Locuitul cu socrii

18-06-2012
Sofia24
Nu este medic/terapeut
Sofia24
Uneori ma gandesc ca problema pe care o intampin eu nu este atat de importanta ci ca dimensiunile pe care eu i le ofer o fac sa para asa.Scriu pentru ca a ajuns sa-mi fie tot mai greu sa mi controlez reactiile si pentru ca gesturi sau atitudini ale iubitului meu ajung sa ma scoata efectiv din sarite.Starea mea de nervozitate ajunge unori la niste cote cand imi este incredibil de greu sa ma linistesc.Suntem de 4 ani impreuna, el are 28 eu 24.Am locuit impreuna, singuri, 1 an jumatate insa eu am decis sa urmez un master in alt oras.Asadar eu m-am mutat singura in alt oras, el locuieste la ai lui.
El munceste, este platit bine si extrem de pasionat de munca lui.Am remarcat de la bun inceput diferentele dintre noi doi-privind educatia pe care ne-au oferit-o parintii.Insa in perioada in care am stat impreuna lucrurile au evoluat in mod favorabil, el se straduia sa faca cate ceva prin casa, sa imi ceara parerea, se straduia sa isi indeplineasca obligatiile casnice.
Ei, de cand locuieste cu ai lui nu mai e asa iar unele lucruri ma scot din sarite.Parintii lui sunt niste oameni extraordinari, cu care ma inteleg minunat (cand este strict vorba despre persoana mea) dar cand ii vad cum interactioneaza cu el efectiv nu mai pot de nervi.
Mama lui ii spala hainele, ii gateste, se trezeste si la 12 noaptea daca lui ii e pofta de ceva, tatal lui ii calca camasile, ii spala incaltamintea, etc.Nu il responsabilizeaza in nici un fel si nu e ca si cum ar fi singurul copil.
Pentru ca sunt oameni foarte deschisi mi-am permis sa vorbesc cu ei, mai mult cu mama lui, sa ii explic ca nu este in regula ceea ce face.Gandindu-ma la viitorul meu am initiat aceasta discutie pentru ca am avut cu el o discutie despre casatorie.Si am ramas consternata cand mi-a spus ca dupa casatorie se asteapta sa locuim cu ai lui.Argumentele lui ar fi faptul ca jobul lui este f bine platit si ii propune o ascensiune rapida, faptul ca nici eu nu ar trebui sa ma mai stresez cu 'nimicurile casnice'(ca le-ar face maica-sa pe toate), ca ar avea tot ea grija de un copil tot ca sa nu ma 'stresez'eu, casa este foarte spatioasa si are absolut tot ce ti-ai dori, iar cand ne poti sa te scalzi in piscina ta nu are rost sa te duci sa te chinui sa locuiesti in chirie pe ici-colo.
Nu am cazut de acord pentru ca nu am cum sa vad un barbat in baietelul care sta cu mami si tati si i se asterne totul la picioare.Mentionez ca nu e un tip mamos, ba chiar e prea aspru cu mama lui, nu ii apreciaza eforturile.
Normal mi s-ar parea sa ne vedem noi de ale noastre si sa construim noi atat cat putem.In planurile noastre s-au bagat si ai lui care ne incurajeaza pe noi sa nu ne spetim muncind pentru a ridica o casa, ca doar avem una, ci sa ne distram, sa calatorim, etc.
In viitorul apropiat intentionez sa mai deschid o discutie despre cum se proiecteaza el in viitor ca sa avem pe ce subiect divaga.Nu am mai facut-o deoarece ultima data m-am aprins foarte tare si ne-am certat urat iar acum nu ne vedem decat in weekend pana termin eu luna aceasta cu diploma, iar putinul timp pe care il avem il umplem cu...lucruri specifice indragostitilor.
1 comentarii
0
17-08-2012, ora 23:55
a0109
Nu este medic/terapeut
a0109
bun...si problema unde e ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul monitorizării parentale asupra comportamentelor și experiențelor adolescenților
  • O relație apropiată între copil și părinte este benefică pentru sănătatea mentală și relațiile sociale ale copilului la maturitate
  •