Interpretare RMN
Buna ziua.
In urma unor dureri de cap am facut un rmn, rezultatul acestuia fiind: minima ingrosare a mucoasei la mivel maxilo-etmoidal bilateral si frontal in dreapta.
Imi poate spune cineva ce inseamna? Este o sinuzita?
De asemenea am rinita vasomotorie hipetrofica de cateva luni.
Dureri de cap ar putea fi de la rinita? De la faptul ca nu pot respira cum trebuie?
In urma unor dureri de cap am facut un rmn, rezultatul acestuia fiind: minima ingrosare a mucoasei la mivel maxilo-etmoidal bilateral si frontal in dreapta.
Imi poate spune cineva ce inseamna? Este o sinuzita?
De asemenea am rinita vasomotorie hipetrofica de cateva luni.
Dureri de cap ar putea fi de la rinita? De la faptul ca nu pot respira cum trebuie?
4 comentarii
si rinita si ingrosarea minima de mucoasa.. pot fi semne indirecte a unor perobleme de circulatie cerebrala.. care la rândul lor.. pot fi din cauza unor probleme de digestie sau greseli in alimentatie. o calitate proasta a sângelui, gros, vascos, gras, prost hidratat..duce la o circulatie proasta in tot corpul..de aici si dureri de cap de aici si cornete mai marite.s.m.a problema
daca tratezi doar local probleme din nas.. nu rezolvi mare lucru fiindca problema revine
Citeste ce sa mai scrie pe forum depre Rinita vasomotorie, rinita hipertrofica
NU este sinuzita pe RMN...
daca tratezi doar local probleme din nas.. nu rezolvi mare lucru fiindca problema revine
Citeste ce sa mai scrie pe forum depre Rinita vasomotorie, rinita hipertrofica
NU este sinuzita pe RMN...
Multumesc mult domnule doctor pentru raspuns.
Am facut tratamentul cu colargul si sinupret.
Am momente cand pot sa respir foarte bine si momente in care nu pot respira mai deloc.
Am fost diagnosticata cu rinita alergica, dupa cu rinita cronica si dupa rinita vasomotorie. 3 medici si 3 diagnostice.
Observ ca fac mici pusee de teniune de la 11 cu 7 la 14 cu 9 (sau atacuri de panica), ai atunci mi se infunda narile foarte tare.
Sa inteleg ca pana la urma ar fi rinita vasomotorie?
Am facut tratamentul cu colargul si sinupret.
Am momente cand pot sa respir foarte bine si momente in care nu pot respira mai deloc.
Am fost diagnosticata cu rinita alergica, dupa cu rinita cronica si dupa rinita vasomotorie. 3 medici si 3 diagnostice.
Observ ca fac mici pusee de teniune de la 11 cu 7 la 14 cu 9 (sau atacuri de panica), ai atunci mi se infunda narile foarte tare.
Sa inteleg ca pana la urma ar fi rinita vasomotorie?
da..si cauza este la nivelul tractului digestiv
greselile in alimentatie duc la cresterea tensiunii si de aici si starea vaselor sangvine inclusiv si celor din nas
greselile in alimentatie duc la cresterea tensiunii si de aici si starea vaselor sangvine inclusiv si celor din nas
Buna seara!
Pana la urma am fost la un alt doctor unde mi-a spus ca trebuie neaparat sa ma operez de deviatie de sept si in aceeasi operatie si reducerea cornetelor.
Este primul doctor care imi zice de operatie, pana acum alti 2 doctori mi-au zis ca nu e nevoie de operatie, ca am rinita si o usoara deviatie de sept.
Acum insa am o saptamana de cand de abia respir pe nas, cu toate picaturile puse si mai nou imi simt si urechile infundate (desi aud cu ele) si o presiune in cap si mai am si ameteli.
In rest ma simt foarte bine.
Pot problemele de respiratie de la nas sa duca la usoare ameteli?
Ma sfatuiti sa fac operatia? Sau sa mai merg si la alti medici?
Pana la urma am fost la un alt doctor unde mi-a spus ca trebuie neaparat sa ma operez de deviatie de sept si in aceeasi operatie si reducerea cornetelor.
Este primul doctor care imi zice de operatie, pana acum alti 2 doctori mi-au zis ca nu e nevoie de operatie, ca am rinita si o usoara deviatie de sept.
Acum insa am o saptamana de cand de abia respir pe nas, cu toate picaturile puse si mai nou imi simt si urechile infundate (desi aud cu ele) si o presiune in cap si mai am si ameteli.
In rest ma simt foarte bine.
Pot problemele de respiratie de la nas sa duca la usoare ameteli?
Ma sfatuiti sa fac operatia? Sau sa mai merg si la alti medici?
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Sangerari nazale de vreo 2 zile cand suflu nasul
- 1Limba alba uscata
- 1Pata Rosie pe cerul gurii
- 0Sept perforat
- 1Surzire neurosenzoriala brusca
- 1Ajutor! Adenopatii multiple!
- 2Tinitus după o răceală de 4 zile
- 1Hiperpneumatizarea celulelor mastoidiene
- 4Posibilă rinită atrofică sau inceput de perforatie sept nazal?
- 3Ameteli si presiune in urechi.