Iubitul mea nu vrea sa ne mutam împreună

12-04-2020
AndreeaMM
Nu este medic/terapeut
AndreeaMM
Bună seara!

Am o problema de cuplu și as dori și părerea voastră. Sunt într-o relație cu un băiat de 1 an si jumătate, amândoi avem 25 de ani și urmează sa ne finalizam studiile. Precizez ca amândoi avem venituri independente de cele ale părinților. Eu stau singura, într-un apartament, iar el sta încă cu părinții. Întrucât eu stau singura, i-am propus sa ne mutam împreună, având în vedere ca, din cauza locului de munca, ne vedeam doar în weekend. Iubitul meu a refuzat sa îmi dea un răspuns clar, scuzandu-se ca la mine nu ar fi suficient spațiu pentru 2 persoane, ca e prea devreme și nu știe cum va fi la anul, existând riscul sa lucrezel în alt oraș, , pentru o perioada limitata și temporara, timp de 1 an. Mie mi se pare ca suntem la vârsta în care putem sa luam viata în propriile mâini și nu inteleg aceasta ezitare, mai ales ca nu suntem de câteva săptămâni în relație, ci de 1 an și jumătate. El spune ca nu simte mereu nevoia sa stea cu cineva, ca ii e bine și singur, dar mi-e îmi este greu sa stam atât de departe unul de altul. Voi ce parare aveți? Dacă iubești o persoana, nu e normal sa îți dorești să locuiești cu acea persoana? Nu mi-a dat de înțeles ca nu m-ar iubi, ca noi ne înțelegem foarte bine în rest, când mai rămân la el sau rămâne el la mine. Nu înțeleg de unde atâta nehotărâre.

Ce propuneți sa fac? Sa îl aștept în continuare sau sa încerc sa îl determin sa ne mutam împreună? Când am avut discuția, i-am zis ca dacă nu găsim o soluție, cel mai bine ne despărțim, dacă ne dorim lucruri diferite.

Multumesc.
1 comentarii
1
14-04-2020, ora 13:36
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cred ca e ceva firesc sa iti doresti sa te muti alaturi de persoana la care tii, asa ca pot sa iti inteleg frustrarea Andreea.
Cu toate acestea, faptul ca el inca nu isi doreste sa faca acest pas nu inseamna neaparat ca nu tine la tine.

Nu stiu cat de folositor e pentru tine sa conditionezi continuarea relatiei voastre de mutatul impreuna.
Poate mult mai util ar fi sa intelegeti mai bine fiecare ce sta la baza pozitiei voastre. Iar pentru asta ati putea apela la sprijinul terapiei de cuplu, ce va poate ajuta si sa evaluati daca nu sunt si alte aspecte ale relatiei dintre voi ce ar putea fi schimbate in bine.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul