ligamente rupte de la clavicula

01-06-2010
ciurariu dragos
Nu este medic/terapeut
ciurariu dragos
Buna ziua, acum o luna am avut un accident si in acel accident mi-am rupt ligamentele de la clavicula si as dorii si eu sa stiu daca se poate face ceva in privinta asta pt ca doctorii de la urgenta si medicul meu de familie mi-au spus ca toata viata mea o sa raman cu osul (clavicula dreapta) miscandu-se in organism liber el fiind desprins total de umar. singura solutie care mi-au dat-o ei este ˇˇ sa imi taie jumatate din clavicula ca sa nu mai frece de restul oaselor de la umarˇˇ eu in momentul de fata suport o durere foarte mare din aceasta cauza si sunt chiar terifiat daca nu se mai poate face ceva pt a imi salva umarul. astept cu nerabdare un raspuns din partea dumneavoastra cat mai curand posibil. Va multumesc in avans.
2 comentarii
0
01-06-2010, ora 22:44
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
dragos: nu te supara, da vai si amar, daca asta s-a intamplat in 2010. daca bine inteleg ai o luxatie acromio-claviculara tip Tossy 3 (sau eventual tipurile IV-V-VI dupa Rockwood) si umarul tau arata ca in imaginea acesta? http://www.weldoen.nl/voelen/schouders/img/ac_image004.jpg
cati ani ai? pentru ca daca cumva nu ai peste 70 de ani si vrei sa faci munca fizica vrodata in viata ta atunci acesta se trateaza prin operatie. operatia insa se face in prima saptamana, daca esti tanar si vrei sa faci sport sau munca fizica atunci ar trebui operat cat mai curand, insa operatia este infinit mai grea decat in prima saptamana, de fapt metodele simple cu brose Kirschner si sarma probabil nu vor mai da rezultate bune, va trebui mai degraba o reconstructie de ligamente (nu stiu daca face cineva in romania insa nu este exclus), surub dupa Bosworth sau un "hook plate". operatia ce ti-au descris (desi exagerat pentru ca se "taie" numai 1 cm din clavicula) de aplica in atrozele severe ale articulatiei acromio-claviculare sau in cazuri de luxatii neoperate ca si metoda paliativa.
0
12-06-2010, ora 02:58
ciurariu dragos
Nu este medic/terapeut
ciurariu dragos
va multumesc domnule doctor Adam pt aceste indicatii si sfaturi la problema mea, eu de fapt sunt in danemarca si sper din tot sufletul ca, aici sa se faca genul de operatii enumerate de dumneavoastra pt ca in romania nu mai am asigurare de sanatate si daca ar fii vorba sa platesc acea operatie cred ca mi s-ar lua si pielea de pe mine... spre norocul meu am asigurare aici in danemarca. va multumesc inca o data pt aceste sfaturi si va doresc numai bine si sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: