Jena in gat
In urma unei raceli, cu durere in gat, scurgeri nazale, apoi tuse cu flegma in ultima parte, am ramas cu o jena in gat, o senzatie de parca ar trebui sa-mi dreg gatul frecvent. Am mai avut un episod asemnator acum un an dar in timp s-a atenuat...Mentionez ca in copilarie am avut sinuzita( tratata) dar care a mai avut episoade sporadice. Care ar fi cauza acestui disconfort si cum se poate atenua?
2 comentarii
Mai ai nasul infundat? Ii trebuie ceva timp corpului sa se curete.
Daca nu ai puncte de puroi in gat si doar te doare putin gatul, poti lua pastile de supt.
Eu prefer tantum verde (pastile de supt sau solutie pt gargara), hexoraletten n, sau trachisan.
Daca mucozitatile nu dispar intr-o saptamana, daca te doare capul sau gatul nu iti trece, daca ai ganglioni umflati submandibular, inseamna ca ai o infectie faringiana sau la sinusuri si va trebui sa faci :
- exudat nazal si exudat faringian cu antibiograma.
Nu face nici un tratament antibiotic fara sa ai in fata antibiograma in care sa scrie la ce antibiotic este sensibila bacteria gasita.
Vorbeste cu doctorul despre asta.
Sa nu mananci lactate si grepfruit pe perioada tratamentului. Interactioneaza si anihileaza efectul medicamentelor.
Multa sanatate!
Daca nu ai puncte de puroi in gat si doar te doare putin gatul, poti lua pastile de supt.
Eu prefer tantum verde (pastile de supt sau solutie pt gargara), hexoraletten n, sau trachisan.
Daca mucozitatile nu dispar intr-o saptamana, daca te doare capul sau gatul nu iti trece, daca ai ganglioni umflati submandibular, inseamna ca ai o infectie faringiana sau la sinusuri si va trebui sa faci :
- exudat nazal si exudat faringian cu antibiograma.
Nu face nici un tratament antibiotic fara sa ai in fata antibiograma in care sa scrie la ce antibiotic este sensibila bacteria gasita.
Vorbeste cu doctorul despre asta.
Sa nu mananci lactate si grepfruit pe perioada tratamentului. Interactioneaza si anihileaza efectul medicamentelor.
Multa sanatate!
Multumesc pentru raspuns, o sa incerc variantele de mai sus, pe toata perioada racelii am folosit doar decasept pentru gat si o aspirina din cand in cand.Nasul inca imi face probleme si imi tot dreg vocea, normal ar fi fost sa merg la doctor, dar stiti cum e, lasi pana in ultimul moment.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Sangerari nazale de vreo 2 zile cand suflu nasul
- 1Limba alba uscata
- 1Pata Rosie pe cerul gurii
- 0Sept perforat
- 1Surzire neurosenzoriala brusca
- 1Ajutor! Adenopatii multiple!
- 2Tinitus după o răceală de 4 zile
- 1Hiperpneumatizarea celulelor mastoidiene
- 4Posibilă rinită atrofică sau inceput de perforatie sept nazal?
- 3Ameteli si presiune in urechi.