Ipohondria anxietate sau chiar boala?

22-07-2020
ELY3094
Nu este medic/terapeut
ELY3094
Bună!
Scriu aici cu marea rugăminte și dorința de a ma ajuta cineva.
Incep cu începutul. Am 26 de ani și o viata ft frumoasa pana sa trec prin următoarele stări.
În urma cu doi ani jumatate am văzut la TV cazul unei fete care de la o simpla durere de cap a descoperit ca ar avea leucemie.
M a șocat destul de mult, am găsit o pe Facebook și pe insta, și de atunci am urmărit o în permanenta pentru a vedea cum evoluează.
Ma bucuram când era bine ma rugam pentru eu și ma întristam când era rau.
Încă de atunci îmi era frica ca nu cumva sa am și eu boala ei leucemia. A luptat extrem de mult iar asta m a făcut sa o urmăresc și mai mult.
DE Curând însă ea a murit, nu a mai putut...
Din ziua în care a murit pur și simplu eu numai am liniște. Pe de o parte sunt convinsa ca am leucemie 100% iar undeva în adâncul subconștientului meu cred ca poate e psihic.
Am toate simptomele, picioarele și mainile ma dor ft tare la încheierturi, ma doare gatul, am pete roșii și apoi vânătăi pe piele iar la câteva luni sângerări nazale.
Sagerarile nazale apar în urma unui frecării abundente a nasului de parca l as rupe deoarece am o alergie, dar eu pun tot pe seama leucemiei.
Mai mult decat atât am ajuns în punctul în care ma gândesc doar la asta, numai imi vad viata fericita deloc, ma vad mereu în spital și trecând prin toate episoadele prin care a trecut și ea.
II verific ft des pagina de Facebook și ma uit la postările de când era bolnava.
Dacă mama sau cineva din familie spune ca îl doare ceva ma gândesc la leucemie.
Dacă aud ca cineva are leucemie plâng și sunt convinsa ca am și eu.
Analizele nu le am făcut de trei ani și îmi este frica sa ma duc. Singurul meu gând este ca atunci când voi merge la analize va trebui sa îmi fac bagajul sa rămân internata în spital pentru ca am leucemie.
Nu știu dacă durerile articulare și de gat sunt provocate de anxietate
Nu știu dacă vânătaia și petele roșii d epe mana au apărut un urma scarpinarii excesive sau din cauza bolii.
Oare este ipohondrie, anxietate Sau boala?
6 comentarii
0
22-07-2020, ora 15:04
ELY3094
Nu este medic/terapeut
ELY3094
Va rog...o parere?
0
22-07-2020, ora 17:19
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua, ceea ce descrieți este mai degrabă anxietate decât leucemie. Este foarte probabil ca simptomele pe care le descrieți sunt cauzate de starea psihica.
În orice caz, o abordare responsabila și profesionista a situației ar presupune:
1. O evaluare a stării generale de sanatate a organismului (evaluare medicala)
2. O evaluare a stării psihice (evaluare psihologica)
1
22-07-2020, ora 17:27
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergi la medic si vezi mai întâi dacă e o problemă medicală, ca să te convingi singură. Totdeauna când avem impresia ca avem ceva e bine să acționăm imediat. Dacă nu e nicio problemă medicală, mergi la un psiholog si fă o evaluare psihologică. Din ce descrii par simptome de anxietate și ipohondrie, dar un diagnostic sigur se pune numai în cabinet. Nu e obligatoriu dacă cineva are o problemă să avem și noi, dar o teamă dusă la nesfârșit poate crea si alte probleme nu numai anxietate. Eliberează- te de teamă făcând tot ce ține de tine să scapi de ea ca sa- ți poți trăi viața frumos fără griji și fără temeri.
0
23-07-2020, ora 13:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dv. va puteti ajuta singura facand un set de analize de sange. Daca continuati in ritmul asta va imbolnaviti psihic si bolile psihice sunt foarte grele. Nu mai stati cu drobul de sare! E aiurea!
0
01-08-2020, ora 06:12
Marian0207
Nu este medic/terapeut
Marian0207
Buna ziua, si eu am aceleasi simptome : stari febrile, dureri de cap si ameteala, sunt palid si imi sangereaza gingiile (doar dimineata)... mi-am facut 2 test de sange in locuri diferite si au iesit foarte bune, plus test de coagulare. Absolut toste valorile sunt in limite normale. Mi-am facut programare... Nu am liniste deloc, iau alprazolam dat de medicul psihiatru, sincer nu prea ma ajuta, nu pot dormi, ma trezesc in panica, am si cateva sedinte de psihoterapie... Niciodaya in viata mea nu m-am simtit atat de slabit si de rau. Inafara de analizele de sange am mai facut si alte analize ( la neurologie, ORL, pneumo, gastro.. etc) si desigur nimeni nu imi da un diagnostic si figurez sanatos din analize. Ma simt neputincios, simptomele imi dau de gandit si nu ma lasa sa imi traiesc viata... Ce trebuie facut? Le am incercat pe toate, oare am leucemie sau vreo boala ? Ca simt ca ma sting pe zi ce trece...
1
06-08-2020, ora 10:05
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Vorbește cu psihiatru care ți-a dat medicamentul. De obicei începe să-și facă efectul după 2-3 săptămâni. Dacă iei mai de mult și nu simți schimbări, poate îți schimbă schema de tratament.
Înainte de psihoterapie ți-a făcut și evaluare psihologică? Prin evaluare se pot depista și factorii care mențin tulburarea și poți fi ajutat să lucrezi la diminuarea acestora
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul