Interpretare RMN genunchi

19-01-2013
mariuseugen77
Nu este medic/terapeut
mariuseugen77
Buna seara.
Am facut un RMN la genunghiul drept (nu aveam dureri, doar o lipsa de flexibilitate la genunchi constata de medicul ortoped). Rezultatul in urma diagnosticarii este urmatorul (interpretarea este a doctorului Eduard Moldoveanu de la centrul Teoclinik-Vaslui unde am efectuat RMN-UL):
-semnal patologic de ruptura incompleta, in plan meniscal, la nivelul bureletului posterior al meniscului intern;
-menisc extern, LIA si LIP cu arii de semnal in limite normale;
-discret semnal lichidian antero-intern fata de condilul femural intern si adiacent marginii externe a platoului tibial extern;
-semnal lichidian localizat adiacent meniscului intern - postero-lateral fara de acesta, precum si anterior fata de treimea inferioara a LIA;
-minim semnal lichidian retro-patelar;
-fara leziuni osoase juxta-articulare.
Medicul ortoped de la Barlad dupa ce s-a uitat pe RMN a spus ca el nu vede acea ruptura incompleta de menisc si mi-a zis ca pot continua activitatea sportiva in mod normal. Am facut si 10 sedinte de kinetoterapie(diverse exercetii de tonifiere plus alergat pe banda-fara sa am dureri). Si mai am o problema pe partea interna a coapsei drepte simt ca o arsura in momentul in care fac fandare in lateral durerea pleaca pe inghinal as zice. De mentionat ca am 7 luni de pauza de cand am descoperit problema la genunchi si tot nu mi-a trecut aceasta senzatie de arsura.
As dori sa stiu daca pot sa fac sport in continuare (asta vis a vis de diagnosticul de la RMN-eventual daca pot sa va trimi RMN-UL pentru un diagnostic) si ce pot sa fac pentru a doua problema cu inghinalul( pentru ca vreau sa mai pot face exercitii de mobilitate pentru coapse). Am mai fost intre timp de 2 ori la tenis de camp in sala si am jucat fara sa resimt dureri sau alte probleme.
Am 35 de ani, 1.72m si 73 kg. Sporturi practicate(basket, tenis de camp si culturism).
1 comentarii
0
20-01-2013, ora 20:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Atitudinea terapeutica depinde intr-o foarte mica masura de rezultatul scris al RMN-ului si mai mult de examinarea clinica directa.
Rmn-ul este valoros, dar numai ca imagine directa, in mainile specialistului in artroscopia genunchiului, in timpul examinarii clinice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul