LIA rupt si Menisc rupt

12-03-2019
Aditds97
Nu este medic/terapeut
Aditds97
Buna seara,
Datorita unor probleme la genunchi (inclusiv blocarea acestuia) am facut un RMN din care a rezultat LIA rupt si Corn posterior si corp menisc medial rupte. Am fost la Ortoped si mi s a spus ca trebuie sa fac atat operatia pentru menisc cat cea pentru ligament. In luna Mai o sa trebuiasca sa plec in voiaj si de aceea ma gandesc sa fac deocamdata doar cea de menisc, avand in vedere ca recuperarea dureaza doar 2/3 saptamani si asa as avea timp pana in Mai urmand ca cand sa ma intorc adica la anu’ sa fac si cea de ligament. Domnu’ doctor mi a zis ca totusi genunchiul o sa ramana instabil si exista posibilitatea ca meniscul sa se rupa din nou si de aceea mi a sugerat sa fac ambele operatii. Acum as vrea sa va intreb ce complicatii ar putea aparea daca fac doar cea de menisc momentan. O sa trebuiasca sa fiu mai atent? Nu o sa pot sa indoi genunchii daca nu fac ambele? Nu o sa pot sa sar? Sa alerg? Ce implica doar operatia de menisc acum si peste un an cea de ligament. Ce imi sugerati? Multumesc frumos, o seara buna.
4 comentarii
0
13-03-2019, ora 03:03
Dr. Alin Pandea
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Alin Pandea
Buna ziua.
In primul rând este foarte important de știut care este vârsta dumneavoastră și gradul de efort fizic pe care îl depuneți.
Sunt foarte multe intervenții de acest fel efectuate abuziv.
Cu stima.
Dr Alin Pandea
0
13-03-2019, ora 12:10
Aditds97
Nu este medic/terapeut
Aditds97
Am uitat sa precizez. Am 22 de ani. Si la efort fizic nu stiu ce sa va zic, o sa trebuiasca sa urca niste scari, sa car poate cateva greutati dar nu extraordinar de grele, sa umblu mai mereu, sa ma aplec in genunchi.. cred ca atat.
Multumesc frumos
0
13-03-2019, ora 15:41
Dr. Alin Pandea
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Alin Pandea
Buna ziua.
In cazul dumneavoastră ar trebui reparat meniscul și trebuie reparat in același timp cu ligamentul încrucișat, asta înseamnă ca nu va fi o recuperare de doar 2-3 săptămâni.
Dacă in schimb medicul dumneavoastră se gândește la îndepărtarea unei porțiuni din menisc eu as recomanda întâi cel puțin 6 sapatamani de recuperare medicală și apoi re evaluarea opțiunilor chirurgicale.
Multumesc
0
13-03-2019, ora 16:29
Aditds97
Nu este medic/terapeut
Aditds97
Buna ziua, mi a spus ca trebuie sa vada la fata locului cand baga camera in genunchi. Daca am doar o fisura va taia doar o bucatica de menisc si o va indeparta. Daca este vorba de o ruptura mai serioasa, mi a spus ca va trebui sa faca legatura intre ele cu niste ate parca sau ceva de genu. Sa inteleg daca fac doar cea de menisc nu o sa pot sa ma aplec in genunchi sau alerg sau chestii de genul daca am ligamentul rupt?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: