupa cum am observat mai sus, persoanelor de mai sus li s-a raspuns unor mesaje referitoare la analize si as vrea sa stiu daca mi-ati putea intepreta si mie urmatoarele valori pt analizele de sange: Neut%- 42, 10 ; Lym%-41, 3; mono%- 12, 50; mono#-0, 80.multumesc mult!
0
16-09-2012, ora 07:35
ileana marcela
Nu este medic/terapeut
ileana marcela
va rog am o intrebare. am facut analize si mi-a iesit la leucocite 'pozitiv +' si la Mxd 11.3%.ce inseamna ???? Mentionez sunt gravida in 1 luna jumatate si am mai multe alergii...va multumesc anticipat
0
16-09-2012, ora 19:10
ionela.cenuse
Nu este medic/terapeut
ionela.cenuse
Buna ziua! Sunt insarcinata in 4 saptamani si tocmai am fost la primul control. Doctorul mi-a facut un set de analize si am primit urmatoarele rezultate :
Ex. microscopic colorat
Microscopie

Coloratie Gram
Celule pavimentoase:frecvente
Leucocite:relativ frecvente
Lactobacili (bacili Doderlein):abundenti
Levuri si hife miceliene:prezente
N. gonorrhoeae:absent

Urmatoarea programare o am abia pe data de 3 octombrie si as dori sa stiu daca este cazul sa fiu ingrijorata pentru rezultatele analizelor.
Am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns!
Va multumesc,
Ionela
0
19-10-2012, ora 13:40
dalelutza
Nu este medic/terapeut
dalelutza
Buna ziua,
am si eu niste rezultate despre care nu stiu decat ca nu sunt in limitele normale. Ma puteti ajuta va rog?
MXD(%) 12.2
Limfocite (#) 2.02
MXD (#) 0.92
Leucocite 25 (dar in coloana unde indica limitele scrie ca trebuia sa fie Negativ)
ASLO mai mic de 200

Sunt femeie si am 26 de ani.
Va multumesc
0
19-10-2012, ora 15:28
dalelutza
Nu este medic/terapeut
dalelutza
Buna ziua,

Acum cateva luni am fost diagnosticata cu amenoree. Am facut analize complete, inclusiv ecografie vaginala si medicul a constatat ca nu am probleme cu ovarele. Mi-a spus ca este de origine hormonala...constatase nivelul de lactoza ridicat. Medicul mi-a recomandat orgametril dar este o situatie deranjanta caci atat timp cat iau orgametril menstruatia este lunara, cand nu mai iau (caci tratamentul a durat 3 luni, cate 10 zile din fiecare luna) vine la 2 - 3luni.Vreau sa stiu daca afecteaza fertilitatea...deci daca pot sa raman insarcinata (pana acum nu am incercat sa raman dar cineva a spus ca poate duce la sterilitate).
Un sfat va rog.
va multumesc
0
18-09-2013, ora 19:56
AliceS
Nu este medic/terapeut
AliceS
Sa imi fac griji ? Analize hematoligice :leucocite 12.46.neutrofile 8.47, monocite 1.13 ! Iar la cea de biochimie ser/plasma/urrina la uree serica 9.36...Sunt in a 13-a saptamana de sarcina !
0
18-09-2013, ora 20:03
AliceS
Nu este medic/terapeut
AliceS
Biochimie urinara : leu neg 10/elem, nit neg, pro neg10/mg, ket neg 5/mg, bbil neg 0, 2/mg, ery neg 5/elem e de bine sau nu prea ?
Adaugă un comentariu / răspuns
93 comentarii 1 2 34 Înainte ›

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.