Laba piciorului aplatizat 1cm

06-10-2018
vaud
Nu este medic/terapeut
vaud
Buna ziua Domnule /Doamna Doctor,

Ma numesc Ali, am 36 de ani, 52 kg, 1, 68 m si am dureri ingrozitoare la picioare. Simt dureri in special la laba piciorului stang la flexarea acestuia intre metatarsienele 1, 2, 3, 4, falangele 1, 2, 3, 4 si in zona fasciei plantare cu radiere ce urca usor spre osul talus si tibie.Simt ca ligamentele s-au slabit si durerea pare sa intensifice de cateva zile. la ultimul control, medicul ortoped a descoperit o aplatizare a piciorului si o diferenta de marime intre stangul si dreptul.La piciorul drept dupa ce m-a masurat aveam 37 si la stangul 38.Stangul era aplatizat cu o latime si lungime de un centimetru.Am facut un examen RMN si radiografie la stangul.La RMN totul a iesit normal si la radiografie, incaltata, se vede clar o alungire si latire a piciorului stang.Nu s-a gasit fractura sau ligamente desirate.
Medicul ortoped mi-a spus ca nu stie ce diagnostic sa-mi spuna si ca ar fi bine sa fac un RMN si la genunchiul stang, pe motiv ca in 2015 acuzam dureri si e bine sa refac RMN sa vedem daca sunt schimbari si daca are legarura durerile de genunghi stang cu dureile de la laba piciorului stang.
Mai pe scurt, o sa va povestesc obiceiurile mele si poate va ajuta.
In 2009 am descoperit o asimetrie a bazinului si avand dureri mari, am mers la domnul profesor Dobreci Lucian.Aproape in fiecare an faceam 10 sedinte de kinetoterapie cu rezultate foarte bune.In 2013 m-am mutat in strainatate si din fericire abia in 2016 am reusit sa ajung la profesorul Dobreci pentru cateva sedinte.In strainatate, caut un kinetoterapeut bun si un osteopat care sa ma ajute, dar din pacate nu am gasit.Lucrez 9 ore pe zi in picioare si in special pun multa greutate pe partea stanga.De profesie sunt ospatar si lucrez de multi ani in ospitalitate. In familie, din cate imi amintesc, mama si sora au hipermobilitate.Mananc foarte multe lactate si nu fac sport.
Am observat ca durerile au inceput de cateva luni, dar nu am dat importanta crezand ca e de la munca si e normal.Am descoperit ca una din perechile mele de pantofi ce ii cumparasem in 2016, la ultima incaltare de acum cateva zile ma strangeau si in special stangul, rau de tot.De cateva zile am senzatia ca piciorul stang e mai lung decat dreptul din sold si face mersul greoi, usor schiopatand.

De ce s-a aplatizat piciorul stang si de ce ma doare asa de tare ?Ce examene trebuie sa fac pentru un diagnostic ? Ce ma sfatuiti sa fac pentru a merge iar normal ?
3 comentarii
0
07-10-2018, ora 23:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Cel mai important este examenul clinic, efectuat de catre un veritabil specialist al chirurgiei piciorului.
Cu mare probabilitate este vorba despre o problema de origine neurologica, dar si efortul fizic fabulos pe care-l practicati poate fi incriminat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
09-10-2018, ora 01:32
vaud
Nu este medic/terapeut
vaud
Va multumesc mult pentru raspuns!Inca mai fac investigatii pentru ca medicul specialist ortopedist are retineri in ceeea ce priveste diagnosticarea.Imi puteti recomanda, va rog frumos, un specialist?

Cu mult respect, o seara frumoasa va doresc!
0
09-10-2018, ora 13:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Trebuie sa consultati atat un neurolog, cat si un specialist in chirurgia ante-piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: