Intrebare tratament HIV - test HIV
Salutare. De 6 ani fac test hiv si raport cd4cd8. Daca numarul de celule e bun atunci si daca eu cred ca testul hiv minte sau nu am anticorpi, faptul ca am un numar ridicat de celule cd4cd8 ma linisteste. Ma sperie faptul ca de 2 luni am din nou tot felul de simptome. La ultimele analize pe 10.11 am vazut un numar de leucocite mai mic decat in urma cu 6 luni. Acu aveam 9000. Am avut transpiratii nocturne vreo 3 nopti fara nici un motiv. Fara sa am vreo escapada am din nou cam aceleasi simptome de acu 6 ani. O sa fac din nou analize la anu dar am dubii mari sincer. Sunt prea evidente simptomele. Acuma am degete si talpa piciorului amortite cam de o saptamana si transiratii nocturne. Nu mai sunt panicat ca acu 6 ani ca sincer deja am obosit psihic si nu nai am chef si nervi. Cert e ca in 6 ani am un nodul pe plaman, nu mai consum alcool si am tgp si tgo marite, dureri inghinale cu un ganglion inghinal de 6 ani. Trageti voi concluzii.
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati si pe mine..sunt speriata si cred ca am hiv.
Am intretinut relatii sexuale cu iubitul meu fara prezervativ acum 2 saptamani..nu a ejaculat in mine (a ejaculat dupa 10 minute, fiind terminat cu mana) dar de o sapt ma simt rau..am dureri musculare, limba parca e acoperita de ceva alb..
El m-a inselat..si imi e teama sa nu fi luat hiv si sa mi-l fi dat ai mie.
Cand sa fac testul?
Va rog sa ma ajutati si pe mine..sunt speriata si cred ca am hiv.
Am intretinut relatii sexuale cu iubitul meu fara prezervativ acum 2 saptamani..nu a ejaculat in mine (a ejaculat dupa 10 minute, fiind terminat cu mana) dar de o sapt ma simt rau..am dureri musculare, limba parca e acoperita de ceva alb..
El m-a inselat..si imi e teama sa nu fi luat hiv si sa mi-l fi dat ai mie.
Cand sa fac testul?
Așteptați 6 săptămâni și faceți un test la o clinica privata de generația 4, anticorpi-antigen. Sănătate!
Buna FlorinaR,
Putin probabil sa aiba legatura cu HIV simptomele tale. Aparitia acestora este dupa minim 10 zile, desi in cele mai dese cazuri se intampla dupa 2 saptamani. Daca tu ai facut sex acum 2 saptamani si ai deja simptomele de o saptamana inseamna ca sunt ceva cam devreme sa aiba vreo legatura cu HIV.
Mai mult, suntem intr-o perioada in care racelile, gripa si covid sunt obisnuite. Daca era luna August mai ziceam ca e ciudat. Dar acum nu e nimic ciudat. Deci ai doar o raceala.
Cum zicea si cineva mai sus, daca totusi esti speriata, test ELISA sau ECLIA anticorpi/antigen la 6 saptamani (adica mai astepti o luna). Daca e negativ n-ai nimic.
Putin probabil sa aiba legatura cu HIV simptomele tale. Aparitia acestora este dupa minim 10 zile, desi in cele mai dese cazuri se intampla dupa 2 saptamani. Daca tu ai facut sex acum 2 saptamani si ai deja simptomele de o saptamana inseamna ca sunt ceva cam devreme sa aiba vreo legatura cu HIV.
Mai mult, suntem intr-o perioada in care racelile, gripa si covid sunt obisnuite. Daca era luna August mai ziceam ca e ciudat. Dar acum nu e nimic ciudat. Deci ai doar o raceala.
Cum zicea si cineva mai sus, daca totusi esti speriata, test ELISA sau ECLIA anticorpi/antigen la 6 saptamani (adica mai astepti o luna). Daca e negativ n-ai nimic.
Multimesc mult pentru raspuns.
O sa fac un test la 6 saptamani
Sper sa fie bine.
O sa fac un test la 6 saptamani
Sper sa fie bine.
Salutare.Si eu am 6 ani de la presupusa infectie.Pe mine nu m au lasat durerile de la inceput..am si acum ganglionii la gat...ceafa..subrat si genitali inflamati...durerosi..gura f uscata..dureri articulare si musculare..slabiciune musculara.
Am facut vreo 10b teste hiv pana la 1 an-toate negative..hepatite..sifilis vreo 5..paba la 1 an-negative
Am facut vreo 10b teste hiv pana la 1 an-toate negative..hepatite..sifilis vreo 5..paba la 1 an-negative
Florina...ar trebui sa stai calma ca sa nu dai in altele.Sansele sa fie hiv sunt spre 0...oricum..odata intrata teama asta in cap...greu o mai scoti.
Pt linistea ta..faci un test la 3 luni..o sa fie negativ si gata...incerci sa uiti de teama asta
Pt linistea ta..faci un test la 3 luni..o sa fie negativ si gata...incerci sa uiti de teama asta
N-ai nevoie de 3 luni. De obicei chiar si 4 saptamani sunt suficiente. 6 este recomandat. Cazurile care ies dupa 6 saptamani sunt cele in care sistemul imunitar este deja afectat de alte conditii mai grave cum ar fi leucemie sau persoane care sunt in tratemente precum chemioterapie sau raze. Deci 6 saptamani maxim, desi si la 4 este aproape 100% sigur daca iti iese negativ. Nu mai fiti atat de stresati pe chestia asta. Medicina a evoluat mult atat ca teste cat si ca tratament. Recomandarea mea pentru cei ce nu isi pot scoate din cap aceasta teama este un psiholog specializat pe probleme obsesiv-compulsive. Multa sanatate!
Oare sunt șanse ca testele hiv sa nu fie făcute de clinicile private și sa dea un rezultat negativ din burta ? Clinica sante sau synevo ?
Poppaul, eu as zice ca nu. Nu cred ca se joaca nimeni cu teste HIV. Sper sa nu fiu eu prea increzator.
Pai partea proasta este ca eu am anxietate cu elemente obsesiv-fobice..:)
De 13 ani "ma lupt" cu aceasta tulburare..si dupa 13 ani, din care cativa cu tratament si vizite la medici..inca tot insista sa se tina de mine :)
Este greu...nu e asa usor cum cred unii..mergi la medic si esti vindecat..
O sa incerc sa fac un test si la 6 sapt..
Multumesc de raspuns!
De 13 ani "ma lupt" cu aceasta tulburare..si dupa 13 ani, din care cativa cu tratament si vizite la medici..inca tot insista sa se tina de mine :)
Este greu...nu e asa usor cum cred unii..mergi la medic si esti vindecat..
O sa incerc sa fac un test si la 6 sapt..
Multumesc de raspuns!
Se poate ca problemele de natura psihica sa dea și simtome de hiv ?
Este o tulburare..anxietatea este o tulburare.
Iti dai seama ca mintea ne joaca feste si daca ai si mici obsesii iti creezi tu unele simptome.
Noi cu aceasta tulburare, avem si acest "dar" de a duce totul spre rau..de a vedea totul negativ si de a ne induce anumite stari.
Dar..asta este o alta discutie..
Iti dai seama ca mintea ne joaca feste si daca ai si mici obsesii iti creezi tu unele simptome.
Noi cu aceasta tulburare, avem si acest "dar" de a duce totul spre rau..de a vedea totul negativ si de a ne induce anumite stari.
Dar..asta este o alta discutie..
Testele rapide sunt relevante dupa 12 saptamani. Motivul pentru care ele sunt mai putin precise este pentru ca nu separa plasma de restul sangelui. De asemenea cele de saliva dau gres foarte des.
Iti recomand un test de sange intr-o clinica la 4-6 saptamani mai degraba.
Iti recomand un test de sange intr-o clinica la 4-6 saptamani mai degraba.
La test rapid de sange ma gandeam..sa il fac la 4 saptamani.
Acum am 3 saptamani de la contact..ar fi relevant daca fac acum un test de sange la o clinica?
Sau sa mai astept putin.
Acum simt ca ma si racesc...si sigur e de la virus.
Acum am 3 saptamani de la contact..ar fi relevant daca fac acum un test de sange la o clinica?
Sau sa mai astept putin.
Acum simt ca ma si racesc...si sigur e de la virus.
Mai astepta o saptamana. La 4 saptamani statistic 95% rezultatul este corect. Eu zic sa te linistesti, sansele sa fie ceva la tine sunt 0.
O sa mai astept o saptamana..nu sunt sanse 0..eu cred ca am..desi fostul ma asigura ca nu are nimic..
Exista simtome la hiv asa devreme ? Care sunt acestea ?
Poppaul, simptomele HIV apar in doua perioade
- Boala acuta la 2-4 saptamani de la infectare. Nu mai devreme de 10 zile.
- Faza finala - SIDA la 2 - 15 ani in functie de organism.
Faza acuta simpromele sunt de gripa/mono. Febra, durere in gat, transpiratii, frisoane samd.
Faza finala - SIDA - simpomele pot fi multe in functie de ce alte afectiuni au mai aparut, de la.caderea parului la cojirea pielii samd.
- Boala acuta la 2-4 saptamani de la infectare. Nu mai devreme de 10 zile.
- Faza finala - SIDA la 2 - 15 ani in functie de organism.
Faza acuta simpromele sunt de gripa/mono. Febra, durere in gat, transpiratii, frisoane samd.
Faza finala - SIDA - simpomele pot fi multe in functie de ce alte afectiuni au mai aparut, de la.caderea parului la cojirea pielii samd.
Infulenteaza un test HIV daca in acea perioada am luat mai multe vitamine, minerale, pastile pentru imuniitate. Mentionez ca am facut 5 teste la 3 saptamani, o luna jumatate, la 2, la 3, la 4 si la 5 luni si o saptamana si toate negative dar inca sunt foarte spertiat. Toate testele sunt generatia a 4 a.
Nu. Nu influenteaza. Daca ai avut un test negativ inseamna ca nu ai. Punct.
Buna dimineata. Testele au fost arn nedetectabil, hiv negativ si celulele cd4, 1490. De data asta au mai scazut limfocitele cu 1000 de unitati. Vreau sa remarc ca psihicul cel putin la mine e cel care imi face tot raul. Daca am avut febra dureri stomac stare generala rea, gandul m a adus la hiv. De aici a plecat tot. La un moment dat ma durea fiecare punct din corp. Am ajuns la un masaj si dintr o data mi a trecut. Atunci am realizat ca e ceva psihic. Totusi daca esti bolnav un masaj ajuta putin dar mie imi trecusera toate durerile. Am facut analize si aseara in sfarsit am dormit ca inainte de acest episod. E clar. Am probleme mari dar la cap. Tre sa cautam si alte forumuri cu probleme de mansarda.
Multe sunt de la cap..mai ales daca esti o persoana mai negativa..
Pe mine de 2 zile ma doar sub brat..nu am nicio umflatura dar mi-a intrat in cap ca am ganglioni.
Si inca nu au trecut 4 saptamani sa ma pot testa..psihic sunt praf.
Pe mine de 2 zile ma doar sub brat..nu am nicio umflatura dar mi-a intrat in cap ca am ganglioni.
Si inca nu au trecut 4 saptamani sa ma pot testa..psihic sunt praf.
Florina,
Iti scriu pentru ca sunt o persoana care traieste cu tulburare anxioasa, HIV pozitiva. Chiar daca este sa iasa testul pozitiv, te rog nu te mai chinui cu gandurile astea, nu este sfaristul lumii. In ziua de azi un seropozitiv are o viata normala, atata timp cat isi ia tratamentul in mod corespunzator. Sunt diagnosticata cu tulburare anxios-depresiva de la 24 de ani. Au trecut de atunci multi ani, stiu ce inseamna gandurile de care spui si starile prin care treci. Totul la noi anxiosii, este sa accepti ca unele lucruri nu sunt in controlul nostru si ca nu avem decat sa le acceptam.
Hai, capul sus! Nu trage niste concluzii inainte de vreme si nu iti face rau singura.
Iti scriu pentru ca sunt o persoana care traieste cu tulburare anxioasa, HIV pozitiva. Chiar daca este sa iasa testul pozitiv, te rog nu te mai chinui cu gandurile astea, nu este sfaristul lumii. In ziua de azi un seropozitiv are o viata normala, atata timp cat isi ia tratamentul in mod corespunzator. Sunt diagnosticata cu tulburare anxios-depresiva de la 24 de ani. Au trecut de atunci multi ani, stiu ce inseamna gandurile de care spui si starile prin care treci. Totul la noi anxiosii, este sa accepti ca unele lucruri nu sunt in controlul nostru si ca nu avem decat sa le acceptam.
Hai, capul sus! Nu trage niste concluzii inainte de vreme si nu iti face rau singura.
Nu va fi pozitiv. Florina nici macar nu stie daca tipul ala are sau nu. Cel mai probabil tipul ala nu are nimic. Chiar si daca ar avea de la un singur contact sansele sunt mici sa se transmita. Toate problemele la ea sunt psihologice.
Larry, eu am luat virusul de la un singur contact. Deci, da, este posibil.
Dar, de fapt, Florina, tu stii ca el are HIV? Sau? De unde ideile astea?
Dar, de fapt, Florina, tu stii ca el are HIV? Sau? De unde ideile astea?
KatiaM ce simptome ai avut ? Dupa cat timp te ai testat si unde ? Contact sexual anal neprotejat?
Da, este posibil, nu am zis ca nu este. Dar sansele sunt destul de mari mai degraba sa nu mai ales avand in vedere ca ea a mentionat ca tipu nu a terminat in ea. Desi virusul se poate transmite si prin precum sau epidermial sansele sunt mai mici.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4daca ai HIV... mai poti scapa?
- 36test hiv1-2
- 1014mononucleoza infectioasa este un diagnostic plauzibil pt suferinta mea?
- 11Intrebare despre HIV
- 22Astept raspunsul la testul hiv. Sunt terminata psihic!
- 5cum pot sa ii spun persoanei iubite ca am hiv fara sa il pierd? ajutor!
- 2Infectare cu HIV
- 5am hiv sau.. ?
- 4Analize hiv, hepatita
- 3infectie hiv?
- 3posibil hiv?
- 4Hiv 1/2
- 0O fi adevarat -hiv se transmite prin saliva?
- 4Nu vad cu 1 ochi deloc.. E de la hiv...
- 2HIV?
- 8Posibil HIV / SIDA ? Sfatul medicului ?
- 0Rezultat hiv
Mai multe informații despre: HIV infectia cu HIV testul HIV testarea HIV
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: