intre parinti si iubit

04-01-2012
larisasebi
Nu este medic/terapeut
larisasebi
buna.va rog sa ma ajutati sunt pusa intro situatie foarte delicata ceea de a alege dintre parinti si iubitul meu.El e farte bun cu mine ne intelegm foarte bine, treaba e ca au aflat parintii mei ca mam culcat cu el, ei spun ca trebuia sa mai astept tin sa va spun ca am aproape 18 ani iar prietenul meu aproape 21.parintii mei sunt foarte ciudati, tata e foarte sever mama e nehoatarata, odata tine cu mine odata cu tatal meu.Tatal meu ia spun iubitului meu ca daca ne iubim asa de tare sa imi iau hainele si sa merg la el dar el nu e pregatit pt asa ceva.Va rog sa ma ajutati cu un sfat ce pot sa fac ca sa ma lase sa fiu cu el, iu iubesc si ma iubeste dar cred ca va renunta la mine ca sa nu ma cert cu parintii.Parintii spun ca sa nu ma mai prinda cu el.Ce pot sa fac??AJUTOR
8 comentarii
0
04-01-2012, ora 16:17
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Problema parintilor tai nu este prietenul tau, ci faptul ca tu ti-ai inceput viata sexuala, iar ei nu sunt de acord cu asta insa vor trebui sa inteleaga ca fata lor a crescut si nu mai este un copil iar sexul face parte din viata de adult, iar odata inceputa viata sexuala, nu mai este loc de dat inapoi ori de interzis. Ma enerveaza sa vad atitudinea asta la parinti, in loc sa incerce sa discute cu tine si sa te informeze cu privire la riscurile contactelor sexuale, a bolilor, etc, ei adopta atitudinea asta invechita de " tu nu ai voie, esti prea mica". Din pacate este foarte greu sa o scoti la liman cu oameni ce au astfel de conceptii si care traiesc oarecum intr-o epoca de mult uitata, in care sexul era ceva rusinos..
Tu trebuie sa fii puternica si sa incerci sa le spui parintilor ca nu mai esti un copil si ca viata sexula nu se incepe dupa ce ai servici si iti poti permite sa pleci cu prietenul, viata sexuala nu tine de considerente financiare, ci de sentimente si maturizare fizica si psihica.
0
04-01-2012, ora 16:22
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Continua relatia cu prietenul tau, cu timpul parintii vor intelege si vor accepta, probabil trec printr-un soc momentan. Fii puternica si discuta cu ei si impune-ti punctul de vedere, altfel vei fi doar nefericita.
0
04-01-2012, ora 16:44
larisasebi
Nu este medic/terapeut
larisasebi
iti multumesc foarte mult pt raspuns dar cel mai frica imi e sa nu renunte prietenul meu l aceasta lupta pe care trebuie sa o ducem contra parintilor mei.am tot incercat sa vorbesc cu ei sa le spun ca nu au cum sa ma puna sa aleg intre ei si iubitul meu dar nu vor sa inteleaga.sper sa treaca aceste momente care sunt cele mai urate.nu as dori nimanui sa treaca prin ce trec eu acum..
0
04-01-2012, ora 19:14
psihoterapeut laurentiu dobrota
Nu este medic/terapeut
psihoterapeut laurentiu dobrota
Buna
Eu am 44 de ani si am o fata de 13 ani.In plus sunt psihoterapeut.in cazul tau cred ca doresti o confirmare ca pasul ce l-ai facut este ok.La noi in societate parintii feteii accepta destul de greu ca fata lor sa-si inceapa viata sexuala.As dori niste data despre tine.Mai esti liceana ?Daca da atunci spune-le ca nu are impotanta sexul pt tine, ci o sa-ti continui studiile, ca nu ai de gand sa faci un bebe pt ar foarte devreme.Lasa supararile deoparte si comunica mult cu ai tai si cu prietenul tau.In acest demers ar fi bine sa-l ai pe prietenul tau langa tine si sa vorbiti cu ei.Fara nervi, tipete, frustrari.
0
04-01-2012, ora 23:08
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dar dacă v-aţi căsători, oare părinţii dv nu l-ar accepta atunci ? Din câte scrieţi, mai degrabă se înţelege că ei nu au nimic contra lui personal, ci va cer sa nu duceti o viata in neorânduială. Prin urmare, dacă îl iubiţi şi vă iubeşte, pentru ce nu vă căsătoriţi ?
0
05-01-2012, ora 16:12
psihoterapeut laurentiu dobrota
Nu este medic/terapeut
psihoterapeut laurentiu dobrota
Nu cred ca acesti tineri doresc sa se casatoreasca.Poate fata este liceana.Pentru o persoana care a invatat mult nu mi se pare corect sa le dai sfaturi fara sa ai toate informatiile.
0
05-01-2012, ora 19:27
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Liceul nu este un impediment pentru căsătorie, chiar presupunând că ar fi liceeană. Poţi foarte bine să fii căsătorit şi să termini liceul, ba chiar să faci şi facultatea. Toate se pot aranja când există voinţă şi, mai ales, bunăvoinţă.
0
11-01-2012, ora 20:47
melc
Nu este medic/terapeut
melc
Parintii is complexati, marcati de eveniment. Sunt de stil vechi, cum se zice.
Problema nu e la voi, cei care va iubiti, daca relatia este ok, este la parinti. Poate ar fi bine sa lasi un pic lucrurile sa vina de la sine. Pastreaza legatura cu iubitul, si lasa si parintii sa-si revina. Parintii, o sa realizeze ca si fata lor a crescut si a facut un pas firesc. Este greu de acceptat pentru parinti, anii trec repede si ei inca te vad ca pe un copil. E normal sa fie asa. Prea protectivi, s-au blocat un pic. Lasa parintii un timp, nu te certa cu ei, nu le raspunde aiurea. Nu raspunde la lucruri de genul daca vrei sa mai stai cu parintii sau sa te muti cu el. E prematur si normal ca n-o sa se ajunga acolo, doar sunt parintii tai. Sunt vorbe aruncate, nu le lua in considerare acum. Dupa 1 saptamana, 2, 1 luna sa zic, o sa inteleaga ca ai facut un pas firesc si se va schimba situatia. Pana atunci, rabdare si nu te certa cu ei.
Cu prietenul - nu rupe legatura si nu tensiona relatia. Incearca sa nu vorbesti mereu doar despre asta. Uite, nu este o "lupta" ! Este un lucru la care nu se asteptau parintii tai pe moment ! In nici un caz nu privi o lupta, nu-ti sunt dusmani, dar nu realizeaza inca. Sa nu incepi tu un razboi - tu cu prietenul contra parintii tai sau ai lui ! Este foarte probabil sa fie doar o treaba de timp. Este posibil sa nu fie mai complicat de atat.
Nu incerca tu sa-i faci sa inteleaga ! Ei, acum o stiu pe alor si buna. Sunt marcati. Dupa ce o sa depaseasca momentul o sa inteleaga. Acum, nu !
Casatorie... nu stiu daca e o idee buna. Depinde de voi amandoi. Implica foarte multe si nu stiu daca sunteti pregatiti pentru asa ceva inca. Posibil sa fie bine sau nu.
Eu zic sa ai rabdare si o sa fie super dupa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul