iritatie pe scrot

13-02-2007
alin&micu
Nu este medic/terapeut
alin&micu
sunt silviu, si in urma cu un an am inceput sa am mancarime pe pielea testicolelor asociata cu o roseata, transpiratie in zona testicolelor, miros neplacut si mici foliculi /bobite/la radacina parului de pe scrot umplute cu o substanta de culoare alba.Arata ca si un punct cu grasime.Nu stiu daca are legatura una cu alta, am fost la medic si nu e nimic legat de penis sau boala genitala.Am incercat si cu crema nizoral, fluocinolon si nu am ajuns la nici un rezultat.Daca ma puteti ajuta astept orice sugestie.va multumesc
38 comentarii 12 Înainte ›
0
14-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Micile "bobite" de la radacina firului de par sunt glande sebacee care secreta sebuum-ul (o substanta alb-galbuie grasoasa). Pana aici totul e OK., adica nu e nimic patologic. Trebuie sa mentii local o igiena mai riguroasa, adica sa speli mai des zona cu apa si sapun ( zilnic, seara, inainte de culcare). Daca problemele persista, adreseaza-te unui medic dermatolog!
0
03-03-2007, ora 00:00
pascuavram
Nu este medic/terapeut
pascuavram
si eu am aceias problema "mancarimi mari pe scot" este un simptom jenant mai ales in public.
trebuie sa spun ca nu lipa de igiena este cauza, pana la urma si abuzul de igiena este daunator (distruge pielea, porii etc...)
am consultat mai multi medici dermatologi insa fiecere a experimentat pe mine cate o alifie.
o rezolvare temporara a acestei probleme este LOCOID LIPOCREAM
o crema pe care o dau in strat subtire pe locul unde incepe sa ma manace si mancarimea dispare in cateva minute. efectul cremei este cam de doua zile dupa care simptomele reapar.
am observat ca transpiratia amplifica fenomenul si frecvanta dar nu cred ca este ocauza.
mai degraba este o ciuperca asociata cu o baza nervoasa.
locul unde ma scarpin(nu apare mereu in acelas loc si nu pe tot scrotul deodata) se inroseste foarte tare si dupa ce trece roseata,
pe piele, raman particule mici uscate ca faiana sau ca o matreta foarte fina.
ma intereseaza si pe mine o rezolvare definitiva aacestei boli !!!!!!!!
0
04-03-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ce alifii au "experimentat" pana acum medicii dermatologi si cate zile a fost aplicata fiecare dintre ele?
0
29-05-2008, ora 00:00
kenvy
Nu este medic/terapeut
kenvy
Buna ziua. am si eu. nu stiu daca exact ca silviuu. sau pascuvram. dar sunt niste puncte de grasime albe. care nu ma mananca. insa am pe scrot cat si pe penis. vreau sa stiu daca se poate ce sunt aceste puncte de grasime si cum pot scapa de ele. SI inca ceva deci nu ma mananca si nu ma dor. la atingere. Astept un raspuns.Multumesc
0
30-05-2008, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Raspunsul il ai ceva mai sus in ceea ce priveste "ce sunt aceste puncte de grasime".
Daca vrei sa scapi de ele. este mai complicat, deoarece trebuie anesteziate fiecare in parte si apoi arse cu electrocauterul!
0
07-03-2009, ora 19:51
Colorind
Nu este medic/terapeut
Colorind
se pare ca si eu am.. si nu prea sunt tratamente de vindecare completa... cei drept pentru vindecarea unei perioade scurte de timp am folosit "Advatan", insa eu zic ca este o boala incurabila.. cel putin din ce am auzit de la medici.. si eu astept un tratament de ceva timp.. 3-4 ani.. dar degeaba. Domnule Doctor, Dumneavoastra ce ne recomandati?
0
10-03-2009, ora 17:46
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu imi dau seama ce anume aveti si dvs !!!
Daca este vorba tot despre punctele de grasime, cititi mai sus ce am recomandat !
0
10-03-2009, ora 18:02
Colorind
Nu este medic/terapeut
Colorind
Pai exista si acel punct de grasime, insa de petele albe care mananca nu prea am gasit nici un tratament care sa le indeparteze de tot. spalatul in abundenta nu are efect, singurul medicament care a ajutat a fost "Advatan". Nu stiu daca au legatura unele cu altele.. petele albe cu bobitele. La mine problema e urmatoarea:
Imi apar niste pete albe pe scrot, acum si pe orag, cat si pe capul organului, care mananca. Dupa un timp ele se transforma in niste coji, sau un fel de matreata care se decojeste, pana ramane pielea rosie si ustura ca si cum ar fi o arsura. Boala se extinde incet incet si la dermatolog nu am cum sa ma duc pentru ca nu am trimitere de la medicum meu de familie care e in orasul meu natal, iar eu sunt la facultate. Acesta este motivul principal pentru care am apelat la serviciile dvs. Va multumesc!
0
27-07-2009, ora 00:42
Anonimgc
Nu este medic/terapeut
Anonimgc
buna ziua... sunt george am 17 ani si vreau sa ma adresez unui doctor cu o intrebare.Mia aparut un fel de cos pe scrot..nu stiu ce este de fapt.Daca puteti sami spuneti ce ar putea fii...si daca ar trebui sa ma alarmez. Va multumesc! (astept raspuns cat mai urgent va rog!)
0
27-07-2009, ora 00:49
Anonimgc
Nu este medic/terapeut
Anonimgc
P.S.
Deci nu e una din acele bubite.. eu un fel de cos pe dinauntru care ma doare la o atingere putin mai tare.
Va rog din nou sa-mi dati un sfat cat mai repede posibil.
0
31-07-2009, ora 14:52
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ar putea fi un chist sebaceu suprainfectat!
Da, ar trebui sa te alarmezi, pentru ca infectia se poate extinde!
0
18-12-2009, ora 23:22
sorin marian
Nu este medic/terapeut
sorin marian
acum cateva zile mi-a iesit un cos pe scrot...l-am spart dupa care s-a intarit locul in care era...iar acum simt ceva tare in interior de marimea unei unghii...ce imi puteti recomanda sau ce imi puteti spune??astept raspuns multumesc
0
25-12-2009, ora 17:43
myhu
Nu este medic/terapeut
myhu
as dori un sfat ptr tratarea micozei piciorului/pe care am luat-o din armata in urma cu17 ani/ de atunci am incercat nenumarate tratamente dupa recomandarile derm atologului dar aveau efect doar pe perioada tratamentului, mai grav este faptul ca sa extins in zona organelor genitale si in zona scalpului unde mia provocat caderea parului.in ultima vreme am facut tratament cu terbinafina1luna tratament/1luna pauza, timp de 3 luni si unguent canesten plus dezinfectia ancaltamintei cu formol dar rezultat doar pe per. tratamentului pe urma aceleasi probleme.cu multumiri
0
03-01-2010, ora 11:51
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Micoza de la picior recidiveaza datorita unor factori favorizanti cum ar fi piciorul incaltat mai multe ore pe zi, utilizarea ciorapilor supraelastici, transpiratia abundenta a picioarelor, lucrul in mediu umed, etc.
Aparitia micozei in zona genitala tine in mare de conformatia anatomica a zonei, adica de pliul format intre scrot si coapsa ce mentine umezeala si favorizeaza dezvoltarea ciupercii.
In mod sigur ciuperca nu s-a extins de la picioare la scalp !
In concluzie, in functie de factorii favorizanti, medicul dermatolog ar trebui sa stie ce recomandari sa va faca pentru a ameliora situatia.
0
30-05-2010, ora 18:43
sarbu
Nu este medic/terapeut
sarbu
am de ceva timp pe testicule o substanta alba cand ma scarpin aceasta cade ca un el de matreata.va rog caut ajutor urgent.
0
14-06-2010, ora 21:05
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Spalati in fiecare seara zona, apoi aplicati Lamisil crema, timp de 14 zile.
0
30-06-2010, ora 23:12
eminem
Nu este medic/terapeut
eminem
problema cu roseata transpiratie si mancarime foarte mare o am si eu la nivelul scrotului...roseata probabil in cauza faptului ca " ma scarpin "...vad ca este o problema comuna si banuiesc ca v-a trece cu timpul...mi s-a inaplat ca transpiratia sa aiba culoarea albastru verzui si chiar as vrea sa stiu daca am inebunit eu...si este accentuata in partea dreapta a scrotului...de asemenea exista o temperatura foarte mare la nivelul scrotului...din cate stiu eu este cea mai rece zona a corpului...varsta:16 ani...
0
01-07-2010, ora 22:02
pascuavram
Nu este medic/terapeut
pascuavram
@myhu.Nu cred ca mancarimea din zona organelor genitale este de aceeasi natura. Am avut mancarimi la baza degetelor de la picioare(deasura incheiturii). Am folosit multa vreme lamisil.Am dat de cateva ori cu decoct(ceai) de rostopasca si de atunci nu mai am aceasta problema.
0
17-07-2010, ora 10:28
adissan
Nu este medic/terapeut
adissan
Buna ziua.Am si eu o problema, am o senzatie de arsura pe scrot sub testicole si o sensibilitate la nivelul glandului.Uneori apare o iritatie de culoare rosie la baza glandului si pe scrot.Nu stiu daca e o afectiune a pielii sau poate o infectie in acea zona.Am si niste bubitze albe pe penis si pe scrot(le am cam din todeauna).
Nu am scurgeri sau alte iritatii nici usturime la urinat.Mentionez ca aceste probleme nu le am constant, am avut senzatia de usturime si in urma cu 2 saptamani.Principalul disconfort e senzatia de arsura la nivelul scrotului (testicolelor).Daca puteti sa-mi dati niste sfaturi...va rog mult.
0
27-07-2010, ora 10:51
patrik88
Nu este medic/terapeut
patrik88
Buna ziua! De cateva zile mi'au aparut cateva puncte albe pe scrot ca niste cosuri, dar nu le pot sparge.Imi puteti spune cum as putea scapa de ele ?

http://img96.imageshack.us/img96/5396/p2707101036.jpg
http://img534.imageshack.us/img534/4356/p270710103601.jpg
0
30-07-2010, ora 15:40
oscar_000
Nu este medic/terapeut
oscar_000
buna ziua domnule doctor. am si eu o problema care ma ingrijoreaza. mi-a aparut un soi de iritatie pe scrot in ultimele zile...e vorba de o roseata pe o parte si cealalta a scrotului insotita de o jena..o usoara usturime..prima data a aparut acum 2 sapt. am tratat zona cu cicatrizin si triderm si a disparut iar in urma a ramas o zona cat unghia usor maronie...(mentionez ca se luase pielea) acum problema a reaparut , si pe langa asta pielea glandului uneori devine lucioasa si se exfoliaza iar in unrma raman pete usor rosiatice...aseara am aplicat bepanthen crema si azi am realizat ca aproape de linia circumciziei zona s-a inflamat usor...de mentionat ca am facut 3 operatii de circumcizie in ultimii 2 ani (din motive de igiena si etetice - suna ciudat) ultima a avut loc la inceputul acestui an...sa fie vreo 6 luni de atunci...obijnuiesc sa port blugi fara lenjerie intima...m-am gandit ca ar fi o simpla iritatie dar mi-e teama de mai rau.(ex: candida, herpes, cancer etc)..ce ma sfatuiti sa fac? multumesc anticipat
0
01-08-2010, ora 16:18
oscar_000
Nu este medic/terapeut
oscar_000
revin cu un nou comentariu.la o zi dupa del de sus situatia s a agravat oarecum...au aparut pete rosii intre gland si linia circumciziei iar pe scrot au aparut usoare rani.acestea sunt insotite de intepaturi usturime si mancarimi.. peste aceste "rani" se formeaza o secretie oarecum alba si vascoasa...presupunand ca ar fi o candidoza am inceput sa aplic de 2 zile pimafucort...dupa aplicare zona se calmeaza..simt o caldura...nu mai este asa inflamat...umflaturile s-au redus insa nu pot sa spun ca mi-a trecut... ranile au ramas in continuare...avesti idee ce ar putea fi? multumesc inca o data..
0
15-08-2010, ora 13:33
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru eminem si adissan:
Acelasi tratament cu al lui sarbu.
0
15-08-2010, ora 13:34
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru oscar_ooo:
Este probabil o infectie.
Tratati-o cu Diprogenta crema sau Baneocin unguent.
0
05-12-2010, ora 20:15
nuconteaza1
Nu este medic/terapeut
nuconteaza1
Buna ziua.
Am 17 ani si, de ceva vreme am o umflatura mica pe scrot in partea stanga. Problema este ca nu ma doare, nu ma deranjeaza in niciun fel, insa initial a aparut ca un cos, cand un fir de par a crescut pe sub piele (dupa ce mam ras...pe romaneste, fara inhibitii), Insa, pana acum nu a disparut, si secreta grasime...(niciun fel de substanta alba).Deci e ca un cos normal, doar ca, in loc de substanta alba, este grasime.
AS dori sa stiu cat de grav este, avand in vedere ca nu a disparut desi exista de ceva vreme ( in rest tot ceea ce tine de sistem sexual /organ genital este perfect normal ) plus eventuale sfaturi, tratamente.
Multumesc frumos, astept un raspuns urgent, a inceput sa ma ingrijoreze mult.
0
08-12-2010, ora 16:36
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Aveti un chist sebaceu care trebuie operat.
Mergeti la un dermatolog.
0
17-12-2010, ora 12:06
andrei popescu23
Nu este medic/terapeut
andrei popescu23
buna ziua domnule doctor, am aceleasi simptome ca patrik88 de mai sus care va postat o intrebare, si are si poze, mentinoez ca si eu am la fel, ne puteti ajuta cu un sfat?multumesc
0
18-12-2010, ora 06:09
calinm
Nu este medic/terapeut
calinm
Buna ziua domnul doctor
Cred ca sint un caz aparte cu unele simptome asemanatoare celor de mai sus, unele.
totul a pornit cu verificarea daca sint steril sau nu, si dupa mai multe analize mi-a iesit sterilitate, desi cindva in tinerete, multe fete au ramas gravide, dar am hotarit sa nu ii pastram.
Am fost la domnul doctor Marinescu de la maternitatea Giulesti din Bucuresti pentru a face insamintare artificiala. Am fost trimis de d-nul doctor Marinescu la un domn doctor al carui nume nu il mai stiu ca sa vada ce am de am sterilitatea sau ce determina aceasta sterilitate. Am facut echografia si amindoua testicolele mele parca sint prinse in plasa cum ar fi cea de buzau. Am niste puncte albe si domnul doctor a zis ca nu a vazut asa ceva in viata lui si ca nu stie ce sint, si, i-a spus ca daca erau negre, mai aveam 2 saptamini de trait. Prin august sa intimplat a doua oara din viata mea sa mi se umfle la legatura testicolului sting, de parca aveam trei testicule. Ca si prima data, dupa un contact sexual de durata, mi s-a desumflat acel asa zis testicol in plus. Va spun toata istoria caci nu am ajuns inca la supararea mea de ani intregi. Testicolele mele sint mereu fierbinti si se produce o transpiratie urit mirositoare ce nu o mai suport. Firele de par se ingroasa cu o substanta grasa de culoare galbena care ii intareste mirosul. Am citit mai in sus de igiena. O am, o fac si tot, dupa 2 ore acel miros urit si salciu. Eu dupa ce ma duc la wc. aplic metoda spalarii, nu a stergerii cu hirtia. Am si o mincarire pe scrot si in zona anusului, unde la calmez cu apa fierbinte, sau mai bine zis oparesc zona cu mincarimi. As dori o solutie, un diagnostic, ceva, daca se poate. As putea sa va trimit echografiile facute pe un e-mail daca as putea cum, ca sa vedeti ce v-am descris aici.
Cu multa stima si respect, Calin M.
0
26-12-2010, ora 17:59
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru andrei popescu23:
Problema dvs nu se poate rezolva decat la un dermatolog deoarece necesita mici interventii chirurgicale.
0
26-12-2010, ora 18:01
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru calinm:
Incercati sa ajungeti la domnul dr. Toropoc Ionel La Spitalul Militar Central, Clinica Dermatologica.
Adaugă un comentariu / răspuns
38 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testiculul
  • Lovitură la/în testicule
  •