Intrebare legata de schizofrenie
Cum se pune acest diagnostic. Daca am fost pe tratament 1 an de zile iar dupa 6 luni reinternat din nou inseamna ca am schizofrenie sau se mai poate sa scap?Exista oameni care se vindeca complect le dispar simptomele isi pot mari capacitatea de concentrare si atentie
1 comentarii
In urma unei evaluari psihiatrice vi se stabileste diagnosticul (exista 5 subtipuri de schizofrenie - uitati-va pe fisele dvs.). Schizofrenia nu se vindeca total. Persoane care sufera de schizofrenie trebuie sa urmeze constant tratament, sa mearga periodic la psihiatru pentru a fi monitorizate, altfel exista riscul recaderilor, a unor noi episoade. Schemele de tratament tin sub control afectiunea si ajuta la o mai buna functionare (capacitatea de concentrare, atentie etc).
Daca in cazul dvs. este vorba despre shizofrenie, puteti apela si la sedintele de psihoterapie pentru acceptarea diagnosticului, complianta la tratament, pentru o mai buna integrare sociala, pentru a va organiza viata intr-un mod mai usor.
Daca in cazul dvs. este vorba despre shizofrenie, puteti apela si la sedintele de psihoterapie pentru acceptarea diagnosticului, complianta la tratament, pentru o mai buna integrare sociala, pentru a va organiza viata intr-un mod mai usor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 38Am fost diagnosticat greşit !
- 16schizofrenica, ma tem de singuratate si de saracie
- 4schizofrenie - masura internarii medicale
- 5ce trebuie sa stim despre tulburarea pshihotica reziduala?
- 731episod psihotic acut... rog sfatul unui psihiatru
- 16zyprexa- intrebare pentru un medic
- 8E posibil ca diagnosticul de schizofrenie sa nu fie corect?
- 18Schizofrenie debut
- 3Schizofrenie
- 7Diagnostic greshit
- 128Pentru schizofrenici - Grup de suport
- 2Sufăr de schizofrenie de peste 10 ani și as dori sa ajut cu experientele mele
- 9Fobia sociala ca simptom al schizofreniei.
- 0La ce facultăți m-ar primi daca am schizofrenie?
- 1Pot fi nutriționist daca am schizofrenie?
- 8Autism sau schizo?
- 10Incetarea dreptului de munca.
- 7Cum scap de diagnosticul de schizofrenie care mi s a pus la cererea mea?
- 8Mă pot angaja că infirmier daca sufar de schizofrenie?
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: