Intrebare tratament HIV - test HIV
Donato...e ok sa incurajam lumea...si dr ne incurajaza pe noi"nu ai nimic...simptimele sunt de la stres.nu au legatura cu evenimentul descris de d.voastra"...dar..pe mine nu asta ma intereseaza si cred pe multi dintre noi.Stii dr infectionist mi a spus ca nu am nimic si.cu putina incredere in mine am lasat bikul de ras in baie si cu tiate ca i luasem la.sotie bikul ei s a repezit la al meu...mai ma si taiasem cu el.Si atunci...ce facem.imbolnavim si pe altii?
Cartile spun ca 3 luni.6 luni pt siguranta.dar.dc simptomele persista?...si simptome specifice hiv.Poate ca sunt mai catolic decat papa dar.mai bine pt siguranta familiei.
Cartile spun ca 3 luni.6 luni pt siguranta.dar.dc simptomele persista?...si simptome specifice hiv.Poate ca sunt mai catolic decat papa dar.mai bine pt siguranta familiei.
Carlos si eu sunt intr-o situatie asemanatoare cu a ta, dar adevarul cu cartile este asa 3 luni FINITO, COMPLETED.DEFINITIV.Acum ca or mai fi situatii extraordinare legate de anumite alte boli autoimune sau altele enumerate de mine in posturile anterioare e altceva.
Ai gaist tu vreun caz sa iesi negativ la 3 luni si apoi sa iesi pozitiv mai tarziu, pune-l aici si astfel macar stim o sursa ceva.Un caz asemanator daca ai gasit pe net de exemplu, dar sa fie din ultimii 10 ani cu noul test 4th Generation.
Ai gaist tu vreun caz sa iesi negativ la 3 luni si apoi sa iesi pozitiv mai tarziu, pune-l aici si astfel macar stim o sursa ceva.Un caz asemanator daca ai gasit pe net de exemplu, dar sa fie din ultimii 10 ani cu noul test 4th Generation.
Mai oameni buni un test hiv generatia 4 la 3 luni si punct. Nu o mai lungiti ca nu are rost
Uite ce zice baiatul asta unul dintre doctorii renumiti pe HIV USA, DR. HUNTER HANDSFIELD:
Delayed seroconversion might have happened with older HIV tests (first or second generation), no longer in use. Even then, it was extremely rare. To my knowledge, it does not occur at all with the new (third and fourth generation) tests now used for almost all HIV testing.
Therefore:
1) Yes, your test is conclusive.
2) Yes, you correctly understand how the antigen-antibody (4th generation) HIV tests work. p24 Ag is detectable in blood starting about 10-14 days after infection. Antibody then develops. If for some reason antibody were not produced, the test would continue to be positive because of persisting antigen. This is the reason delayed test positivity is impossible with the AgAb tests.
Best wishes- HHH, MD
Delayed seroconversion might have happened with older HIV tests (first or second generation), no longer in use. Even then, it was extremely rare. To my knowledge, it does not occur at all with the new (third and fourth generation) tests now used for almost all HIV testing.
Therefore:
1) Yes, your test is conclusive.
2) Yes, you correctly understand how the antigen-antibody (4th generation) HIV tests work. p24 Ag is detectable in blood starting about 10-14 days after infection. Antibody then develops. If for some reason antibody were not produced, the test would continue to be positive because of persisting antigen. This is the reason delayed test positivity is impossible with the AgAb tests.
Best wishes- HHH, MD
IN ROMANA ce a spus colegul:
Seroconversia întârziată s-ar fi putut întâmpla cu testele HIV mai vechi (prima sau a doua generație), care nu mai sunt utilizate. Chiar și atunci, a fost extrem de rar. Din câte știu, nu se întâmplă deloc cu testele noi (a treia și a patra generație) utilizate acum pentru aproape toate testele HIV.
Prin urmare:
1) Da, testul dvs. este concludent.
2) Da, înțelegeți în mod corect modul în care funcționează testele de antigen anti-antigen (a patra generație) HIV. p24 Ag este detectabil în sânge, începând cu aproximativ 10-14 zile după infecție. Anticorpul se dezvoltă apoi. Dacă, din anumite motive, nu s-au produs anticorpi, testul ar continua să fie pozitiv din cauza antigenului persistent. Acesta este motivul pentru care pozitivitatea testului întârziat este imposibilă cu testele AgAb.
Seroconversia întârziată s-ar fi putut întâmpla cu testele HIV mai vechi (prima sau a doua generație), care nu mai sunt utilizate. Chiar și atunci, a fost extrem de rar. Din câte știu, nu se întâmplă deloc cu testele noi (a treia și a patra generație) utilizate acum pentru aproape toate testele HIV.
Prin urmare:
1) Da, testul dvs. este concludent.
2) Da, înțelegeți în mod corect modul în care funcționează testele de antigen anti-antigen (a patra generație) HIV. p24 Ag este detectabil în sânge, începând cu aproximativ 10-14 zile după infecție. Anticorpul se dezvoltă apoi. Dacă, din anumite motive, nu s-au produs anticorpi, testul ar continua să fie pozitiv din cauza antigenului persistent. Acesta este motivul pentru care pozitivitatea testului întârziat este imposibilă cu testele AgAb.
Sa stiti ca sunt foarte multi oameni care traiesc cu virusul hiv ani si ani de zile si ei habar nu au si apoi afla acest lucru cand situatia e foarte grava
Si spunea un doctor din america asa ca daca ai facut un test hiv de generatia 4 si e negativ atunci finish.
Si spunea un doctor din america asa ca daca ai facut un test hiv de generatia 4 si e negativ atunci finish.
Maersi Carlos pentru traducere, eram in fuga si l-am lasat asa n-am vrut sa par mai interesant.
Sa va povestesc ceva una buna una rea.Acum vreo 3 saptamani in dorinta de a vorbi cu cineva inainte de test m-am programat la un test in Constanta la Fundatia Baylor, testul a fost azi, vacanta.Am vorbit cu cineva inainte, nesatisfacator, nici o informatie mi-a insirat o gramada de chestii cu stomatologul, pedichiura si altele, a fost mai mult proucupat sa facem hartiile de dinainte de testare.Cireasa de pe tort, acest test rapid pe care-l fac ei are fereastra intre 3-6 luni, cel putin asa mi-a spus persoana.Testul a iesit negativ la 4, 5 luni de la risk.Nu vreau sa stirbesc nimic aici din meritele celor de la fundatie care fac un lucru extraordinar pentru multa lume si de multa vreme.Ceea ce vreau sa spun este ca am impresia ca multa lume nu stie cu ce se mananca aceasta treaba cu testarea.Ca sa fie totul ok mi-a zis sa ma intorc dupa 6 luni pentru confirmare.Beton.Intors acasa zic frate trebuie sa fac ceva, trebuie sa vb cu cineva care sa stie ce imi spune si sa simt ca e chiar informat.Acum vine aia buna si dovada ca daca se cauta unde trebuie si in Romania exista persoane care chiar stiu despre ce vb.Am sunat la ARAS si UNOPA ROMANIA si ambele persoane mi-au spus acelasi lucru:
6 SAPATAMANI SI 3 LUNI MAXIM PENTRU TESTUL GEN.A 4 A.Totusi pe siturile lor daca intri e maxim 6 luni.Ca sa nu filozam prea mult ce vreau sa spun, ori nu sunt actualizate ori din conservatorism le lasa asa.Morala e aveti grija ce cititi pe net si cu cine vb.
De azi pentru mine chestia cu testarea e inchisa definitiv, am ajuns la concluzia ca paranoia asta a asteptarii rezultatelor e mai grea decat un test pozitiv insusi.Sa fiti iubiti.
Sa va povestesc ceva una buna una rea.Acum vreo 3 saptamani in dorinta de a vorbi cu cineva inainte de test m-am programat la un test in Constanta la Fundatia Baylor, testul a fost azi, vacanta.Am vorbit cu cineva inainte, nesatisfacator, nici o informatie mi-a insirat o gramada de chestii cu stomatologul, pedichiura si altele, a fost mai mult proucupat sa facem hartiile de dinainte de testare.Cireasa de pe tort, acest test rapid pe care-l fac ei are fereastra intre 3-6 luni, cel putin asa mi-a spus persoana.Testul a iesit negativ la 4, 5 luni de la risk.Nu vreau sa stirbesc nimic aici din meritele celor de la fundatie care fac un lucru extraordinar pentru multa lume si de multa vreme.Ceea ce vreau sa spun este ca am impresia ca multa lume nu stie cu ce se mananca aceasta treaba cu testarea.Ca sa fie totul ok mi-a zis sa ma intorc dupa 6 luni pentru confirmare.Beton.Intors acasa zic frate trebuie sa fac ceva, trebuie sa vb cu cineva care sa stie ce imi spune si sa simt ca e chiar informat.Acum vine aia buna si dovada ca daca se cauta unde trebuie si in Romania exista persoane care chiar stiu despre ce vb.Am sunat la ARAS si UNOPA ROMANIA si ambele persoane mi-au spus acelasi lucru:
6 SAPATAMANI SI 3 LUNI MAXIM PENTRU TESTUL GEN.A 4 A.Totusi pe siturile lor daca intri e maxim 6 luni.Ca sa nu filozam prea mult ce vreau sa spun, ori nu sunt actualizate ori din conservatorism le lasa asa.Morala e aveti grija ce cititi pe net si cu cine vb.
De azi pentru mine chestia cu testarea e inchisa definitiv, am ajuns la concluzia ca paranoia asta a asteptarii rezultatelor e mai grea decat un test pozitiv insusi.Sa fiti iubiti.
Da asteptatrea testului e nasoala
Orice medic bun o sa iti zica clar ca un test hiv generatia 4 e 100% concludent la 3 luni
Alti medici din strainatate spun ca la 1.5 luni
Daca vreti sa va testati si credeti ca ati fost supusi unui risc de infectare hiv mergeti la o clinica privata si cereti un test hiv gen 4 care cred ca e 50 lei
Si ati scapat de griji.
Si tot din strainatate vorbeste un medic si spune ca din toti pacientii care s-au plans ca au simptome si ca ar avea hiv era ca nici unul nu avea.
Deci trageti voi concluziile
Orice medic bun o sa iti zica clar ca un test hiv generatia 4 e 100% concludent la 3 luni
Alti medici din strainatate spun ca la 1.5 luni
Daca vreti sa va testati si credeti ca ati fost supusi unui risc de infectare hiv mergeti la o clinica privata si cereti un test hiv gen 4 care cred ca e 50 lei
Si ati scapat de griji.
Si tot din strainatate vorbeste un medic si spune ca din toti pacientii care s-au plans ca au simptome si ca ar avea hiv era ca nici unul nu avea.
Deci trageti voi concluziile
Da.Testele rapide sunt teste de confirmare sau infirmare...adica pozitiv sau negativ.Testele care au langa negativ sau pozitiv si o valoare sunt teste cantitative si sunt mai sensibile.
Sa repet ce mi a spus un dr sef laborator...orice test negati arata cu sunteti pe drumul cel bun.
Sanatate.
Sa repet ce mi a spus un dr sef laborator...orice test negati arata cu sunteti pe drumul cel bun.
Sanatate.
Carlos m-ai pierdut, deci de ex.testul Eclia de la Synevo de care este ? Rapid, corect iar testul rna este cantitativ
Oan9 1.5 luni
Testul eclia synevo e de generatia 4 am repetat asta aici de multe ori
Testul eclia synevo e de generatia 4 am repetat asta aici de multe ori
Eclia este test rapid de gen4. Am scris mai sus, la medlife au test CMIA, o idee mai scump, dar iti da si valori. Adica asta CMIA se baga intr-un aparat numit ABBOTT.
Nicxx bun sa zicem ca iti da valori dar acum sincer valori ne trebuie noua ori un rezultat negativ.
Pai ce importanta mai au valorile cand rezultatul e negativ.
Si cel eclia de la synevo e cel mai bun.
Pai ce importanta mai au valorile cand rezultatul e negativ.
Si cel eclia de la synevo e cel mai bun.
Si chiar as avea rugamintea sa va informati foarte bine pentru ca hiv e un subiect delicat si noi trebuie sa ne incurajam sa ne ajutam si in special cu lucruri reale.
Deci incercati sa nu mai ziceti de 6 luni si de un an
O sa vad daca pot sa va pun un link sa vedeti ca la 3 luni e finish
Deci incercati sa nu mai ziceti de 6 luni si de un an
O sa vad daca pot sa va pun un link sa vedeti ca la 3 luni e finish
Eu stiu asa, ce am facut eu;
- test rapid e ala care-l cumperi de la farmacie, si-ti apar niste linii pe el, care arata daca e pozitiv sau negativ (il faci acasa)
- test gen. a 4 a fara valori, primesti doar negativ sau pozitiv (ei cand fac in laboratoare au valori sub 0.9 negativ si peste 1.0 pozitiv dar valorile astea nu-ti apar pe buletinul de analize)
- testul RNA chiar nu stiu cum iti vine si daca are si ceva valori
Apropo de testul rapid, am vazut eu pe net ca se tot laudau ca in Romania a aparut testul de vreo 2 ani, asa ca prin Decembrie zis si facut hai sa ma duc sa cumpar un test, 1 ora am umblat pe la vreo 10 farmacii nici macar nu auzise-ra de el.
- test rapid e ala care-l cumperi de la farmacie, si-ti apar niste linii pe el, care arata daca e pozitiv sau negativ (il faci acasa)
- test gen. a 4 a fara valori, primesti doar negativ sau pozitiv (ei cand fac in laboratoare au valori sub 0.9 negativ si peste 1.0 pozitiv dar valorile astea nu-ti apar pe buletinul de analize)
- testul RNA chiar nu stiu cum iti vine si daca are si ceva valori
Apropo de testul rapid, am vazut eu pe net ca se tot laudau ca in Romania a aparut testul de vreo 2 ani, asa ca prin Decembrie zis si facut hai sa ma duc sa cumpar un test, 1 ora am umblat pe la vreo 10 farmacii nici macar nu auzise-ra de el.
Si da Donato, am stabilit 3 luni.pana la proba contrarie cand spune cineva, da frate eu am facut la 3 luni a fost negativ si apoi...sau cineva ne da macar un exemplu de pe net sau aiurea care s-a intamplat in ultimii 10 ani cu testul gen. a 4a
Romario eu nu stiu care e test rapid io cred ca cel de il faci singur acasa.
Dar nici nu conteaza.
Plus ca nu inteleg de ce vorbiti de valori.
Pai si asa nu ne pricepem noi la valori hai sa fie doar negativ.
Chiar am vazut multi care ziceau ca de ce au valorile nu stiu cum dar testul e negativ. Pai daca e negativ gata bucura-te lasa valorile.
Si romario acest test de gen 4 inainte de anticorpi el cauta un antigen asa ca daca nu is anticorpi e antigen ori invers si atunci clar e 100% concludent
Dar nici nu conteaza.
Plus ca nu inteleg de ce vorbiti de valori.
Pai si asa nu ne pricepem noi la valori hai sa fie doar negativ.
Chiar am vazut multi care ziceau ca de ce au valorile nu stiu cum dar testul e negativ. Pai daca e negativ gata bucura-te lasa valorile.
Si romario acest test de gen 4 inainte de anticorpi el cauta un antigen asa ca daca nu is anticorpi e antigen ori invers si atunci clar e 100% concludent
Imunologie-Markeri Infectiosi
Test
Rezultat
Interval de referinta
Ac Anti-HIV 1/2
Nonreactiv (0.05 S/CO)
Nonreactiv: <1.0 S/CO
Reactiv: >=1.0 S/CO
Asta mi-a dat mie la un test.
Nu am zis ca cel de la synevo nu e bun, mi-am facut si eu de doua ori la ei, de trei ori la medlife si multe altele rapide.
Daca observati la rezultat scrie doar anticorpi(Ac). Asta este ultimul care mi l-am facut la 101 zile de la incident.
Test
Rezultat
Interval de referinta
Ac Anti-HIV 1/2
Nonreactiv (0.05 S/CO)
Nonreactiv: <1.0 S/CO
Reactiv: >=1.0 S/CO
Asta mi-a dat mie la un test.
Nu am zis ca cel de la synevo nu e bun, mi-am facut si eu de doua ori la ei, de trei ori la medlife si multe altele rapide.
Daca observati la rezultat scrie doar anticorpi(Ac). Asta este ultimul care mi l-am facut la 101 zile de la incident.
Donato sunt perfect de acord cu tine, doar ca Carlos mai sus zicea de un test cu valori, eu am facut pana acum 3 teste, 2 gen.a 4 a si unul test rapid, la niciunul nu am avut valori, sincer nici nu m-au interesat
Nicxx, dar acesta ce test este, gen. a 4 a, eu am facut unul la Synevo-Eclia si unul la Bioclinica-CMIA si la niciunul nu mi-au dat valori,
probabil din cauza Antigenului care nu poate fi masurat, ma gandesc, astfel iti da doar pozitiv sau negativ, cred
Nu ca ar avea importanta, asa ca discutie
probabil din cauza Antigenului care nu poate fi masurat, ma gandesc, astfel iti da doar pozitiv sau negativ, cred
Nu ca ar avea importanta, asa ca discutie
Din ce am citit CMIA este gen4, dar si eclia.
Oricum, important este ca sunt negative, nu are rost sa mai aprindem alte discutii.
Oricum, important este ca sunt negative, nu are rost sa mai aprindem alte discutii.
Eu am facut test rapid intr un laborator Asa mi a spus seful clinicii esye de confirmare DA sau NU.Dr infectionist de la cdt vicrot babes mi a spus dupa ce i am spus ca am facut la 5 luni un test rapid ca era bine sa fii facut la ei unul cantitativ.La cdt victor babes la test scrie asa...ac/ag anti hiv1...2...0.6...negativ(cazul meu.)am.avut 2 cu 0.05..si vreo 3 cu 0.06...+ 2 rapide negativ.Am trimis mesaj la laboratorul cdt victor babes si la bioclinica in buc si mi au raspuns sefii de laborator de la relatii cu publicul..maine va dau copi si paste la raspunsurile lor.
Tedtele utilizate de noi sun gen a 4 xombi cu ag p24...se pot pozitiva la 28 de zile de la contactul presupus infectat.Daca e neg se recomanda inca um test la 3 luni pt confirmare.Unul din ele a zis si la 6 luni.
Am sa pun maine raspunsurile lor exacte.Sunt unele laboratoare care folosesc si teste rapide de confirmare.
Tedtele utilizate de noi sun gen a 4 xombi cu ag p24...se pot pozitiva la 28 de zile de la contactul presupus infectat.Daca e neg se recomanda inca um test la 3 luni pt confirmare.Unul din ele a zis si la 6 luni.
Am sa pun maine raspunsurile lor exacte.Sunt unele laboratoare care folosesc si teste rapide de confirmare.
Trimiteti fiecare mail la laboratorul unde a ti facut testul...intrebati ce generatie de test este si daca e combinat cu p 24 si la ce distanta de eveniment testul este concludent.
Da...si asteptarea rezultatului la test e f grea.Dupa..urmeaza o stare de liniste cateva zile..si daca simptomele persista..revine paranoia.
De asta spun sa nu parasim.situl indiferent de rezultate sibsa stim sa dam informatii CORECTE asupra concludentei testelor.Nu vreau sa sperii pe nimeni sau sa fac rau...dar de multe ori incertitudinea este mai grea ca un test pozitiv
De asta spun sa nu parasim.situl indiferent de rezultate sibsa stim sa dam informatii CORECTE asupra concludentei testelor.Nu vreau sa sperii pe nimeni sau sa fac rau...dar de multe ori incertitudinea este mai grea ca un test pozitiv
Carlos pe rezultat scrie clar ce fel de test e
Dubii..nus daca am..dar de pe 28 decembrie ma dor toti muschii de la gat...ceafa...umeri...brate...nu ma pot odihni noaptea...si muschii de la picioare mi mai dai cate un junghi...ganglionii la gat si subbrat imflamati.dubii?
Carlos schimba gandirea si iti vor trece toate
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1valabilitate analize
- 11Care sunt simptomele HIV?
- 13tratament hiv este gratuit?
- 2Hepatita, HIV
- 0Posibila infectie HIV?
- 1Pot fi infectat cu HIV ?
- 489E posibil sa fiu infectat cu virusul respectiv??
- 1Rezultat hiv
- 3HIV in cât timp se depistează ?
- 2Banane cu HIV
- 4Am sau nu hiv
- 2E posibil sa am hiv
- 2HIV sau ipohondru?
- 9HIV si sarcina
- 4Nu vad cu 1 ochi deloc.. E de la hiv...
- 0Transmitere HIV afta bucala
- 6Intrebare ARN HIV-1 PCR
- 1HIV si caini/pisici
- 2Expunere HIV
Mai multe informații despre: HIV infectia cu HIV testul HIV testarea HIV
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: