Intrebare

24-11-2008
DanaViz
Nu este medic/terapeut
DanaViz
Buna ziua,
Am descoperit mai de mult un punct alb galbui pe amigdala dreapta de marimea unui bob de orez nu a crescut nu s-a deslipit din acel loc nu ma deranjeaza si pe amigdala din stanga a aparut un punct mai alungit nu este rotund este galbui mic dar nu cred ca este puroi, poate fi o ciupercuta? nu pot sa-mi dau seama deoarece nu ma doare gataul. Am luat un tratament cu penicilina (Ospen de 1500) dar nu au disparut, mi-am facut analiza de exudat dar nu a iesit nimic totul este ok, doresc sa stiu daca trebuie neaparat sa umblu la acel punct de pe amigdala dreapta care este ca un chistulet sau ce se intampla daca nu-l scot.Nu as dori sa-mi scot amigdalele la varsta de 38 de ani ca imi este frica.Ce tratament as putea sa iau pt ciupercuta accea de pe amigdala din partea stanga, am luat si nizoral la recomandarea d-nei dr. de familie, dar nu a disparut, am incercat sa fac si gargara cu bicarbonat dar tot nu trece, exista altceva local pt aceasta problema, sau trebuie totusi interventie cu laser-ul, v-ati mai confruntat cu astfel de cazuri, nu este periculos interventia cu laserul si daca trebuie totusi sa umblu la acel punct alb galbui de mariumea unui bob de orez bine inchistat.Va multumesc frumos.
1 comentarii
0
24-11-2008, ora 13:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Buna ziua!
Da. acel punctulet.. este intradevar un chist.. si vorbeste despre o iunfectie cumulata care nu are loc pentru dreenaj. Este normal si logic sa mergeti pentru a deschide acel chist si a drena infectiea din el.
Intradevar, in caz ca nu vreti sa scoateti amigdalele in totalitate.. se poate opta pentru micsorarea amigdalelor in volum.. cu Laser sau Radiofrecventa!
Adaugă un comentariu / răspuns