Intrebare legata de schizofrenie
Cum se pune acest diagnostic. Daca am fost pe tratament 1 an de zile iar dupa 6 luni reinternat din nou inseamna ca am schizofrenie sau se mai poate sa scap?Exista oameni care se vindeca complect le dispar simptomele isi pot mari capacitatea de concentrare si atentie
1 comentarii
In urma unei evaluari psihiatrice vi se stabileste diagnosticul (exista 5 subtipuri de schizofrenie - uitati-va pe fisele dvs.). Schizofrenia nu se vindeca total. Persoane care sufera de schizofrenie trebuie sa urmeze constant tratament, sa mearga periodic la psihiatru pentru a fi monitorizate, altfel exista riscul recaderilor, a unor noi episoade. Schemele de tratament tin sub control afectiunea si ajuta la o mai buna functionare (capacitatea de concentrare, atentie etc).
Daca in cazul dvs. este vorba despre shizofrenie, puteti apela si la sedintele de psihoterapie pentru acceptarea diagnosticului, complianta la tratament, pentru o mai buna integrare sociala, pentru a va organiza viata intr-un mod mai usor.
Daca in cazul dvs. este vorba despre shizofrenie, puteti apela si la sedintele de psihoterapie pentru acceptarea diagnosticului, complianta la tratament, pentru o mai buna integrare sociala, pentru a va organiza viata intr-un mod mai usor.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10Zyprexa, se poate lua in timpul sarcinii?
- 12Schizofrenia este ereditara?
- 69Ajutor... Tulburari psihice?
- 7am luat un drog super blackout si m-am trezit cu depresie
- 54Dieta fara cazeina si gluten in schizofrenie si autism
- 27Camine pt persoane cu schizofrenie
- 9uitati-va ce poate face un schizofrenic
- 3Eu cred ca sunt simptomele negative ale schizofreniei
- 36Schizofrenicii au sansa la viata?
- 9Posibil din depresie in schizofrenie?
- 3Schizofrenic caut medic bun
- 1Schizofrenie - ce parere aveti despre Doctorul Bogdan Eduard Petrachi de la Obregia?
- 1Diagnostic pus gresit (modificat)
- 4Sunt intr-o situatie dificila
- 0Cum sa reușești să ai o cariera in domeniul medical având și schizofrenie?
- 4GAFS
- 12Garsonieră sau azil pentru o persoana cu schizofrenie, care ar fi soluția?
- 0Betaina
- 0Educativ - Persoane care s-au filmat in timpul unor episoade psihotice din schizofrenie
- 8Mă pot angaja că infirmier daca sufar de schizofrenie?
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: