Lipsa curajului familial

22-06-2012
juanita_ica@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
juanita_ica@yahoo.com
Buna,

Suntem impreuna de 4 ani, amandoi am avut o relatie esuata de lunga durata. Avem peste 30 ani, eu vreau sa oficializam relatia noastra si sa avem un bebe iar el imi spune mereu ca nu este momentul, nu este pregatit si sa mai asteptam. Aceasta problema ma acapareaza zi de zi ca niciodata el nu va fi pregtit si este o pierdere de vreme sa stau langa el si sa-l conving ca trebuie sa faca si pasul asta.Lui ii lipseste foarte mult curajul, orice schimbare in cuplul nostru a fost cu mare putere de convingere, dar acest lucru vreau sa-l simta si nu sa fie presat. Ce ma sfatuiti? Oare va veni vremea sa isi doreasca la fel de mult ca mine o familie, sau isi va dori dar nu suntem facuti unul pentru celalalt.

Multumesc.
2 comentarii
0
22-06-2012, ora 20:21
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Buna seara, de la inceput iti spun ca decizia iti apartine, eu iti voi spune pmdv...n-as insista in oficializarea relatie, o relatie nu este hranita cu un document.
Daca iti doresti f. mult un copil sa iei in calcul si posibilitatea de a-l intretine singura, nu-l poti lega nici asa.
Un barbat fara curaj, nu prea are valoare, nu-l poti tara dupa tine o viata.
Va veni vremea cand te vei satura de munca de convingere.
Cred ca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda.O intrebare...are copil din prima relatie???
Asa ca ai peste 30 de ani, este cazul sa iei decizia vietii tale, timpul nu sta in loc.
multa bafta si mult noroc in viata, cu drag..
0
22-06-2012, ora 21:26
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Cred ca as face un comentariu. Am citit asta:"Draga mea, spune-mi acele doua superbe cuvinte care-i leaga pe oameni pentru totdeauna!-Sunt insarcinata!" Daca chiar il vrei pe individ, fa-i un copil. Si daca individul vrea sa aiba copilul tata, o sa te ia de nevasta. Mai exista riscul sa primesti numai pensie alimentara...
Eu cred ca un barbat iubeste cu adevarat o femeie cand se casatoreste cu ea si femeia aceea nu poate avea copii, dar el ramane cu ea pana cand moartea ii desparte.De asta cred eu ca poti sa spui ce a fost dragoste doar tarziu, la sfarsitul vietii. O dragoste adevarata a trait nasa mea, ii port numele, nasa si nasul meu s-au intalnit la mijlocul vietii, undeva in Banat, nu au avut copii, dar s-au iubit si numai moartea i-a despartit,... imi doresc sa am si eu norocul lor:))). Asta inseamna dragoste, un altul si-ar fi cautat o femeie care sa-i faca un copil...
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul