Jocuri de noroc

28-12-2020
Tar.a
Nu este medic/terapeut
Tar.a
Sunt intr-o relatie cu iubitul meu de 1 an. Are 24 de ani si mi-a marturisit ca aceasta dependenta a inceput in urma cu 7 ani. La inceput nu am stiut cat de grava este situatia, pana ce a fost nevoit sa-si vanda masina pentru care facuse credit la banca pentru a-si plati datoriile. Ma mintea adesea si l-am rugat in repetate randuri sa fie sincer. Cand juca ma suna indispus si ma intreba ce am de gand sa fac...asteptandu-se sa ma despart de el. Nu am putut, insa. Ii spusese unui prieten comun ca nu se simte bine in pielea lui, ca se uraste, ca loveste peretii frustrat din cauza neputintei. Pe parcursul unui an s-au intamplat enorm de multe. Parintii mei mi-au interzis sa mai am o relatie cu el si lucrurile au degenerat urat. I-am spus ca-mi doresc alaturi un barbat...un om in care sa pot avea incredere, pe care sa ma pot baza si mi-a spus ca se va schimba. Dar adevarul este ca nu o face, banii lui sunt gestionati de familie si scosi de pe card pentru a nu putea juca online... lucrurile s-au mai asezat in prezent, se intelege cu parintii mei...in afara acestei dependente nu exista alte probleme in relatia mea cu el. E un om minunat, inteligent, trecut prin viata...uneori gandeste prea matur... inca mai are datorii despre care parintii mei nu stiu...si a avut momente in care a amanetat bunuri precum telefonul propriu sau laptopul cuiva apropiat... ma agat cu putere de o speranta...pentru ca il iubesc mult si nu ma vad langa o persoana mai buna.
Nu stiu cum l-as putea ajuta sau cat de bine este pentru mine sa continui aceasta relatie...imi e teama si stiu sigur ca nu l-as putea retine eu toata viata din a juca, dar totodata nu-mi doresc sa plec de langa el, mai ales privind problema asemenea unei boli. Pe cealalta parte eu mereu am fost instabila emotional si am avut stari de anxietate...stiu ce inseamna sa nu te poti accepta pe tine insuti.
7 comentarii
0
28-12-2020, ora 20:28
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Daca de la virsta aceasta a devenit dependent de jocuri nu-si va reveni singur. Mergi cu el la psiholog, faceti un consiliu de familie si luati aceasta decizie de al ajuta, altfel isi va ruina familia iar pt tine va fi o rusine, povara si paguba permanenta financiara , deja a inceput, se va apuca si de altele, furat, droguri etc.
0
19-01-2021, ora 12:43
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu prea are sens sa mergeti impreuna la terapie Tar.a, decat poate la inceput cand psihoterapeutul poate sa utilizeze relatia dintre voi ca un sprijin pentru cresterea motivatiei lui de a urma un tratament pe termen lung. Problema cu dependenta tine de el asa ca el e cel de are nevoie de terapie …si posibil si de o medicatie daca are perioade de depresie.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
04-11-2021, ora 22:13
jurjeradoi
Nu este medic/terapeut
jurjeradoi
Tar.a
Eu vin cu un altfel de sugestie. Mergeți la spovedit, aflati un preot care sa fie pentru sufletul vostru si începeți de acolo. După care sa fiți prezenti duminca la liturghie si incercati sa va împărtășiți. Țineți post si rugați-vă impreuna. Încercați toate acestea, căutați si tratament medical(terapie) si cu siguranță o sa treceți peste. E nevoie de voința din partea lui, insa daca nu o are, poți fi tu cea care ii da un impuls. Hristos este cea mai buna cale in a scapa de toate măgăriile lumii.
0
20-01-2022, ora 14:25
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ma intreb daca rugaciunea e doar "cea mai buna cale", cum de e plin de dependente in randul celor foarte religiosi?
Credinta poate ajuta.insa fara o schimbare a perceptiei ca ajutorul nu vine din exteriorul tau ci din interior, eforturile sunt aproape constant in zadar. Sesiunile de psihoterapie te sprijina si sa nu uiti asta…si sa diferentiezi intre ceea ce poti schimba si ce nu poti schimba.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
20-01-2022, ora 15:06
jurjeradoi
Nu este medic/terapeut
jurjeradoi
Categoric aveti dreptate. Eu zic ca terapie merge foarte bine cu cele sfinte.
0
14-04-2022, ora 04:38
abd289
Nu este medic/terapeut
abd289
Incearca intai sa vezi de ce face asta? Simte nevoia de adrenalina, de risc, de o responsabilitate? Propune-i sa isi investeasca banii in altceva, afacere, imobiliare etc. o ocupatie in care trebuie investiti banii respectivi dar din care mai tarziu sa aiba de castigat.. pentru ca poate o face din cauza ca se simte mai sarac financiar decat si-ar dori el si atunci el isi incearca norocul sa castige, incearca sa il intelegi si sa ii fi alaturi cat poti. Este foarte grea boala asta din cauza cazinourilor care sunt foarte priceputi si stiu cum sa te faca sa mai vrei sa joci. Trebuie sa fii foarte puternic ca sa poti depasi sau macar sa reduci din jocuri. Juca online sau mergea fizic in cazinouri ? Ma gandesc ca probabil si anturajul il face sau atmosfera de acolo. Iti doresc sa treci cu bine peste si sa scapati de nenorocirile acestea!
0
18-12-2022, ora 05:24
Stopjoc
Nu este medic/terapeut
Stopjoc
Jocuri de noroc te fac dependent și iti distrug viata. Sunt dependent, am jucat 20 de ani, de 2 ani nu am mai jucat si sunt in recuperare, am reușit cu ajutorul comunității ----------* din România, care funcționează după modelul Gamblers Anonymous, un program care a salvat milioane de vieti in intreaga lume.Recomand tuturor celor care nu se pot opri singuri să caute pe net comunitatea pentru a înțelege cu ce se confruntă. Pentru tine exista grupuri de codependenti unde vei înțelege ca nu poți sa controlezi comportamentul celuilalt și ca doar pe tine te poți schimba. Încercând să îl salvezi pe el îți poți face mult rău ție dacă metodele nu sunt cele corecte. Soția mea a făcut credite de miliarde pentru a plăti datoriile mele de la jocurile de noroc, iar eu i-sm spus de sute de ori ca e ultima data.

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura între dependența de substanțe și jocuri de noroc și nevoile de atașament primar
  •