ligament incrucisat anterior

23-02-2010
george.raducanu
Nu este medic/terapeut
george.raducanu
Buna ziua. Domnule doctor, as avea si eu o intrebare.Am avut o accidentare, in august 2009, la genunchiu drept la fotbal...am stat 3 saptamani.Dupa ce am reluat alergarile usor dar mi-a fugit din nou genunchiul la sfarsitul luni octombrie, vro 4-5 zile am mers foarte greu si sa umflat tare. Mi-am facut un RMN si concluziile au fost:
-Ruptura de ligament incrucisat anterior
-leziune gradul II corn anterior menisc extern
-leziune gradul I corn posterior menisc intern
Am fost la ortoped care mi-a pus diagnosticul :Instabilitate cronica genunchiul drept, prin leziune partiala LIA si LCL, leziune minima MM.
Mi-a recomandat mobilizare cu genunchiera cat timp joc fotbal.
Nu mi-a zis nimic de recuperare sau ceva medicamente(desi l-am intrebat)si nimic de kinetoterapie.
Eu am luat o pauza de atunci si am inceput numai in ianuarie din nou alergari ushoare, nu am simtit nici o durere doar cand incercam sa sutez in minge cu siretul piciorului.Si acum vro 2 zile mai fugit genunchiul din nou, dar nu ma durut si s-a umflat foarte putin.Ce as putea face?Numa operatia e o solutie la mine?
Astept raspuns daca se poate.Multumesc anticipat
40 comentarii 12 Înainte ›
0
27-02-2010, ora 08:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In functie de marimea instabilitatii articulare varsta, greutate, status ocupational, sporturi practicate, dar mai ales viitorul sportiv al D-voastra, solutiile sunt doua:
- fie abstentie terapeutica (nu faceti operatie), insa efectuati un program de kinetoterapie corect, dupa care uitati toata viata de foot-ball sau alte sporturi agresive pentru genunchi
- fie efectuati interventia de inlocuire a ligamentului (ligamentoplastie), dupa care veeti avea un genunchi stabil. Chiar si in acest caz ar fi preferabil sa renuntati definitiv la foot-ball, sub amenintarea unei noi rupturi ligemantare, de data aceasta dramatica prin solutiile chirurgicale minime.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
11-03-2010, ora 13:43
Flvv
Nu este medic/terapeut
Flvv
Buna Ziua.M-am accidentat acum 3 luni..AM facut fizioterapie, degeaba..Acum 2 luni am facut RMN, rezultatele au fost:
-Ruptura ligament incrucisat anterior
-Edem osos platou tibial si condil femural extern.
Acum sunt in spital, azi mi-a zis doctoru ca maine imi face artroscopie..Maine in timp ce imi face artroscopie imi pune si acele suruburi resorbabile??din cate am auzit la altii care au avut cam aceleasi simptome, acele suruburi trebuie puse neaparat.si nah vreau sa stiu daca se pot pune in timpul artroscopiei..In aceste 3 luni nu am fortat piciorul mai deloc, dar nu stiu mi aiurea sa vorbesc cu doctoru deoarece m-am mai operat la el tot pe gratis printr-o cunostiinta ca si maine..am cumparat doar acel set LIA..Este posibil sa imi puna suruburile in timp ce face artroscopia?
Va multumesc!O zi placuta
0
12-04-2010, ora 12:43
sergiu26
Nu este medic/terapeut
sergiu26
Buna ziua, am si eu o problema cu piciorul drept si daca m-ati putea ajua as fi foarte recunoscator.. is nerabdator sa aflu ce se v.a intampla cu genunchiul. Pe 15 februarie 2010 am fost la schi cu facultatea de Ed fizica si exact in ultima zi cand sa plecam acasa s-a produs si problema.. am dat sa ma opresc brusc cu schiurile si am simtit cum mi s-a dus ceva in interorul genunchiului inspre stanga si apoi a revenit la loc..exact asta am simtit.. bun am urmat toate procedurile cand am ajuns acasa ...adica am fost la medic mi-a spus... atela ...pastile.. si azi a urmat sa fac un RMN va rog mult sa ma ajutati sa descifrez si eu ce scrie pe rezultat si daca e de operat. Multumesc o zi buna

REZULTAT: Examenul EM nativ al genunchiului drept evidentiaza:
Meniscurile cu semnal omogen, normal in secventele T1 si PD.
Ligamentele colaterale ale genunchiului apar elongate dar fara intreruperea continuitatii. Ligamentul incrucisat anterior apare cu ruptura incompleta la nivelul insertiei sale condiliene femurale.Ligament incrucisat posterior de aspect normal.
Minima acumulare fluida intraarticulara si in bursa supraa si retro-patelara.. CONCLUZII Ruptura incompleta LIA
Ligamentele colaterale elongate dar fara intreruperea continuitatii lor
Minima hidrartoza
am uitat sa mentionez.. Am 20 de ani si practic fotbal.. de performanta si asta ma pune pe ganduri mai mult nu as vrea sa las de mic de la 6 ani practic VA ROG MULT SUNT DISPERAT multumesc mult. CU RESPECT
0
12-04-2010, ora 18:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Examenul RMN arata o leziune incompleta a ligamentului incrucisat antero-extern.
Criteriul major de tratament nu este nicidecum rezultatul RMN, ci examenul clinic al genunchiului, practicat de catre un specialist ortoped cu buna experienta a patologiei traumatice a genunchiului (artroscopii, ligamentoplastii).
Prezenta unei laxitati articulare sau a unor leziuni meniscale va determina o indicatie chirurgicala de artroscopie a genunchiului, indiferent de rezultatul RMN.
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
12-04-2010, ora 22:59
sergiu26
Nu este medic/terapeut
sergiu26
Va multumesc mult.si apreciez rapiditatea raspunsului dat.. sanatate multa si o viata cat mai buna va doresc !!! Numai impliniri
0
16-04-2010, ora 22:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Asteptam sa ne tineti la curent cu evolutia. Ar fi extrem de util pentru pacientii interesati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
26-04-2010, ora 19:28
nelub
Nu este medic/terapeut
nelub
Buna ziua, sunt din Cluj-Napoca si am 40 de ani. acum 3 ani am suferit o interventie chirurgicala (la Spitalul de Recuperare din Cluj) pentru indepartarea meniscului rupt la un meci de fotbal. Dupa operatie mi s-a spus ca urmeaza o alta pentru refacerea ligamentului incrucisat anterior. Din dorinta de a cauta un chirurg bun am citit despre cativa specialisti in ortopedie-traumatologie, ca de ex. Filipescu, Codorean, Anghelescu, etc. Am gasit cuvinte elogioase, dar si critici la adresa celor mentionati. Rugamintea mea e sa-mi sugerati un medic la care sa apelez pentru operatie, intr-o clinica privata, indiferent in ce oras din tara. Sau credeti ca ar fi mai indicat sa apelez la o clinica din Ungaria, asa cum am vazut ca au facut altii? De asemenea, va rog sa-mi spuneti parerea dvs. referitoare la refacerea ligamentului cu grefa din tendonul rotulian sau din tendinos. Va multumesc!
0
04-05-2010, ora 10:20
adisor2010
Nu este medic/terapeut
adisor2010
Stimate Domn NeluB, sunt din Cluj Napoca, si tocmai vin dupa o interventie chirugichala la o clinica particulara pe strada Republicii, unde am fost operat de ligament incrucisat anterior si menisc exterior de d-l Dr Sliviu Hopulele, un adevarat profesionist. Am 5 saptamani de la interventia chirurgicala si ma simt foarte bine, Daca vreti mai multe detalii va pot ajuta cu mare placere. O zi buna!
0
04-05-2010, ora 10:25
adisor2010
Nu este medic/terapeut
adisor2010
Buna ziua, din ce am inteels nu mai am voie sa practic fotbalul, schiul, etc. Am fost operat acum 7 ani de menisc intern, iar in urma cu 5 saptamani lia+ menisc extern, Imi puteti spune daca exista ceva orteza cat de cat sa-mi permita sa practic fotbalul sau macar tenisul la un nivel mai ridicat, pentru a proteja genunchiul, sau daca sunt printre dumnveavoastra care au fost operati si practicati sportul fara nici o problema va rog sa-mi spuneti dupa cat timp ati considerat ca sunteti vindecati. Multumesc. O zi buna!
0
12-05-2010, ora 10:03
nelub
Nu este medic/terapeut
nelub
@ adisor2010: Iti multumesc pentru sfat. Auzisem de dr. Siviu Hopulele si incurajat de reusita operatiei tale am fost la el la o consultatie. Din pacate n-am fost la fel de norocos ca tine. La RMN-ul pe care il aveam deja facut s-a observat, pe langa ruptura de liament, si o leziune o formatiunii osoase. Dl. dr. a fost foarte rezervat in privinta ligamentoplastiei si mi-a zis ca nu poate stii exact ce trebuie facut doar daca face o artroscopie initial si nici asa nu imi garanteaza ca va face ceva ulterior in privinta ligamentelor. Sfatul lui e sa mai consult alti medici si mi-a sugerat chiar unul din cei mentionati de mine anterior, din Bucuresti. Am ramas putin dezamagit in urma consultatiei, dar. o sa merg in Bucuresti. Tie iti multumesc inca o data pentru raspunsul tau si bunele intentii. SANATATE MAXIMA!
0
12-02-2011, ora 11:13
daniela33
Nu este medic/terapeut
daniela33
Buna ziua,
Am 31 de ani, sunt din botosani
As vrea daca se poate sa ma ajutati in privinta unui rezultat de RMN:
- cantitate mica de lichid intraarticular(in bursa retro si suprapaterala si pericondilian femural intern si extern);
-Edem/ ruptura fibrilara partiala in treimea superioara a ligamentului anterior incrucisat;
-edem medular metafizo-diafizar tibial superior posttraumatic;
-aparat meniscal- normal IRM;
-ligament incrucisat posterior, ligament rotulian, ligamente colaterale- normal IRM.
Pe data de 18 decembrie anul 2010 am avut un accident la schi, am facut o intoarcere brusca si atunci s-a auzit un poc la piciorul stang in spate.
Pe 20 decembrie am fost la spital la noi in botosani si doctorul mi-a pus piciorul in atela timp de o luna si 2 saptamani. Intre timp toti muschii s-au atrofiat si am pornit mai departe spre Iasi unde cand am ajuns am facut RMN-ul dupa care am mers la control si acolo mi s-a spus ca dupa 10 zile de kinetoterapie o sa imi faca artroscopia.Am facut si kinetoterapia am ajuns la doctor dar nu mi-a dat nici o explicatie, a zis ca imi da drumul acasa si ca nu mai trebuie sa fac artroscopie, in fine nu am inteles nimic.
Am ajuns acasa am inceput procedurile de masaj, fizioterapie, curent electric..am 7 zile de recuperare si tot ma doare piciorul rau nu rezista la efort.
ASTEPT UN RASPUNS, VA MULTUMESC.NU STIU CE SA FAC MAI DEPARTE, AR TREBUI SA MA OPEREZ CA SA SCAP DE TOATE PROBLEMELE? POT AVEA PROBLEME PE VIITOR DE LA ACEA RUPTURA?
vA MULTUMESC IMI CER SCUZE CA VA STRESEZ DAR V-AM SCRIS PE BLOG SI NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS.ASTEPT UN RASPUNS DE LA DVS.
Cu stima, Torous Mina Daniela
0
12-02-2011, ora 11:15
daniela33
Nu este medic/terapeut
daniela33
Imi cer scuze asta e mesajul care l-am scris soi pe alt blog si nu mi s-a raspuns va rog frumos sa ma lamuriti la rmn mi s-a spus ca am ruptura partiala de ligament.Trebuie sa fac artroscopia sa se vada exact cat din ligament este rupt?Va multumesc.
0
12-02-2011, ora 14:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Interpretarea scrisa a RMN-ului nu are nici o semnificatie si nici o relevanta.
Doar examenul clinic practicat de catre specialistul in artroscopia genunchiului poate fi relevant (eventual, coroborat cu studierea direcat a imaginilor si nu a interpretarii scrise).
Indicatia de operatie nu se pune pe baza RMN-ului.
Pe de alta parte, cea mai fiabila examinare a ligamentului incrucisat se realizeaza prin artroscopie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
12-02-2011, ora 20:54
daniela33
Nu este medic/terapeut
daniela33
Va multumesc mult ca ati raspuns asa de repede si in sfarsit m-am lamurit.Cu stima torous mina daniela
0
12-02-2011, ora 21:02
daniela33
Nu este medic/terapeut
daniela33
Imi puteti da un numar de telefon si imi puteti spune unde va pot gasi la bucuresti, adresa de la spital sau clinica unde pot sa va gasesc.Va multumesc.
0
13-02-2011, ora 12:28
mark77
Nu este medic/terapeut
mark77
Stimate dl.drMarius Uscatu.Ma numesc m.m. am 34 ani si de curand acum 5 luni in timpul unui meci de fotbal am simtit la genunchiul drept un trosnet puternic.Am fost la un medic ortoped si mi-a recomandat sa fac un RMN l-a care rezultatul a fost ruptura LIA si ciupitura de menisc motiv pentru care am fost operat de menisc(artroscopie) iar dupa 3 saptamani am fost supus unei noi interventii chirurgicale la ligamentele incrucisate(ligamentoplastie) prin fixarea in articulatie a doua suruburi resolvabile.Acum dupa 4 luni de la operatie ma simt bine doar k in momentul cand ma ridic brusc sau alerg ma injunghie ingrozitor.
Mentionez ca am facut recuperare la o clinca privata din Ploiesti timp de o luna dupa care am inceput serviciul.Intrebarea este ce imi recomandati sa fac sau trebuie sa mai astept pana se vor topi acele suruburi cum mi-a spus doctorulVa multimesc anticipat si astept un raspuns cat mai concret din partea dvs.Cu respect M.M.
0
13-02-2011, ora 17:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este absolut imposibil de elaborat un raspuns concret in absenta examenului clinic direct.
Raspunsul depinde strict de situatia intraoperatorie, de stabilitatea montajului, de stabilitatea post-operatorie a articulatiei, de tipul procedeului chirurgical, de tipul suruburilor, de tipul recuperarii si de alte premise similare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
14-02-2011, ora 09:44
mark77
Nu este medic/terapeut
mark77
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, dar practic sunt tot nedumerit si indicat ar fi dak ati putea sa imi dati un nr.de telefon ca sa vorbim concret la subiect ptr. k daca va sciam tot ceea ce doream cred k va p[lictiseam si ar fi fost prea mult de scris. Sper din tot sufletil sa ma intelegeti si sa imi dati nr.de tel.ptr ca, cred ca dvs.sunteti omul indicat penru a ma sfatui ce trebuie sa fac.Cu respect M.M.
0
14-02-2011, ora 18:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Aveti datele mele de contact daca faceti "click"pe numele sau pe fotografia mea.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-04-2011, ora 11:08
sadina
Nu este medic/terapeut
sadina
Buna seara!
as avea si eu o intrebare...daca ma poate ajuta cineva!
In urma unui RMN am primit diagnosticul : ligament incrucisat anterior edematiat la nivelul insertiei tibiale si menisc intern corn posterior cu aspect de ruptura fara intersarea marginii meniscale. Ce sa fac? Cat de grav este? Sa fac o interventie artrostopica sau nu? Dupa cate am citit pe aici nu mai stiu ce sa fac!Cat de grea e realmente operatia, recuperarea, ce riscuri sunt? MULTUMESC.
0
07-04-2011, ora 11:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
D-voastra nu aveti un diagnostic, ci numai o interpretare scrisa a unui examen RMN, interpretarea unui radiolog, care nu v-a consultat si nu stie ce se intampla la nivelul genunchiului.
Interpretarea scrisa a RMN-ului nu are nici o semnificatie si nici o relevanta diagnostica sau terpeutica.
Doar examenul clinic practicat de catre specialistul in artroscopia genunchiului poate fi relevant (eventual, coroborat cu studierea directa a imaginilor si nu a interpretarii scrise).
Indicatia de operatie nu se pune pe baza RMN-ului, ci doar pe baza examenului clinic (examinarii directe).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-10-2011, ora 14:14
SEVILLA86
Nu este medic/terapeut
SEVILLA86
si eu am suferit, tot la fotbal o ruptura de LIA, operatia am facut-o la Sibiu la Clinica Polisano, Dr. Roman, acum sunt in recuperare, ma simt bine...sa vedem in continuare cum ma voi recupera, costuri 1800lei-spitalizare +400 euro suruburile +200euro.
as avea si eu o intrebare, stie cineva daca se poate obtine ceva de la Casa de Asigurari (OPSNAJ), deconteaza ceva? cum trebuie procedat?
multumesc
0
06-11-2011, ora 00:49
kinesio
Nu este medic/terapeut
kinesio
Dl.dr.Uscatu nu sunt de acord cu dumneavoastra, ptr ca examenul clinic nu poate fii unul relevant din cauza umflaturii genunchiului dupa o ruptura de ligamente sau de menisc.De ce ? foarte simplu. toate testele ( Steinmann, Apley, McMurray,...etc) ies negative ptr. ca tibia si femurul nu au contact din cauza umflaturii deci pacientul la o ciupitura mica de menisc nu va avea dureri.

Cu stima
0
02-04-2012, ora 09:41
daniela33
Nu este medic/terapeut
daniela33
Buna ziua, am avut un accident la schi in urma cu un an si ceva din care au rezultat 3 operatii ultimul RMN este:

Examenul evidentiaza :
Pacienta cunoscuta cu plastie de ligament anterior( 05/2011). Examinarea actuala a fost comparata cu cea din 9-09.2011.
Os fabella de 6/3mm la nivelul originii m.gastrocnemian lateral.
Se mentin modificarile petesiale de la nivelul medularei osoase din segmentele osoase cuprinse in campul de scanare, ce apar in hipersemnal PDFS si STIR, hiposemnal T1, actualmente mai limitate, mai putin intinse in special la nivel patelar si epifizar distal femural.
Traiect de foraj unic la nivel codilar lateral femural cu prezenta de grefa inclusa si artefact de corp metalic atasat cortical superior codilian femural.
Traiect unic de foraj la nivel codilar medial tibial cu grefa ligamentara inclusa, cu prindere caudala la nivelul unui surub inclavat condilar medial tibial, situat caudal de forajul cu grefa, cu capat extern ce depaseste corticala pe aprox. 6mm, cu minime modificari edematoase subcutanate profunde.
Grefa ligamentara la nivelul interspatiului articular al genunchiului cu dispozitie mentinuta, fara conflict cu suprafata osoasa intercondiliana, cu prezenta de fine traiecte longitudinale interfibrilare in hipersemnal PDFS.
Discreta reducere in inaltime a cornului posterior menisc medial, cu prezenta intrinseca a unui hipersemnal difuz PDFS, cu interesarea suprafetei articulare inferioare meniscale pe un traiect longitudinal la nivelul treimii externe a suprafetei de sectiune coronala meniscala.
Reducerea focala a grosimii cartilajului intercodilian femural, cu modificare de semnal intrinseca in hipersemnal PDFS pe toata grosimea cartilajului pana la nivel cortical, limitata superior de banda in asemnal PDFS, cu aspect condromalacic grad II- III- de interpretat si in contextul modificarilor postoperatorii.
Reducere a grosimii cartilajului de acoperire a condilului medial femural.
Prezenta de patelara mediala tip B ( Sakakibara) cu asocierea de modificari condromalacice fata mediuala patela grad I.
Revarsat lichidian intraarticular in cantitate mica la nivelul burselor suprapatelara si recesuri patelo- femurale bilateral.
Prezenta unui artefact metalic la nivelul grasimii infrapatelare, anterior de cornul anterior menisc medial.

CONCLUZII:
Modificari medulare osoase cu aspect reconversiv medular.
Ligamentoplastie LIA cu grefa cu pozitionare si semnal in limite normale.
Leziune grad III corn posterior menisc medial pe fond degenerativ cronic.
Condromalacie de grad II -III intercondilian femural- de integrat in contextul clinic.
Plica patelara de grad B cu modificari condromalacice grad I fata mediala patelara.
Prezenta de artefact metalic infrapatelar medial- necesita confirmare RX/ CT.

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu RMN-ul.
Cu stima,
0
07-05-2012, ora 03:30
daniel2121
Nu este medic/terapeut
daniel2121
Buna seara. Am fost operat de ligament incrucisat anterior..operatia am facuto in italia..Am 2 saptamani de la operatie si merg bine..indoi piciorul destul de mult si imi este frica sa nu se fi rupt iar ligamentul..imi puteti spune parerea Dumneavostra..vreau sa zic daca din pacate sar rupe iar ligamnetul as avea dureri sau ceva de genul?
0
07-05-2012, ora 10:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Durerea nu reprezinta un simptom al re-rupturii.
Este absolut obligatoriu sa-l consultati pe chirurgul care v-a operat, fiind singurul care poate raspunde incertitudinilor D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
07-05-2012, ora 10:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Durerea nu reprezinta un simptom al re-rupturii.
Este absolut obligatoriu sa-l consultati pe chirurgul care v-a operat, fiind singurul care poate raspunde incertitudinilor D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
14-08-2012, ora 15:30
adrianava
Nu este medic/terapeut
adrianava
buna ziua
Domnule doctor va rog sa imi d-ati cel mai bun sfat al dumneavoastra si totodata va si multumesc din inima.varsta 23 ani.
in urma cu o luna jumate m-am accidentat la fotbal la genunchi.la urgente am fost diagnosticat cu intindere de ligament colateral.acum dupa o luna jumate am facut si un RMN iar rezultatul este urmatorul:ligamentul incrucisat anterior apare tumefiat, cu semnal crescut si solutie de continuitate la nivelul fibrelor.ligamentul colateral intern prezinta arii cu semnal crescut si lama de fluid in vecinatate.ligamentul incrucisat posterior, ligamentul colateral extern si ligamentul patelar au aspect RM normal.la nivelul condilului femural intern si extern si platoului tibial intern sunt prezente arii de edem.acumulare fluida pericondilian, retro si suprapatelar.
CONCLUZII:ruptura ligament incrucisat anterior genunchi drept.intindere ligament colateral intern.contuzie femurala si tibiala.
am fost la 2 doctori cu pareri diferite.primul a spus ca nu e ligamentul e rupt dar nu tot si sa mai astept o luna si apoi din nou consultatie si al doilea direct operatie artroscopica.
doresc sa ma sfatuiti ce e el mai bine sa fac pt ca sunt foarte confuz.mentionez ca imi doresc sa am in continuare o activitate sportiva moderata.va multumesc frumos.
0
14-08-2012, ora 15:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atitudinea cea mai rationala, impartasita de majoritatea autorilor occidentali, consta in repaus relativ cateva luni (evitarea stricta a activitatilor sportive), dupa care se poate efectua o examinare clinica corecta, singura in masura sa cuantifice importanta instabilitatii articulare, respectiv indicatia chirurgicala.
Fireste ca nu este nicidecum gresita ideea unei artroscopii in scop diagnostic, ce ar putea determina cu precizie importanta leziunii ligamentului incrucisat antero-lateral.
Important este sa intelegeti ca nu RMN-ul este determinant, ci examinarea clinica si eventual artroscopia diagnostica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
15-08-2012, ora 13:08
adrianava
Nu este medic/terapeut
adrianava
Va multumesc ptr raspuns domnule doctor.insa chiar nu stiu ce sa fac si cum sa procedez in acest moment.ori sa astept ori sa ma grabesc.totusi nu inteleg :ligamentul apare tumefiat cu nivel crescut si solutie de continuitate la nivelul fibrelor.este rupt sau este rupt?.si are o.oarecare continuitate(adica nu rupt de tot).daca voi astepta cateva luni ce sanse am sa pot alerga din nou.pentru o artroscopie in mod diagnostic cum va proceda doctorul?nici nu stiu unde sa merg.sunt din galati si medicii de aici ma trimit in bucuresti, cluj brasov, iasi.oare nici un doctor sa nu fie competent in galati?sugerati.mi va rog ce sa fac.va multumesc din suflet.
Adaugă un comentariu / răspuns
40 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul